Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Michał_Zieliński

Nie jestem pewien, ale chyba coś się zmieniło w opcji wyszukiwania w myheritage (mam pakiet premium) - kiedyś jak szukałem osób o danym nazwisku to po wstukaniu w polu "szukaj" nazwiska wyświetlały mi się dwie opcje: w drzewie (przeszukiwał moje własne drzewo), w społeczności (przeszukiwał drzewa w myheritage - w praktyce tylko tytuły zdjęć i nazwy drzew, a nie profile w tych drzewach, ale dobre i to było). Teraz opcja "w społeczności" zniknęła - czy to jakaś błyskotliwa innowacja czy ja coś źle patrzę? Ktoś się może orientuje?
Dzięki za podpowiedź,
Michał
Dzięki za podpowiedź,
Michał
- Michał_Zieliński

Używam cały czas tej samej przeglądarki i nie zmieniałem nic w ustawieniach.
Tomku, ta wyszukiwarka na stronie głównej rzeczywiście działa, ale wyszukuje nazwiska tylko z drzew umieszczonych w serwisie myheritage.com - nie pojawiają się tam w ogóle nazwiska z drzew na myheritage.pl (testowałem na nazwiskach z własnego drzewa i kilku innych).
pozdr
michał
Tomku, ta wyszukiwarka na stronie głównej rzeczywiście działa, ale wyszukuje nazwiska tylko z drzew umieszczonych w serwisie myheritage.com - nie pojawiają się tam w ogóle nazwiska z drzew na myheritage.pl (testowałem na nazwiskach z własnego drzewa i kilku innych).
pozdr
michał
-
Nowocin_Beata

My heritage kontakt
Witam!
Potrzebuję pomocy. Mam drzewo genealogiczne rodziny m.in. Stankiewicz na stronie "my heritage".
Dostałam powiadomienie, że "Agnieszka" potwierdziła zgodność 14 osób. Niestety nie mam konta premium i nie mam możliwości skontaktowania się z nią.
Dane jej witryny:
"Witryna rodzin Rychlik, Świrta oraz rodzin z nimi powiązanych"
Drzewo genealogiczne: Rody_Pilaszek
Administrator: Agnieszka
Kontakt: Agnieszka Krystyna.
http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s ... 7190408600
W przeciwieństwie do mojej witryna Agnieszki nie jest otwarta dla gości.
Moja witryna to: Witryna rodziny Nowocin:
http://www.myheritage.pl/site-161035771 ... edLocation
Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam, Beata
Potrzebuję pomocy. Mam drzewo genealogiczne rodziny m.in. Stankiewicz na stronie "my heritage".
Dostałam powiadomienie, że "Agnieszka" potwierdziła zgodność 14 osób. Niestety nie mam konta premium i nie mam możliwości skontaktowania się z nią.
Dane jej witryny:
"Witryna rodzin Rychlik, Świrta oraz rodzin z nimi powiązanych"
Drzewo genealogiczne: Rody_Pilaszek
Administrator: Agnieszka
Kontakt: Agnieszka Krystyna.
http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s ... 7190408600
W przeciwieństwie do mojej witryna Agnieszki nie jest otwarta dla gości.
Moja witryna to: Witryna rodziny Nowocin:
http://www.myheritage.pl/site-161035771 ... edLocation
Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam, Beata
My heritage kontakt
Witam,
może mogę Ci pomóc, strona rodziny faktycznie jest zamknięta dla postronnych, ale znalazłam coś innego. Nagrodzona jej bloga i znalazłam dla Ciebie adres strony na której jest adres mailowy Agnieszki. Spróbuj jeśli się nie mylę to twoja poszukiwana.
Oto link do strony:
http://akrychlik.republika.pl/
Pozdrawiam,
Anetta.
może mogę Ci pomóc, strona rodziny faktycznie jest zamknięta dla postronnych, ale znalazłam coś innego. Nagrodzona jej bloga i znalazłam dla Ciebie adres strony na której jest adres mailowy Agnieszki. Spróbuj jeśli się nie mylę to twoja poszukiwana.
Oto link do strony:
http://akrychlik.republika.pl/
Pozdrawiam,
Anetta.
-
Nowocin_Beata

