Archiwum Państwowe w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam..
Mam prośbę do kogoś kto wybiera się do Płocka, czy miałby możliwość sprawdzenia aktu urodzenia - Walenty Bąkowski parafia Szwelice akt nr.16 z 1810 (uwagi w genetyce ur. w latach 1810-1825).
Mam prośbę do kogoś kto wybiera się do Płocka, czy miałby możliwość sprawdzenia aktu urodzenia - Walenty Bąkowski parafia Szwelice akt nr.16 z 1810 (uwagi w genetyce ur. w latach 1810-1825).
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
A ja sie zastanawiam jak to jest z AD Plock.
Napisalam raz prosbe o odnalezienie aktu urodzenia,podalam numer aktu i rok.Odpowiedz dostalam,ze "dokonalem kwerendy w aktach urodzonych [...],niestety nie znajduje sie tam metryka urodzenia[..]
Po paru miesiacach dopiero dojrzalam,ze pytalam o zly rok,napisalam znow prosbe z numerem aktu i rokiem i dostalam odpowiedz tresci "zgodnie z regulaminem naszego Archiwum,kwerenda o ktora Pani prosi,wymaga uiszczenia oplaty wstepnej w wysokosci 20zl."
Podpis tego samego Ksiedza.
No wiec nie bardzo rozumiem,najpierw Ksiadz dokonal kwerendy bez oplaty,a teraz musze najpierw uiscic oplate za kwerende.
Wczesniej gdy pisalam podania bez numerow aktu,dostawalam odpowiedz,ze musze uiscic najpierw oplate za kwerende i to bylo jakos dla mnie jasne.Myslalam,ze jak znam numer aktu to kwerendy nie trzeba uiszczac
A moze zle sformulowalam podanie?
PS. Mam prosbe-prosze o sprawdzenie aktu urodzenia na nazwisko Adam Olewnik numer aktu 42 rok 1893,parafia Karniewo.
Znajduje sie on tez w AP Pultusk,jednakze jest uszkodzony i uniemozliwia to jego odczytanie,a mi zalezy na imionach rodzicow dla potwierdzenia,czy jest bratem mojej Prababci.
Pozdrawiam
Sylwia
Napisalam raz prosbe o odnalezienie aktu urodzenia,podalam numer aktu i rok.Odpowiedz dostalam,ze "dokonalem kwerendy w aktach urodzonych [...],niestety nie znajduje sie tam metryka urodzenia[..]
Po paru miesiacach dopiero dojrzalam,ze pytalam o zly rok,napisalam znow prosbe z numerem aktu i rokiem i dostalam odpowiedz tresci "zgodnie z regulaminem naszego Archiwum,kwerenda o ktora Pani prosi,wymaga uiszczenia oplaty wstepnej w wysokosci 20zl."
Podpis tego samego Ksiedza.
No wiec nie bardzo rozumiem,najpierw Ksiadz dokonal kwerendy bez oplaty,a teraz musze najpierw uiscic oplate za kwerende.
Wczesniej gdy pisalam podania bez numerow aktu,dostawalam odpowiedz,ze musze uiscic najpierw oplate za kwerende i to bylo jakos dla mnie jasne.Myslalam,ze jak znam numer aktu to kwerendy nie trzeba uiszczac
A moze zle sformulowalam podanie?
PS. Mam prosbe-prosze o sprawdzenie aktu urodzenia na nazwisko Adam Olewnik numer aktu 42 rok 1893,parafia Karniewo.
Znajduje sie on tez w AP Pultusk,jednakze jest uszkodzony i uniemozliwia to jego odczytanie,a mi zalezy na imionach rodzicow dla potwierdzenia,czy jest bratem mojej Prababci.
Pozdrawiam
Sylwia
Pozdrawiam,
Sylwia
Sylwia
APaństwowe w Płocku - prośba
T: Archiwum Państwowe w Płocku
Witam,
Potrzebuję pomocy życzliwej osoby wybierającej się do Archiwum Państwowego w Płocku. Poszukuję aktów urodzenia z parafii MOCHOWO (ówczesna gmina Lisewo)
- Marii Anasiewicz (możliwe inne imię) ur. 23 marca 1899 r.
Dziękuję bardzo serdecznie za pomoc
Jakub
Witam,
Potrzebuję pomocy życzliwej osoby wybierającej się do Archiwum Państwowego w Płocku. Poszukuję aktów urodzenia z parafii MOCHOWO (ówczesna gmina Lisewo)
- Marii Anasiewicz (możliwe inne imię) ur. 23 marca 1899 r.
Dziękuję bardzo serdecznie za pomoc
Jakub
Witam!!!
Prawdopodobnie bede w archiwum pod koniec lutego . i postaram sie pomóc/
Mariusz Cytacki
Prawdopodobnie bede w archiwum pod koniec lutego . i postaram sie pomóc/
Mariusz Cytacki
Mariusz Cytacki
T: Przesyłam metryki
Witam !
Mam wieklką prośbę do osób odwiedzających AP w Płocku ,proszę o odczytanie danych z aktu zgonu z parafii Radziwie na nazwisko Barbara Sobka zm 05.07.1823 w Brwilnie chodzi mi głownie o rodziców
oraz aktu małżeństwa z tejże samej parafii z 20.01.1818 na nazwiski Szymon Figiel i Barbara Sobka prawdopodobnie są to dwie różne osoby i chciałabym dowiedzieć się czegoś o nich
Serdecznie dziękuję za pomoc Grażyna
Witam !
