Prośba o tłumaczenie z łaciny
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Kurkiewicz_Mariusz

Prośba o tłumaczenie z łaciny
Prosba o tłumaczenie z łaciny.
metryka chrztu - Julianna Leśniewska (Kurkiewicz) - 1822r parafia Mąkoszyn.
http://iv.pl/images/20799218413456593334.jpg
Dziękuję ślicznie za życzliwość i pomoc.Pozdrawiam
metryka chrztu - Julianna Leśniewska (Kurkiewicz) - 1822r parafia Mąkoszyn.
http://iv.pl/images/20799218413456593334.jpg
Dziękuję ślicznie za życzliwość i pomoc.Pozdrawiam
Dobry wieczór Panie Mariuszu;
(wieś Sierakowy) Dnia 28 lutego 1804 r. Tomasz Raniecki, proboszcz mąkoszyński, dziekan izbicki etc. ochrzcił Juliannę, córkę szl. Wojciecha i Agnieszki Leśnie(w)skich, ślubnych małżonków; chrzestnymi byli urodz. Walenty Ostrowicki i Teresa Myślińska; odpis wydał i potwierdził podpisem i pieczęcią 26 października 1822 r. ks. Michał Jabłoński, proboszcz mąkoszyński;
pozdrawiam; Robert
(wieś Sierakowy) Dnia 28 lutego 1804 r. Tomasz Raniecki, proboszcz mąkoszyński, dziekan izbicki etc. ochrzcił Juliannę, córkę szl. Wojciecha i Agnieszki Leśnie(w)skich, ślubnych małżonków; chrzestnymi byli urodz. Walenty Ostrowicki i Teresa Myślińska; odpis wydał i potwierdził podpisem i pieczęcią 26 października 1822 r. ks. Michał Jabłoński, proboszcz mąkoszyński;
pozdrawiam; Robert
-
Kurkiewicz_Mariusz

Dziękuję Panie Robercie. Ogromną radość mi Pan sprawił tym tłumaczeniem. Już myślałem, że coś z tym aktem jest nie tak, ponieważ od paru dni umieszczam tę prośbę na forum i jakoś nie było odzewu . Dziękuję
Panie Robercie mam jeszcze jeden taki dokument ale nie wiem kompletnie kogo on dotyczy. Może podjąłby Pan PRÓBĘ tłumaczenia?
Panie Robercie mam jeszcze jeden taki dokument ale nie wiem kompletnie kogo on dotyczy. Może podjąłby Pan PRÓBĘ tłumaczenia?
-
Kurkiewicz_Mariusz

Dobry wieczór ponownie; to też odpis metryki chrztu, tym razem dla pana młodego do tego samego ślubu jak sądzę;
odpis metryki urodzenia z akt metr. kośc. paraf. w Kłobi:
(wieś Otmianowo) 23 marca 1800 kanonik Jan Świątecki ochrzcił dziecię imieniem Józef, syna pracowitych Antoniego i Marianny Kurkiewiczów, szewców; urodzonego 18 tego mies.; chrzestnymi byli prac. Szymon Pietrzak i Anna Gatkowska (...) wszyscy z Otmianowa; odpis wydał tenże Jan Światecki, proboszcz w Kłobi, 19 października 1822;
No i z tego wynika, że syn rzemieślników poślubił szlachciankę; z kościoła w Kłobi zachował się z tych lat (1782-1808) tylko spis aktów w archiwum we Włocławku, ale dobre i to - może będzie akt ślubu Kurkiewiczów jeśli Marianna była z tej parafii;
pozdrawiam; Robert
odpis metryki urodzenia z akt metr. kośc. paraf. w Kłobi:
(wieś Otmianowo) 23 marca 1800 kanonik Jan Świątecki ochrzcił dziecię imieniem Józef, syna pracowitych Antoniego i Marianny Kurkiewiczów, szewców; urodzonego 18 tego mies.; chrzestnymi byli prac. Szymon Pietrzak i Anna Gatkowska (...) wszyscy z Otmianowa; odpis wydał tenże Jan Światecki, proboszcz w Kłobi, 19 października 1822;
No i z tego wynika, że syn rzemieślników poślubił szlachciankę; z kościoła w Kłobi zachował się z tych lat (1782-1808) tylko spis aktów w archiwum we Włocławku, ale dobre i to - może będzie akt ślubu Kurkiewiczów jeśli Marianna była z tej parafii;
pozdrawiam; Robert
-
Kurkiewicz_Mariusz

-
Kurkiewicz_Mariusz

-
Kurkiewicz_Mariusz