Rewkowski Adolf i Ważgint Anna

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

julia_jarmola

Sympatyk

Rewkowski Adolf,Ważgint Anna-Poszukiwanie rodziny na kresach

Post autor: julia_jarmola »

''Poszukiwanie rodziny na kresach-Adolf Rewkowski,Anna Ważgint''
Poszukuję również potomków i krewnych Adolfa Rewkowskiego-syna Jana i Zofii z Orzelskich oraz jego siostry Anny,po mężu Ważgint,zamieszkałej przed wojną w Ważgintach. Będę wdzięczna za informacje- Julia Jarmoła.
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Poszukiwanie rodziny na kresach-Adolf Rewkowski,Anna Ważgint

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Witam!
Podaj trochę więcej szczegółów o tych osobach, głównie rezultaty własnych dotychczasowych poszukiwań, przypuszczenia i niesprawdzone wiadomości o ich losie.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
julia_jarmola

Sympatyk

Rewkowski Adolf i Ważgint Anna

Przepraszam,ale coś mi się wydaje,że wiadomość do Pana nie została wysłana. Ponowię więc wpis. Marysin to wieś między Dworcem a Mołczadzią k. Nowogródka. Tam mój pradziad Jan Rewkowski był zarządcą majątku p. Mierzejewskiego. Mieszkał tam z żoną Zofią z Orzelskich (zm w 1939)-też nie mogę zdobyć inf.o niej i jej rodzinie. Pradziadkowie mieli najstarszego syna Adolfa,po nim Konstancję, Józefa, Julię, Stanisława, Annę-po mężu Ważgint i Józefę. Zero wiadomości o Adolfie i Annie!. Julia Jarmoła
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Poszukiwanie rodziny na kresach-Adolf Rewkowski,Anna Ważgint

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Proszę w tym wątku zamieścić te informację, które zamieściła Pani w liście do mnie na PW oraz ew. dodatkowe dane.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
julia_jarmola

Sympatyk

Adolf Rewkowski i Anna Ważgint

Witam! Bardzo mi przykro,ale nic więcej niż to,co napisałam dotychczas o rodzeństwie mojej babci Julii z Rewkowskich Jarmoły-Adolfie Rewkowskim i młodszej Annie po mężu Ważgint nie wiem!
Tylko imiona i nic więcej! Byli oni dziećmi Jana Rewkowskiego-syna Stanisława i Zofii z Orzelskich(o jej rodzinie też zero wiadomości),najprawdopodobniej urodzonymi,jak pisałam w Marysinie koło Dworca i Mołczadzi,gdzie pradziad Jan był zarządcą majątku p. Mierzejewskiego.Anna po ślubie mieszkała ponoć w Ważgintach,natomiast Adolf był ponoć pierworodnym synem-tylko tyle!
Pozdrawiam Julia Jarmoła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”