Poszukuję osób,rodzin
Jestem córką Grzegorza Lisowskiego (Lissowskiego) ur.1913 roku w Głusku-Mogilewska Obłaść -dzisiejsza Białoruś. Od 17 lat poszukuję śladów zaginionej podczas wojny 5-cio osobowej rodziny mego Ojca. Szukam śladów Mikołaja Lisowskiego(Lissowskiego) ur.1882, Katarzyny Lisowskiej (Lissowskiej) z domu Rabcow (Ksenia Rabcow) ur.1888, Jana Lisowskiego (Lissowskiego) ur.1904 w Dereczynie koło Nowogródka-Białoruś, Ireny Lisowskiej (Lissowskiej) ur.30.04.1927 rok w majątku Leśniewo koło Karniewa -dawny powiat Maków Mazowiecki (Polska centralna) i Bolesława Lisowskiego (Lissowskiego) ur.2.01.1922 rok w majątku Łukowo koło Karniewa, dawny powiat Maków Mazowiecki (Polska centralna). Właściciele majątków -Lenkiewicz Jan i Strumiłło Zbigniew. Każda informacja będzie dla mnie bardzo ważna. Teresa Lisowska-Wiśniewska t_wisniewska@poczta.onet.pl
Lisowski (Lissowski) - Poszukuję osób,rodzin
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
SławińskiSławomir
Może to coś pomoże w poszukiwaniach,
wszyscy z przybliżoną datą urodzenia ( parafia Różana 60 km na południe od Dereczyna )
Powiązania tych osób przesyłam na Pani pocztę .
LISOWSKA, KAZIMIERA 1888 - -
LISOWSKI, BOLESŁAW 1900 - -
LISOWSKI, FRANCISZEK 1868 - -
LISOWSKI, JAN 1891 - -
LISOWSKI, JAN - -
LISOWSKI, JÓZEF 1855 - -
LISOWSKI, JÓZEF 1891 - -
LISOWSKI, PIOTR 1887 - -
LISOWSKI, STEFAN 1827 - -
LISOWSKI, SZYMON 1870 - -
LISOWSKI, WINCENTY 1860 - -
LISOWSKI, WŁADYSŁAW 1896 -
wszyscy z przybliżoną datą urodzenia ( parafia Różana 60 km na południe od Dereczyna )
Powiązania tych osób przesyłam na Pani pocztę .
LISOWSKA, KAZIMIERA 1888 - -
LISOWSKI, BOLESŁAW 1900 - -
LISOWSKI, FRANCISZEK 1868 - -
LISOWSKI, JAN 1891 - -
LISOWSKI, JAN - -
LISOWSKI, JÓZEF 1855 - -
LISOWSKI, JÓZEF 1891 - -
LISOWSKI, PIOTR 1887 - -
LISOWSKI, STEFAN 1827 - -
LISOWSKI, SZYMON 1870 - -
LISOWSKI, WINCENTY 1860 - -
LISOWSKI, WŁADYSŁAW 1896 -
Witam Panie Sławomirze!Bardzo dziękuję za wiadomość.Niestety imiona które Pan podaje nie są mi znane.Bracia Ojca to Jan 1904,Bolesław 1922 i Irena 1927.Nie mam żadnych wiadomośći dotyczących rodziny Ojca mego Taty- Mikołaja jak również rodziny matki mego Ojca Katarzyny.Być może któraś z tych osób mogłaby pochodzić z rodziny mego Ojca-ale jak to udowodnić?Pozdrawiam Teresa Lisowska-Wiśniewska
- Jurowski_Rafał

- Kontakt:
Witam,
Osoby który Pani wymieniła są mi kompletnie nieznane i obawiam się że nie będę w stanie pomóc. Jednak rody Lisowskich jak i Lenkiewiczów wystepowały na terenach parafii Jeziory niedaleko od Grodna. Oba rody były spokrewnione z Jurowskimi. Możliwe że wcześniejsze pokolenia wymienionych przodków pochodzą własnie z tamtych terenów.
Pozdrawiam
Rafał Jurowski
Osoby który Pani wymieniła są mi kompletnie nieznane i obawiam się że nie będę w stanie pomóc. Jednak rody Lisowskich jak i Lenkiewiczów wystepowały na terenach parafii Jeziory niedaleko od Grodna. Oba rody były spokrewnione z Jurowskimi. Możliwe że wcześniejsze pokolenia wymienionych przodków pochodzą własnie z tamtych terenów.
Pozdrawiam
Rafał Jurowski