My heritage kontakt
Anetto!
Dziękuję, to chyba dobre trafienie. Już napisałam do Agnieszki.
Ciekawa jestem jak znalazłaś tę stronę.
Pozdrawiam, Beata.
Dziękuję, to chyba dobre trafienie. Już napisałam do Agnieszki.
Ciekawa jestem jak znalazłaś tę stronę.
Pozdrawiam, Beata.
Pozdrawiam, Beata.
My heritage kontakt
Cześć,
cóż lubię bawić się w detektywa, niejednokrotnie wykorzystywałam to w swoich poszukiwaniach i w wielu przypadkach kończyły się sukcesem
Tutaj kliknęłam w twojego linka do MyHeritage (mam konto Premium) i wyświetliła mi się żądana strona (zamknięta) ale z tym uroczym obrazkiem drzewka
Potem tytuł jej strony wrzuciłam w Google i wyświetliła mi się m.in. informacja o blogach z MyHeritage. Potem już nie było trudno bo był odnośnik do tego bloga a on nie był chroniony, imię autorki bloga zgadzało się z tym który ty podałaś. Ot cała historia
Mam nadzieję, że poszukiwana Agnieszka odpisze na twojego maila. Powodzenia i pozdrawiam,
Anetta.
cóż lubię bawić się w detektywa, niejednokrotnie wykorzystywałam to w swoich poszukiwaniach i w wielu przypadkach kończyły się sukcesem
Anetta.
-
Nowocin_Beata

My heritage kontakt
Dziękuję bardzo za pomoc i pomysł na ewentualne szukanie.
Napisz mi proszę, czy na stronie głównej mojej witryny widoczny jest mój adres e-mail i dane których osób są widoczne? Czy tylko zmarłych, czy też można poznać osoby żyjące: imiona, daty?
Beata.
Napisz mi proszę, czy na stronie głównej mojej witryny widoczny jest mój adres e-mail i dane których osób są widoczne? Czy tylko zmarłych, czy też można poznać osoby żyjące: imiona, daty?
Beata.
Pozdrawiam, Beata.
My heritage kontakt
Na głównej stronie twojej witryny widoczny jest adres email oraz to co jest w wiadomościach rodzinnych i przypadkowe zdjęcia. Natomiast klikając w drzewo lub zdjęcia zakładki nie otwierają się (tzn. kółeczko się kręci ale nic się nie wyświetla). Z głównej strony (wiadomości rodzinne) można klikać w osoby i profile się wyświetlają. To tyle poza tobą nie trafiłam akurat w nikogo więcej żyjącego
więc nie wiem czy wyświetlają się (ale to wszystko dotyczy wejścia przez stronę główną czyli "wiadomości rodzinne".
Pozdrawiam,
Anetta.
Pozdrawiam,
Anetta.
-
l.chybowski

- Kontakt:
Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.
Dzień dobry
Mam ogromną prośbę do osób posiadających konto Premium o pomoc w nawiązaniu kontaktu z Panem JACKIEM JAWORSKIM prowadzącym witrynę: > Witryna rodzinna \ pp_77851745 o imponującym drzewie zawierającym 1175 osób.
Chodzi mi o wskazówkę dotyczącą mojego pra-pra-dziada Władysława Chybowskiego (1854-1924) męża Małgorzety z domu Stępczyńskiej i ojca Edwarda, Bohdana i Bronisława.
W drzewie Pana Jaworskiego są rodzice Władysława, jednak dostęp jest zablokowany. Jest to dla mnie kluczowe odkrycie, jako, że od dłuższego czasu utknęłem w martwym punkcie w moich poszukiwaniach korzeni. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za informacje.
Leszek Chybowski
Mam ogromną prośbę do osób posiadających konto Premium o pomoc w nawiązaniu kontaktu z Panem JACKIEM JAWORSKIM prowadzącym witrynę: > Witryna rodzinna \ pp_77851745 o imponującym drzewie zawierającym 1175 osób.
Chodzi mi o wskazówkę dotyczącą mojego pra-pra-dziada Władysława Chybowskiego (1854-1924) męża Małgorzety z domu Stępczyńskiej i ojca Edwarda, Bohdana i Bronisława.
W drzewie Pana Jaworskiego są rodzice Władysława, jednak dostęp jest zablokowany. Jest to dla mnie kluczowe odkrycie, jako, że od dłuższego czasu utknęłem w martwym punkcie w moich poszukiwaniach korzeni. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za informacje.
Leszek Chybowski
Witam Leszku,
masz może link do tej strony będzie prościej.
Anetta.
masz może link do tej strony będzie prościej.
Anetta.
-
l.chybowski

