Nazwisko: Kubiak
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7558&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- cichocka.karolak

Moja babcia ur.1888r.-nazywała się z domu KUBIAK,to nazwisko mają,niektórzy z rodziny-proszę o odpowiedż.-Halina
- Czyżewski_Bartłomiej

U mnie w rodzinie jest cała masa Kubiaków - prababcia na panieńskie miała właśnie to nazwisko.
Z tego co do tej pory odnalazłem to "moje" Kubiaki, zamieszkiwali parafię Zadzim (wsie: Rzeczyca, Kiełpiń, Zygry), parafię Niemysłów (wieś Dzierżązna), oraz parafię Janiszew (wieś Janiszew).
Z tego co do tej pory odnalazłem to "moje" Kubiaki, zamieszkiwali parafię Zadzim (wsie: Rzeczyca, Kiełpiń, Zygry), parafię Niemysłów (wieś Dzierżązna), oraz parafię Janiszew (wieś Janiszew).
-
JoannaMarta
Witam,
mój pradziadek nazywał się Jan Kubiak ur.1904r. i pochodził ze Skierniewic. Wiem że jego rodzice prowadzili tam piekarnię. Nie wiem jak miał na imię jego tata, wiem że kiedy umarł mama Maria (prawdopodobnie) wyszła za mąż za pana o nazwisku Sułek.
mój pradziadek nazywał się Jan Kubiak ur.1904r. i pochodził ze Skierniewic. Wiem że jego rodzice prowadzili tam piekarnię. Nie wiem jak miał na imię jego tata, wiem że kiedy umarł mama Maria (prawdopodobnie) wyszła za mąż za pana o nazwisku Sułek.
-
Marynicz_Marcin

Moja prababcia była z Kubiaków 
Zamieszkiwali jak na razie przez ponad 100 lat parafię Szadek (wieś Prusinowice).
Całe 5 pokoleń tam mieszkało i się wychowało (kto wie? może więcej
).
Przypuszczam, że mój przodek Józef Kubiak był wójtem Prusinowic, gdyż pojawia się
w wielu aktach jako świadek (a tak też miał na imię przodek, a i wiek się zgadza).
Zamieszkiwali jak na razie przez ponad 100 lat parafię Szadek (wieś Prusinowice).
Całe 5 pokoleń tam mieszkało i się wychowało (kto wie? może więcej
Przypuszczam, że mój przodek Józef Kubiak był wójtem Prusinowic, gdyż pojawia się
w wielu aktach jako świadek (a tak też miał na imię przodek, a i wiek się zgadza).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
-
Kubiak_Urszula

Witam.Nazywam się Kubiak,co prawda "dostałam"to nazwisko od męża.W Zduńskiej Woli jest "wylegarnia"Kubiaków więc życzę powodzenia.
Ula
Ula
-
Marynicz_Marcin

Re: Nazwisko: Kubiak
A można prosić o więcej info?domeczekk pisze:Witam.Nazywam się Kubiak,co prawda "dostałam"to nazwisko od męża.W Zduńskiej Woli jest "wylegarnia"Kubiaków więc życzę powodzenia.
Ula
Toż to prawie przy Szadku
Można prosić o jakieś "scharakteryzowanie" przodków męża?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
- Grazyna_Gabi

Rowniez moja Prababcia Jozefa byla z Kubiakow, ur. 1868 Gozdy, parafia Brzeznio, corka Marcina i Wiktorii z Kaczmarkow.
Grazyna
Grazyna
Mój Prapradziadek nazywał się
Konstanty Kubiak ur 26.03.1864r we wsi Starce, chrzczony we wsi Godynice, Ojciec nieznany, matka Maria wolna służąca.
Miał przynajmniej dwóch synów
Ślub z Marianną Gnych o.Feliks, matka Joanna Kowalczyk w Złoczewie w 13.10.1884
Stefan Kubiak ur 1885r w Złoczewie, matka Marianna Gnych
Stanisław Kubiak ur 1897 w Krzepicach, matka Marianna Gnych
Może ktoś ma inne informacje o jego dzieciach.
Konstanty Kubiak ur 26.03.1864r we wsi Starce, chrzczony we wsi Godynice, Ojciec nieznany, matka Maria wolna służąca.
Miał przynajmniej dwóch synów
Ślub z Marianną Gnych o.Feliks, matka Joanna Kowalczyk w Złoczewie w 13.10.1884
Stefan Kubiak ur 1885r w Złoczewie, matka Marianna Gnych
Stanisław Kubiak ur 1897 w Krzepicach, matka Marianna Gnych
Może ktoś ma inne informacje o jego dzieciach.