Nazwisko: Miłosz

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11082&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Piotr_Juszczyk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Piotr_Juszczyk »

Miłosze z Sierskowoli i Ryk to rodzina mojej żony, posiadam sporo materiałów i zbieram nowe.
Marylka

Sympatyk

Post autor: Marylka »

W parafii Górzno występowało nazwisko Miłosz. Czy Cie też interesuje ten teren?
Marylka z Mazowsza
milosz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: milosz »

Wtam
Miłoszów w Polsce jest sporo .
Ja również noszę to nazwisko.
Do kolekcji dokładam Miłoszów z okolic Poddębic
http://www.1944.pl/historia/powstancze- ... zef_Milosz
Pozdrawiam Beata Miłosz
Stokrotka23

Re: Nazwisko: Miłosz

Post autor: Stokrotka23 »

Piotr_Juszczyk pisze:Miłosze z Sierskowoli i Ryk to rodzina mojej żony, posiadam sporo materiałów i zbieram nowe.
Witam,
rodzin o nazwisku Miłosz w Sierskowoli jest kilka,ale nie jestem pewna wspólnego pochodzenia.Pochodzę z rodziny o tym nazwisku i w Sierskowoli, i w Rykach,możliwe więc,że mówimy o tej samej rodzinie.
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times

Re: Nazwisko: Miłosz

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Piotr_Juszczyk pisze:Miłosze z Sierskowoli i Ryk to rodzina mojej żony, posiadam sporo materiałów i zbieram nowe.
Witam!

W blisko spowinowaconej rodzinie mam również Miłoszów z parafii Ryki i Okrzeja:

Leonard Miłosz (vel Miłosiński) ur. 1802 Stara Dąbia, par. Ryki, zm. 1836 Jagodne Kolonia, par. Okrzeja, syn Wojciecha Miłosz (Miłosińskiego) i Gertrudy Prządek, śl. przed 1802.

Pierwsza żona Franciszka Konopek (zm. przed 1832), śl. przed 1832 (nie znam dzieci tej pary).

Druga żona Małgorzata Stępnicka ur. 1807 Jagodne, par. Okrzeja, zm. po 1853 1vMiłosz, ślub 1832 Okrzeja, 2vPiczuła, ślub 1837 Okrzeja.

Córka Leonarda Miłosz i Małgorzaty Stępnickiej: Ludwika Miłosz ur. 1833 Jagodne Kolonia, par. Okrzeja, śl. 1853 Okrzeja z Kajetanem Borkowskim ur. 1834 Ryki. Rodzina zam. w parafii Wilczyska.

Pozdrawiam.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”