Jak poszukiwać rodziny w USA? -..(cz.6)

Poszukiwania rodziny wśród emigracji, poszukiwania za granicą

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

karolina_krasucka

Sympatyk

Post autor: karolina_krasucka »

na stronie people inders znalazlam rowniez
RELTIVES ronalda kubiaka:

Edward M Kubiak | Evelyn B Kubiak | L Kubiak | Marlene T Kubiak | Melissa Ann Kubiak | Michael T Kubiak | Sara M Kubiak ,,
kto to jest L kubiak, melissaann kubiak oraz michelt i sara??

podaje link gdzie to znalazlam:
http://www.peoplefinders.com/search/pre ... k&city=Oak Creek&state=WI&age=&utm_source=wp411&utm_content=viewdetails&utm_campaign=detailep
karolina_krasucka

Sympatyk

czy bylabys w stanie znalezc gdzie adresy email do kogos?? ja widzialam na przyklad ron ma email ale zeby go zobaczycstrona jest oczywiscie platna..
karolina_krasucka

Sympatyk

chyba znalazlam ze melissa ann kubiak lat 34 jest to corka ronlda poniewaz evelyn i edward widnieja jako jej dziadkowie,,
Edward M Kubiak (Grandfather)
Evelyn B Kubiak (Grandmother)
Anthony D Orosz (Brother)
Jason J Orosz (Brother)
John E Orosz (Father
nie rozumeiim tylko czemu jej bracia maja inne nazwisko? moze to brcia przyrodni?
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Post autor: moyra777 »

Karolino moze twoja Sophie

Milwaukee Journal Sentinel (WI) - October 7, 2004

Deceased Name: Alexandrowicz, Sophie R.

Alexandrowicz, Sophie R.
(Nee Kubiak) Age 90 years. Oct. 3, 2004. Beloved wife of 73 years of Bob Alexandrowicz. Loving mother of Nancy (Tony) Gallun and Sandy Obydine. Dear grandmother of Edwin (Brandy) Gallun, Steve (Trina) Obydine, Toni (Jeff) Lester, Karrie (Eric) Hansotia and Michael Obydine. Dear great-grandmother of Alex Lester and Addison Gallun. Dear sister of Evelyn Murawski. Further survived by other relatives and friends. Funeral Sat. Oct. 9, 8:45 AM from the Max A. Sass & Sons Funeral Home to the BASILICA OF ST. JOSAPHAT at 9:15 AM. Interment St. Adalbert Cemetery. Sophie and Bob were the owners of Alexanders Restaurant on Lincoln Ave. for many years. Visitation Fri. 4-7 PM at the funeral home. MAX A. SASS & SONS 1515 W. Oklahoma Ave. 414-645-4992 Online guestbook - maxsass.com
Ostatnio zmieniony wt 13 mar 2012, 21:55 przez moyra777, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
karolina_krasucka

Sympatyk

tak zgadzaloby sie znalazlam ze melissa (34/35), michael (28) i sara (31)to dzieci ronalda i evelyn, fajnie byloby do nich adres zdobyc moglabys pomoc?? oraz moze email? dziekuje bardzo
Ostatnio zmieniony ndz 11 mar 2012, 00:19 przez karolina_krasucka, łącznie zmieniany 1 raz.
karolina_krasucka

Sympatyk

dziekuje za Sophie! mam nadzieje ze nie bedziesz usuwac swoich postow zebym mogla sobie pozniej to wszystko pospisywac do moich danych?
pozdraawiam
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Karolino, sprawdz facebook, tam najlatwiej kogos namierzyc :)
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
anka1967

Sympatyk

Post autor: anka1967 »