- Kontakt:
Witaj Anetto
Dziękuję za odpowiedź. Podaję linki:
Administrator witryny: http://www.myheritage.pl/member-2157035 ... k-jaworski
Adres witryny: http://www.myheritage.pl/site-77738993/witryna-rodzinna
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek
Dziękuję za odpowiedź. Podaję linki:
Administrator witryny: http://www.myheritage.pl/member-2157035 ... k-jaworski
Adres witryny: http://www.myheritage.pl/site-77738993/witryna-rodzinna
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek
Witaj Leszku,
chciałam Ci pomóc ale niestety ta strona jest zamknięta dla osób spoza rodziny. Wyświetla się następujący komunikat:
Witryna rodzinna
Strona, której szukasz jest częścią Witryna rodzinna.
Jednak to jest prywatna witryna rodzinna zamknięta dla osób nie będących członkami.
Mimo że mam konto Premium. Taka informacja wyświetla się przy drugim linku, ten pierwszy link po wklejeniu go na moim MyHeritage wyświetla informację że nie odnalazł tej strony na serwerze. Myślę że z uwagi pewnie na założoną blokadę nie ma dostępu do tej strony. MyHeritage przerabia teraz swoją stronę i nie dostępu z pozycji z której pewnie znalazłeś te informacje czyli Społeczności, gdzie mozna było chodzić sobie po witrynach i poszukiwać. Teraz strona ma trochę inny wygląd i część rzeczy ze Społeczności poprostu nie ma.
Przepraszam że mi się nie udało.
Anetta.
PS. Czy te linki które podałeś u Ciebie otwierają się i wyświetlają coś innego niż to co Ci napisałam?
chciałam Ci pomóc ale niestety ta strona jest zamknięta dla osób spoza rodziny. Wyświetla się następujący komunikat:
Witryna rodzinna
Strona, której szukasz jest częścią Witryna rodzinna.
Jednak to jest prywatna witryna rodzinna zamknięta dla osób nie będących członkami.
Mimo że mam konto Premium. Taka informacja wyświetla się przy drugim linku, ten pierwszy link po wklejeniu go na moim MyHeritage wyświetla informację że nie odnalazł tej strony na serwerze. Myślę że z uwagi pewnie na założoną blokadę nie ma dostępu do tej strony. MyHeritage przerabia teraz swoją stronę i nie dostępu z pozycji z której pewnie znalazłeś te informacje czyli Społeczności, gdzie mozna było chodzić sobie po witrynach i poszukiwać. Teraz strona ma trochę inny wygląd i część rzeczy ze Społeczności poprostu nie ma.
Przepraszam że mi się nie udało.
Anetta.
PS. Czy te linki które podałeś u Ciebie otwierają się i wyświetlają coś innego niż to co Ci napisałam?
- sponikowski

Witaj Leszku! Może jest inny sposób na ten problem... Ja też nie posiadam konta premium jednak korzystam ze "Smart Matches". Jeśli tylko w/w przodkowie są w Twoim drzewie, to w przypadku ich pojawienia się w drzewie innej osoby od razu wyskoczy Ci powiązanie i informacja o administratorze tego drzewa. Potem musisz kliknąć na "zobacz podobieństwa", a następnie na "przegląd podobieństw". Po wejściu w "przegląd podobieństw" przy administratorze drzewa z którym porównujesz podobieństwa powinna być zakładka "kontakt". Po kliknięciu na nią automatycznie rozwija Ci się pole do napisania wiadomości do tej osoby. Mam nadzieję, że pomogłem (?)
pozdrawiam - Sławek
pozdrawiam - Sławek