Nazwisko: Sierakowski /a
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14940&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam,
mój bezpośredni przodek 3x pradziad Paweł Sierakowski, nie wiem skąd pochodził, potomkowie mieszkali w Żukowie pow.Grodzisk Maz.
Pozdrawiam, Iwona
mój bezpośredni przodek 3x pradziad Paweł Sierakowski, nie wiem skąd pochodził, potomkowie mieszkali w Żukowie pow.Grodzisk Maz.
Pozdrawiam, Iwona
-
Sierakowski_Tadeusz

Witam serdecznie,
Dziękuje za szybka odpowiedz i informacje,
Obszar WIELKOPOSKI i KUJAW do XVIII wieku zamieszkiwały 4 rodziny szlacheckie i magnackie o nazwisku Sierakowski herbu Dołęga ze Starego Sierakowa w powiecie Gostyńskim, Nałęcz z Sierakowa n/Wartą w Wielkopolsce, Ogończyk na Kujawach , pisali sie z Bogusławic od około1450 roku , Prawdzic (pochodzą z Sierakowa koło Przasnysza na północym Mazowszu. Przeprowadzili sie z Mazowsza w Sandomierskie wojewodztwo w XVII wieku oraz do Wielkopolski. mieszkali tez na Kujawach w XVII /XVIII wieku,
Do dnia dzisiejszego na tych terenach mieszkaja Sierakowscy.
Z ktorej rodziny był wymieniony twoj przodek Paweł Sierakowski moze uda sie ustalic w poszukiwaniach.
wiecej osob TEGO NAZWISKA jest podanych na stronie
http://www.genealogia.okiem.pl/sierakowski.htm
Pozdrawiam
Tadeusz
Dziękuje za szybka odpowiedz i informacje,
Obszar WIELKOPOSKI i KUJAW do XVIII wieku zamieszkiwały 4 rodziny szlacheckie i magnackie o nazwisku Sierakowski herbu Dołęga ze Starego Sierakowa w powiecie Gostyńskim, Nałęcz z Sierakowa n/Wartą w Wielkopolsce, Ogończyk na Kujawach , pisali sie z Bogusławic od około1450 roku , Prawdzic (pochodzą z Sierakowa koło Przasnysza na północym Mazowszu. Przeprowadzili sie z Mazowsza w Sandomierskie wojewodztwo w XVII wieku oraz do Wielkopolski. mieszkali tez na Kujawach w XVII /XVIII wieku,
Do dnia dzisiejszego na tych terenach mieszkaja Sierakowscy.
Z ktorej rodziny był wymieniony twoj przodek Paweł Sierakowski moze uda sie ustalic w poszukiwaniach.
wiecej osob TEGO NAZWISKA jest podanych na stronie
http://www.genealogia.okiem.pl/sierakowski.htm
Pozdrawiam
Tadeusz
Witam,
moi przodkowie mieszkali w Żukowie ( woj. mazowieckie ) co najmniej od 1884 roku. Żoną Pawła Sierakowskiego była Paulina z d. Sierańska. Nie udało mi się do tej pory odnaleźć aktu małżeństwa, jak również aktów urodzenia więc nie wiem nic o przodkach Pawła Sierakowskiego.
Pozdrawiam, Iwona
moi przodkowie mieszkali w Żukowie ( woj. mazowieckie ) co najmniej od 1884 roku. Żoną Pawła Sierakowskiego była Paulina z d. Sierańska. Nie udało mi się do tej pory odnaleźć aktu małżeństwa, jak również aktów urodzenia więc nie wiem nic o przodkach Pawła Sierakowskiego.
Pozdrawiam, Iwona
Mam tylko zapis, że Cecylia z Sierakowskich była żoną Józefa Hadziewicza. Około 1700.
Posiadali wieś Chwałki w sandomierskim.
Posiadali wieś Chwałki w sandomierskim.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Joanna_Lewicka

Józefa z Sierakowskich, ur. ok. 1840, była żoną Władysława Teodora Jana Zdzitowieckiego, ur. ok. 1831 i ...nie mam pojęcia, czy mieli wieś
, ale mieli co najmniej czworo dzieci: Józefa Mariana Seweryna, Helenę Józefę, Jana Józefa i Wandę Marię - wszystkie urodzone w Warszawie.
Pozdrawiam-
Joanna
Pozdrawiam-
Joanna