Frąckiewicz -Szukam rodziny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Frąckiewicz_Janka

Frąckiewicz -Szukam rodziny

Post autor: Frąckiewicz_Janka »

Poszukuję informacji o moich dziadkach Frąckiewiczach. Mój ojciec Romuald urodził się w Narbutowszczyźnie (pow. oszmiański), dzisiaj Białoruś. Mieszkał tam w majątku Jana Szatrowskiego razem ze swoją matką Amelią, która zmarła prawdopodobnie w tym miejscu w latach 60-tych ub. wieku. O moim dziadku Józefie nie wiem nic poza imieniem. Interesuję mnie daty urodzin, śmierci, ich miejsca pochówku oraz wszelkie iformacji o ich rodzinach i przodkach.
Janka Frąckiewicz
anka1967

Sympatyk

Szukam rodziny Frąckiewicz

Post autor: anka1967 »

Takie nazwisko jest w Garwolinie, woj.mazowieckie.
tomkrzywanski

Sympatyk

Post autor: tomkrzywanski »

rodzina Frackiewicz osiadla w XVII wieku w Krzepicach. Potem wylegitymowala sie ze szlachectwa. Jeden z jej przedstawicieli musial po 1863 roku uciekac na Kresy, gdzie ukrywal sie w majatku Radziwillow.
Pozdrawiam
T.Krzywanski
Ostatnio zmieniony pn 27 lut 2012, 12:06 przez tomkrzywanski, łącznie zmieniany 1 raz.
Dubiczyńska_Maria

Sympatyk
Adept

Post autor: Dubiczyńska_Maria »

W książce guberni kowieńskiej na rok 1861: http://biblioteka-kresowa.prv.pl/zbior/ ... o/dir.djvu , na str. 53(skanu) jest Osip Frąckiewicz(Фронцкевич)-титулярный советник miasta Telsze: http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geogra ... om_XII/285
Może tez się przyda:)
Pozdrawiam
Maria
Frąckiewicz_Janka

Post autor: Frąckiewicz_Janka »

Serdecznie wszystkim dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam,
Janka frąckiewicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”