Dzień dobry Ireno!
Sądzę, że my również możemy mieć wspólnych przodków lub jakieś powiązanie. Chodzi o nazwisko Dobosz. Moi przodkowie o tym nazwisku w XIX wieku mieszkali na terenie parafii rz.-kat. Pawłów, z tym, że związani byli z parafiami greckokatolickimi Chojeniec i Siedliszcze (od 1876 ta ostatnia prawosławna). Dopiero w 1906 mam zanotowanego jednego potomka Doboszów, który był chrzczony już w parafii rz.-kat. w Pawłowie. Mam sporo notatek o Doboszach sprzed 1876 roku ze wspomnianych parafii (Siedliszcze i Chojeniec) - służę pomocą. Jeśli możesz, to napisz mi jakieś konkrety o "Twoich" Doboszach, to sprawdzę w mojej bazie, czy coś mogę dopasować. Będę szczęśliwa, jeśli okaże się, że jesteśmy, daleko, bo daleko, ale spokrewnione

A poza tym, pojawia się w mojej bazie nazwisko Krzysiak - dwa razy nawet w powiązaniu z nazwiskiem Dobosz - akt ślubu z 1862: Józef Krzysiak i Antonina Dobosz (po owdowieniu Antonina poślubiła brata innego mojego przodka - nazwisko Jędruszak) oraz akt ślubu z tego samego, 1862, roku: Wojciech Krzysiak i Katarzyna Dobosz (siostra mojej 4xprababci).
Mam jeszcze jedno "trafienie"

nazwisko Podkańska - mam wynotowaną czwórkę dzieci Pawła Dobosza i Marianny z Podkańskich (lata 1896-1906 - to właśnie z 1906 roku Dobosz Stanisław ochrzczony w parafii Pawłów).
Z ogromną ciekawością czekam na odpowiedź

Pozdrawiam serdecznie