Bartoszu, weszłam na stronę FIND A GRAVE , ale ... Anthony (Tony) Zawadski URODZONY W ROKU 1885 jest w archiwum, a to jest płatne (???????). szukam też Victorii - jego żony. Dzieci. Muszą przecież by jakieś informacje do zdobycia.Przecież już sporo wiem o nich...
Pozdrawiam i proszę o pomoc.Anna.
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

karolina_krasucka pisze:dziekuje za Sophie! mam nadzieje ze nie bedziesz usuwac swoich postow zebym mogla sobie pozniej to wszystko pospisywac do moich danych?
pozdraawiam
Karolino, poprzednie usunelam bo nie dotyczyly twojej rodziny i nie chcialam Ci namieszac... :)
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
karolina_krasucka

Sympatyk

i mam jeszcze jedno pytanie skad znlazlas ten akt zgonu betty zera? i zstanawia mnie kto to wogole jest? babcia jest przekonana ze to bylo takie imie lub nazwisko poniewaz pisala z nia listy(ktorych oczywiscie nie moze znlezc poniewaz bylo to z 40-50 lat temu),a teraz widze ze sophie to byla alexandrowicz, wiec juz sama nie wiem,, czy ta betty zera miala poziwazanie jakies z jozefa (serwatka) kubiak??
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

karolina_krasucka pisze:i mam jeszcze jedno pytanie skad znlazlas ten akt zgonu betty zera? i zstanawia mnie kto to wogole jest? babcia jest przekonana ze to bylo takie imie lub nazwisko poniewaz pisala z nia listy(ktorych oczywiscie nie moze znlezc poniewaz bylo to z 40-50 lat temu),a teraz widze ze sophie to byla alexandrowicz, wiec juz sama nie wiem,, czy ta betty zera miala poziwazanie jakies z jozefa (serwatka) kubiak??
Karolino,

Jezeli chodzi o Betty to ja nawet znalazlam cos takiego, nie podalam Ci tego wczesniej bo zakladalam, ze Betty byla corka:

Milwaukee Journal Sentinel (WI) - May 31, 2007

Deceased Name: Zera, Kenneth H.

Zera, Kenneth H. Of Houston Texas, died on Friday, May 25, 2007, at the age of 65. Kenneth was born and raised in Milwaukee. After joining the Army in 1962 and while serving in Vietnam he met his wife Betty, who he married in 1965. Returning home he started a family, and served as a Milwaukee police officer for 10 years. In 1980 he left Wisconsin with his family and made his home in Texas. Kenneth is survived by his wife Betty, 4 children and 6 grandchildren. Funeral service will be held in Houston, Texas on Thursday, May 31, 2007, with interment at Houston's National Veterans Cemetery. In lieu of flowers, memorials may be made to St. Luke the Evangelist Catholic Church Building Fund, 11011 Hall Rd., Houston, TX 77089.

ale to mi nie wygladalo na corke Jozefy, moze Betty byla wnuczka, i babci sie pomylilo...
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
karolina_krasucka

Sympatyk

mozliwe ze babci sie pomylilo,,, a na facebooku szukam tylko ze nazwisko KUBIAK popularne niestety,i nnie jestem pewna jakie miasto wpisywac? milwaukee wpisywac hmm oak creek? sprubuje,, jutro sobie wsyztko poukladam napisze list i wtedy bede wysylac:) a do tego czasu moze jeszcze cos znajde!
karolina_krasucka

Sympatyk

a podalabys mi pare stron zebym mogla sobie sama wyszukiwac informacje w przyszlosci? czy sa one platne te z ktorych korzystasz?
ja wykupilam na my life (gdzie znalazlam adres i tel do rodziny znajomego) ale mi nie pomaga ta strona w niczym oraz na archives .com
poza tym uzywam people finder, find a grave i pare innych o ktorych nie pamietam w tym momencie.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Karolino,

Bezplatne:

www.familysearch.org
findagrave.com
411.com

platne
ancestry.ca
genealogybank.com
fold3.com

i oczywiscie google :)
:)
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Ostatnio zmieniony ndz 11 mar 2012, 00:42 przez moyra777, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zablokowany

Wróć do „Emigracja”