Mam wieklką prośbę do osób odwiedzających AP w Płocku ,proszę o odczytanie danych z aktu zgonu z parafii Radziwie na nazwisko Barbara Sobka zm 05.07.1823 w Brwilnie chodzi mi głownie o rodziców
oraz aktu małżeństwa z tejże samej parafii z 20.01.1818 na nazwiski Szymon Figiel i Barbara Sobka prawdopodobnie są to dwie różne osoby i chciałabym dowiedzieć się czegoś o nich
Serdecznie dziękuję za pomoc Grażyna
-
2ala030450

Archiwum Państwowe w Płocku - wstrzymane udostępnianie akt
Witajcie!
Byłam wczoraj w AP w Płocku a na drzwiach wejściowych jest informacja takowej treści "Archiwum Państwowe w Płocku informuje, iż w dniach 14 listopada 31 grudnia 2011 roku zostaje wstrzymane udostępnianie akt stanu cywilnego z zasobu Centrali w Płocku. "
W AP jest prowadzony remont pomieszczeń.
Informuję koleżanki i kolegów, że jeślibyście wybierali się w tym okresie do AP w Plocku radzę wcześniej skontaktować się z pracownią.
http://www.archiwum.plock.com/index_g.php
Pozdrawiam -Ala
Byłam wczoraj w AP w Płocku a na drzwiach wejściowych jest informacja takowej treści "Archiwum Państwowe w Płocku informuje, iż w dniach 14 listopada 31 grudnia 2011 roku zostaje wstrzymane udostępnianie akt stanu cywilnego z zasobu Centrali w Płocku. "
W AP jest prowadzony remont pomieszczeń.
Informuję koleżanki i kolegów, że jeślibyście wybierali się w tym okresie do AP w Plocku radzę wcześniej skontaktować się z pracownią.
http://www.archiwum.plock.com/index_g.php
Pozdrawiam -Ala
Archiwum Państwowe w Płocku -pomogę
''archiwum państwowe w płocku''
W poniedziałek wybieram się do archiwum państwowego w płocku, w razie potrzeby służę pomocą.
W poniedziałek wybieram się do archiwum państwowego w płocku, w razie potrzeby służę pomocą.
archiwum państwowe w płocku
Witam, jakie parafie będziesz przeglądał ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: archiwum państwowe w płocku
Witam serdecznie,kitek00 pisze:W poniedziałek wybieram się do archiwum państwowego w płocku, w razie potrzeby służę pomocą.
Jeżeli by Tobie nie sprawiło to za dużego kłopotu to bardzo bym prosił o znalezienie w parafii Gąbin aktu urodzenia Stanisława Nowackiego urodzonego ok. 1851 (+/- 1rok ) w Robertowie
Bardzo dziękuje już za ofertę pomocy
Zycze powodzenia w poszukiwaniach .
Serdecznie pozdrawiam Jurek
mnie interesuje parafia Góra, ale w miarę możliwości pomogę też innym. Postaram się znaleźć ten akt urodzenia.
Ja bym w miare mozliwosci prosil o sprawdzenie ponizszych kwestii:
- akt urodzenia Jana Nehringa - syna Stefana i Martyny z domu Osieckiej malzonkow Nehring - par. Kobylniki - lata 1844-47
- akt urodzenia Stefanii Nehring badz ktorekolwiek z dzieci z powyzszego malzenstwa w latach 1838-1842, tez z parafii Kobylniki
Bede ogromnie wdzieczny,
Pozdrawiam,
Adam
- akt urodzenia Jana Nehringa - syna Stefana i Martyny z domu Osieckiej malzonkow Nehring - par. Kobylniki - lata 1844-47
- akt urodzenia Stefanii Nehring badz ktorekolwiek z dzieci z powyzszego malzenstwa w latach 1838-1842, tez z parafii Kobylniki
Bede ogromnie wdzieczny,
Pozdrawiam,
Adam
Mam prośbę.Chodzi o zgon
erzmanowska Moszkowska Franciszka
Imię ojca:
Franciszek
Imię/nazwisko matki:
Dorota Zaleńska
Rok: 1846
Rodzaj aktu: D
Nr aktu: 228
Wyznanie: r-k
Parafia: Płock
=============
a konkretnie to o nazwisko panieńskie matki zmarłej.Podano Zielińska.Czy jest tam wyraźnie Zielińska a nie np.Chatyńska,Chateńska,Hatyńska??
Stefan
erzmanowska Moszkowska Franciszka
Imię ojca:
Franciszek
Imię/nazwisko matki:
Dorota Zaleńska
Rok: 1846
Rodzaj aktu: D
Nr aktu: 228
Wyznanie: r-k
Parafia: Płock
=============
a konkretnie to o nazwisko panieńskie matki zmarłej.Podano Zielińska.Czy jest tam wyraźnie Zielińska a nie np.Chatyńska,Chateńska,Hatyńska??
Stefan
Witam. W archiwum płockim interesuje mnie parafia Ligowo a w niej akt małżeństwa z 24 lipca 1820 rok. Interesuje mnie nazwisko pana mlodego - czy jest to Jan SZUBERSKI ?. Panna młoda to Katarzyna Cichocka.
Z góry dziękuję - będę zobowiązany.
z poważaniem - Bogdan Sz.
Z góry dziękuję - będę zobowiązany.
z poważaniem - Bogdan Sz.
Kitek, a które lata z Góry będziesz przeglądać?
pozdrawiam
Danka
pozdrawiam
Danka
mnie interesuje już 18 wiek, bo 19 już mam, w miarę możliwości wszystko to sprawdzę i skseruję. potem wam prześlę.