Zbyszku
Przeczytaj wątek Stryj od strony pierwszej i nie zapomnij wejść na stronę kalendarza stryjskiego i poczytać o mieście urodzenia dziadka są też nazwiska ( sprawdzałem otwiera się ) dowiesz się też ( oczywiście nie z kalendarza ) gdzie i jak można oglądać zmikrofilmowane akta - szukaj też tutaj na forum wątku: Mormoni,
bowiem zmieniła się forma zamawiania mikrofilmów oraz zasady płatności. Ja jeszcze z tej nowej nie korzystałem dlatego nie mogę Ci nic podpowiedzieć.
A było to omawiane. Zbyszku, dane pochodzą z Indeksu Kościoła katolickiego w Stryju.Kościół unicki w Stryju takiego nie posiadał. Rubryki : pierwsze czytelne, dwie ostatnie oznaczają numer tomu i stronę na której zapisano zdarzenie ( urodzenie, ślub, zgon ). Przesyłam Ci część strony u góry Maria, Ludwiki i Edmund na dole.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/122 ... 16c20.html
Ale Tobie to już nie jest potrzebne. Daty urodzenia trójki Feliksiewiczów podałem. Teraz należy odnaleźć pełny zapis - sam akt.
I tutaj właśnie z pomocą przychodzą Mormoni.
Sprawdziłem wszystkie indeksy : urodzenia, śluby,zgony poza tą wspomnianą trójką, Feliksiewiczów - brak. Wniosek. Feliksiewicze przyjechali do Stryja pomieszkali i wyjechali lub to nie te księgi inaczej nie ten Kościół.
Bogdan