Rod i jego zasieg
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Lipnik.F.Turas

Do Andzreja L już widzę w czym problem
1 / plik spolszczenia musisz skopiować do notatnika i zapisać / rozszerzenie pliku jako
.lng/ najlepiej
polski3.lng /choć widzę błędy w tłumaczeniu tego kolegi./
2/ porada do drukowania jak rozumiesz wersje innego języka Ages niż polski
Wybierz osobę dla której chcesz zrobić wydruk
np potomkowie / w moim tłumaczeniu /
i tu wybierasz najstarszego Lazara . Wtedy dopiero widzisz/w nowym oknie / drzewo i ikonę drukarki i druga z obciami wydruku na górze widoku . To tyle na dziś co do twoich problemów z programem tak na szybko .
jan
fturas
1 / plik spolszczenia musisz skopiować do notatnika i zapisać / rozszerzenie pliku jako
.lng/ najlepiej
polski3.lng /choć widzę błędy w tłumaczeniu tego kolegi./
2/ porada do drukowania jak rozumiesz wersje innego języka Ages niż polski
Wybierz osobę dla której chcesz zrobić wydruk
np potomkowie / w moim tłumaczeniu /
i tu wybierasz najstarszego Lazara . Wtedy dopiero widzisz/w nowym oknie / drzewo i ikonę drukarki i druga z obciami wydruku na górze widoku . To tyle na dziś co do twoich problemów z programem tak na szybko .
jan
fturas
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz 2007, 11:00 przez Lipnik.F.Turas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fronczak_Waldemar

- Lipnik.F.Turas

Waldku przeczytałem. Wiem, że wątek poszedł nie tam gdzie trzeba a mnie znów poniosło .Wybacz . Przepraszam nie jestem członkiem PTG
I znów odnaczyłem pole /powiadom nie gdy ktoś odpowie/ , inaczej post Andzrzeja L pozostał by w próżni . Nigdy by do mnie nie dotarł .
Od lat wtrącam swoje trzy grosze do środowiska co nie spotyka sie
z jego akceptają .Ja wiem że mam swoje problemy ze swoimi poszukiwaniami i nie powinienem doradzać innym tylko zajac się swioimi poszukiwaniami a wiedze przekazywać swoim krewnym
Jeszcze raz przepraszam .
Jan
fturas
I znów odnaczyłem pole /powiadom nie gdy ktoś odpowie/ , inaczej post Andzrzeja L pozostał by w próżni . Nigdy by do mnie nie dotarł .
Od lat wtrącam swoje trzy grosze do środowiska co nie spotyka sie
z jego akceptają .Ja wiem że mam swoje problemy ze swoimi poszukiwaniami i nie powinienem doradzać innym tylko zajac się swioimi poszukiwaniami a wiedze przekazywać swoim krewnym
Jeszcze raz przepraszam .
Jan
fturas
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz 2007, 03:16 przez Lipnik.F.Turas, łącznie zmieniany 3 razy.
- Lipnik.F.Turas

Odnośnie spolszczeń to ekspertem jest kolega Paweł Szybiak tu jego strona .Wymaga zalogowania . To do andzreja L.
http://www.spolszczenia.aplus.pl/index.php
jan
fturas
http://www.spolszczenia.aplus.pl/index.php
jan
fturas
- andrzejlazar

- Kontakt:
Witam
Nie byłbym pewien, czy każdy szukający pomocy w wyborze programu skorzysta ze wskazówek tu zamieszczonych. Powód jest prosty. Kto by szukał ich w wątku "Ród i jego zasięg"?!?
Naprawdę, przy takiej ilości osób, wątków itp. na forum nikomu nie będzie się chciało przeglądać wszystkiego, bo a nuż coś się trafi (tak, wiem o "Szukaj", ale czy każdy wie?).
Proponowałby, aby admin/mod przeniósł dyskusję fturasa i andrzejlazara (i inne posty z nimi korespondujące, mój można wywalić) do nowego wątku - będzie klarowniej na forum.
Pozdrawiam
Tomek Prusek
PS. że już o privie nie wspomnę
Nie byłbym pewien, czy każdy szukający pomocy w wyborze programu skorzysta ze wskazówek tu zamieszczonych. Powód jest prosty. Kto by szukał ich w wątku "Ród i jego zasięg"?!?
Naprawdę, przy takiej ilości osób, wątków itp. na forum nikomu nie będzie się chciało przeglądać wszystkiego, bo a nuż coś się trafi (tak, wiem o "Szukaj", ale czy każdy wie?).
Proponowałby, aby admin/mod przeniósł dyskusję fturasa i andrzejlazara (i inne posty z nimi korespondujące, mój można wywalić) do nowego wątku - będzie klarowniej na forum.
Pozdrawiam
Tomek Prusek
PS. że już o privie nie wspomnę
- Lipnik.F.Turas

A zapowiadała się taka ciekawa dyskusja.Christian_Orpel pisze:Tak jak tutaj : " w patrylineum" ?Andrzej_Olejarz pisze:z dala od genealogicznego galimatiasu. Andrzej Olejarz
Wg mnie każdy ma prawo prowadzić poszukiwania genealogiczne w takiej formie i o takim zakresie jaki mu się podoba.
Ja zbieram informacje o wszystkich spokrewnionych ze mną osobach, ale rodowody tworzę tylko dla tych wybranych rodów, z którymi czuję się związany. Siłą rzeczy musi to dotyczyć rodu, do którego przynależę.