Nazwisko: Lewandowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14272&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Łukasz_de_Wity

Sympatyk

Post autor: Łukasz_de_Wity »

Dzień Dobry,
Zęgwirt to blisko Biskupic prawda?
Mój pradziadek Antoni Lewandowski urodził się w Biskupicach lub Brąchnowie w 1882 r.
żoną jego była Bronisława (Konstancja) z domu Orłowska ur. około 1892 r w Brąchnowie.
Jeśli to jakaś odległa rodzina to proszę o kontakt. W przyszłym tygodniu zamierzam jechać do archiwum diecezjanlego w Toruniu.
Łukasz Witowski
MarMat

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MarMat »

Witam, nie mam pojęcia. Nic nie wiem o rofzinie babci, gdyby dało radę coś ustalic o Waleria Lewandowska bede wdzieczny
MarMat

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MarMat »

Zapomniałem dodać to jest parafia Grzywna bodajże, ale nie wiem czy Waleria tam zmarła. Nic nie wiem. Bede wdzieczny za kazda wiadomosc. Marcin Matusiak
juras

Sympatyk

Post autor: juras »

Witam.Też poszukuję rodziny mojej prababki Małgorzaty Lewandowskiej ur.1944 we wsi Malewo parafia Dąbrówka kościelna po mężu Chmielewska.Pozdrawiam juras
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Post autor: algaa »

Witam

Również poszukuję rodziny Lewandowskich.Poszukuje informacji o Józefie Lewandowskim mieszkał w Gnieznie był męzem Teresy zd Gradecka, niestety nie znam imion rodziców Józefa? Szukam też info i bracie Józefa Lewadowskiego Andrzeja Lewandowskiego który mieszkał w Połczynie Zdroju z opowiesci słyszałam ze był wlascicielem mleczarni w Połczynie.

Bedę wdzieczna za jakiekolwiek info.
krzycho382

Post autor: krzycho382 »

Wszystkim "Lewandoszczakom" polecam prześledzenie Księgi Gości" : http://www.mlewandowski.pl/2012,guestbook.html
Awatar użytkownika
Rafael

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Rafael »

Witam,
moja 4xpra babcia nazywała się Katarzyna zd Lewandowska Kretkowska, córka prawdopodobnie Jana i Krystyny z Pszczulińskich. Mieszkała z mężem w miejscowości Rykały, parafia Przybyszew. Urodziła się ok 1793 r. Miała brata Grzegorza.
Oraz:
moja 6xpra babcia nazywała się Katarzyna zd Lewandowska Dobosz, córka prawdopodobnie Walentego i Anny z Sobierajów. Mieszkała z mężem w miejscowości Sułkowice, parafia Sobików. Zmarła w 1830r. w wieku 73 lat.
Ostatnio zmieniony pn 09 lip 2012, 17:40 przez Rafael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Rafał

Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
tomkrzywanski

Sympatyk

Post autor: tomkrzywanski »

Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

Witam,

Moi Lewandowscy zamieszkiwali w Brdowie - był to mniej więcej okres 1810-1820. Najstarsi znani przodkowie - Karol Lewandowski (ur. 1774 r.) oraz Katarzyna z Pawłowskich (ur. 1784 r.). Mieli co najmniej 5 córek (przynajmniej na chwilę obecną ja o nich wiem):
Franciszkę (ur. 1812 r. - zm. 1812 r.), Teodozję Florentynę (ur. 1813 r.), Józefę (ur. 1815 r.), Katarzynę (ur. 1816 r.) oraz Konstancję Apolonię (ur. 1818 r. - zm. 1819 r.).
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Mój blog genealogiczny: http://mojagenealogia.blogspot.com/
karolina_rzepecka

Sympatyk

Post autor: karolina_rzepecka »

Witam,
poszukuję Lewandowskich z województwa łódzkiego (przynajmniej na razie). Mój pradziadek - Władysław Lewandowski (1909-1986) urodził się w Ciężkowie, potem mieszkał w Łodzi. Miał brata Czesława zamordowanego w Ciężkowie. Ich rodzicami byli Franciszek i Zofia Lewandowscy. Niestety nie posiadam informacji na temat dat, z dzieci Władysława żyje już tylko mój dziadek cioteczny i trudno uzyskać od niego jakiekolwiek informacje.
poszukuję: Rzepecki, Solarek, Dzwonkowski, Bankowski, Urbanek, Witkowski, Rajchert, Zimniak, Szulc (Schultz)
Marianna_Różalska

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Lewandowscy w Łódzkiem

Post autor: Marianna_Różalska »

Witam,

mam informacje o pewnych Lewandowskich:

Antoni Lewandowski i Konstancja zd. Różalska mieli dzieci: Piotra, Antoninę, Ignacego, Walentego. Antoni ur. ok. 1839. Konstancja ur. ok. 1840.
Piotr ur. 21 listopada 1882 w Zgierzu.
Antonina wyszła za Piotra Kolanowskiego w Zgierzu w roku 1882.
Ignacy ur. około 1868 w Zgierzu, ożenił się 14 stycznia 1894 w Zgierzu z Walerią Schwartz. Waleria ur. ok. 1868 w Dąbrówce Wielkiej. Ich dzieci: Helena (1895), Kazimierz (1897), Stanisław (1899), Edward (1905). Każde urodzone w Zgierzu.
Walenty ożenił się z Marianną Juszczak w 1894 w Zgierzu.

Poza tym mam w drzewie Helenę Różalską, która wyszła za mąż za Janusza Lewandowskiego w 1932 r. w Ozorkowie.

Pozdrawiam
Marianna
Awatar użytkownika
honorata

Sympatyk
Adept

Lewandowscy w Łódzkiem

Post autor: honorata »

Moja prababcia to Stanisława Królak z domu Lewandowska ur. prawdopodobnie w 1905 r w Warszawia córka mateusza i Marianny z domu Komornickiej. Nie mam pewności czy aby na pewno urodziła się w Warszawie czy gdzieś koło Warszawy. Wiem tylko że mieszkała przed wojna w Wilnie z mężem i dziećmi. Pozdrawiam :D
kola16

Sympatyk
Nowicjusz

Lewandowscy w Łódzkiem

Post autor: kola16 »

Lewandowscy żyją w okolicy Łaskarzewa/Garwolina(woj. mazowieckie) :)
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński

Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Komodorek

Sympatyk

Lewandowscy w Łódzkiem

Post autor: Komodorek »

Moja praprababcia Małgorzata Adamaszek (zd. Lewandowska) ur ok1852 żona Mateusza Adamaszka (rolnik mieszkający w Budy Zaklasztorne)
może ktoś wie coś więcej?
Pozdrawiam Artur Raczko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”