Archiwum Państwowe w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jerkre

Sympatyk
Ekspert

Post autor: jerkre »

Witam..
Mam prośbę do kogoś kto wybiera się do Płocka, czy miałby możliwość sprawdzenia aktu urodzenia - Walenty Bąkowski parafia Szwelice akt nr.16 z 1810 (uwagi w genetyce ur. w latach 1810-1825).
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
sylwia.ka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: sylwia.ka »

A ja sie zastanawiam jak to jest z AD Plock.
Napisalam raz prosbe o odnalezienie aktu urodzenia,podalam numer aktu i rok.Odpowiedz dostalam,ze "dokonalem kwerendy w aktach urodzonych [...],niestety nie znajduje sie tam metryka urodzenia[..]
Po paru miesiacach dopiero dojrzalam,ze pytalam o zly rok,napisalam znow prosbe z numerem aktu i rokiem i dostalam odpowiedz tresci "zgodnie z regulaminem naszego Archiwum,kwerenda o ktora Pani prosi,wymaga uiszczenia oplaty wstepnej w wysokosci 20zl."
Podpis tego samego Ksiedza.
No wiec nie bardzo rozumiem,najpierw Ksiadz dokonal kwerendy bez oplaty,a teraz musze najpierw uiscic oplate za kwerende.
Wczesniej gdy pisalam podania bez numerow aktu,dostawalam odpowiedz,ze musze uiscic najpierw oplate za kwerende i to bylo jakos dla mnie jasne.Myslalam,ze jak znam numer aktu to kwerendy nie trzeba uiszczac
A moze zle sformulowalam podanie?

PS. Mam prosbe-prosze o sprawdzenie aktu urodzenia na nazwisko Adam Olewnik numer aktu 42 rok 1893,parafia Karniewo.
Znajduje sie on tez w AP Pultusk,jednakze jest uszkodzony i uniemozliwia to jego odczytanie,a mi zalezy na imionach rodzicow dla potwierdzenia,czy jest bratem mojej Prababci.

Pozdrawiam
Sylwia
Pozdrawiam,
Sylwia
jimmy88

Sympatyk

APaństwowe w Płocku - prośba

Post autor: jimmy88 »

T: Archiwum Państwowe w Płocku

Witam,

Potrzebuję pomocy życzliwej osoby wybierającej się do Archiwum Państwowego w Płocku. Poszukuję aktów urodzenia z parafii MOCHOWO (ówczesna gmina Lisewo)
- Marii Anasiewicz (możliwe inne imię) ur. 23 marca 1899 r.

Dziękuję bardzo serdecznie za pomoc :)

Jakub
Awatar użytkownika
cyryll

Sympatyk

Post autor: cyryll »

Witam!!!
Prawdopodobnie bede w archiwum pod koniec lutego . i postaram sie pomóc/
Mariusz Cytacki
Mariusz Cytacki
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

T: Przesyłam metryki
Witam !
Mam wieklką prośbę do osób odwiedzających AP w Płocku ,proszę o odczytanie danych z aktu zgonu z parafii Radziwie na nazwisko Barbara Sobka zm 05.07.1823 w Brwilnie chodzi mi głownie o rodziców
oraz aktu małżeństwa z tejże samej parafii z 20.01.1818 na nazwiski Szymon Figiel i Barbara Sobka prawdopodobnie są to dwie różne osoby i chciałabym dowiedzieć się czegoś o nich
Serdecznie dziękuję za pomoc Grażyna
2ala030450

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Płocku - wstrzymane udostępnianie akt

Post autor: 2ala030450 »

Witajcie!
Byłam wczoraj w AP w Płocku a na drzwiach wejściowych jest informacja takowej treści "Archiwum Państwowe w Płocku informuje, iż w dniach 14 listopada – 31 grudnia 2011 roku zostaje wstrzymane udostępnianie akt stanu cywilnego z zasobu Centrali w Płocku. "
W AP jest prowadzony remont pomieszczeń.
Informuję koleżanki i kolegów, że jeślibyście wybierali się w tym okresie do AP w Plocku radzę wcześniej skontaktować się z pracownią.

http://www.archiwum.plock.com/index_g.php

Pozdrawiam -Ala
kitek00

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Płocku -pomogę

Post autor: kitek00 »

''archiwum państwowe w płocku''

W poniedziałek wybieram się do archiwum państwowego w płocku, w razie potrzeby służę pomocą.
Mirek1900

Sympatyk
Adept

archiwum państwowe w płocku

Post autor: Mirek1900 »

Witam, jakie parafie będziesz przeglądał ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jur58boz

Sympatyk
Mistrz

Re: archiwum państwowe w płocku

Post autor: jur58boz »

kitek00 pisze:W poniedziałek wybieram się do archiwum państwowego w płocku, w razie potrzeby służę pomocą.
Witam serdecznie,
Jeżeli by Tobie nie sprawiło to za dużego kłopotu to bardzo bym prosił o znalezienie w parafii Gąbin aktu urodzenia Stanisława Nowackiego urodzonego ok. 1851 (+/- 1rok ) w Robertowie
Bardzo dziękuje już za ofertę pomocy :)
Zycze powodzenia w poszukiwaniach .
Serdecznie pozdrawiam Jurek
kitek00

Sympatyk

mnie interesuje parafia Góra, ale w miarę możliwości pomogę też innym. Postaram się znaleźć ten akt urodzenia.
adcis

Sympatyk

Post autor: adcis »

Ja bym w miare mozliwosci prosil o sprawdzenie ponizszych kwestii:
- akt urodzenia Jana Nehringa - syna Stefana i Martyny z domu Osieckiej malzonkow Nehring - par. Kobylniki - lata 1844-47
- akt urodzenia Stefanii Nehring badz ktorekolwiek z dzieci z powyzszego malzenstwa w latach 1838-1842, tez z parafii Kobylniki

Bede ogromnie wdzieczny,
Pozdrawiam,

Adam
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Mam prośbę.Chodzi o zgon
erzmanowska Moszkowska Franciszka
Imię ojca:
Franciszek
Imię/nazwisko matki:
Dorota Zaleńska

Rok: 1846
Rodzaj aktu: D
Nr aktu: 228
Wyznanie: r-k
Parafia: Płock
=============
a konkretnie to o nazwisko panieńskie matki zmarłej.Podano Zielińska.Czy jest tam wyraźnie Zielińska a nie np.Chatyńska,Chateńska,Hatyńska??
Stefan
szubog

Sympatyk
Mistrz

Post autor: szubog »

Witam. W archiwum płockim interesuje mnie parafia Ligowo a w niej akt małżeństwa z 24 lipca 1820 rok. Interesuje mnie nazwisko pana mlodego - czy jest to Jan SZUBERSKI ?. Panna młoda to Katarzyna Cichocka.
Z góry dziękuję - będę zobowiązany.
z poważaniem - Bogdan Sz.
DanutaP

Sympatyk

Post autor: DanutaP »

Kitek, a które lata z Góry będziesz przeglądać?

pozdrawiam
Danka
kitek00

Sympatyk

mnie interesuje już 18 wiek, bo 19 już mam, w miarę możliwości wszystko to sprawdzę i skseruję. potem wam prześlę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”