No tak , dane z Indeksu Represjonowanych i Memoriału już przetrawiłem,
jeśli chodzi o związki rodziny z Galicją to są one bardzo silne. Nazwisko jest rzadkie i występuje na ściśle określonym terenie. Mimo to po latach odkrywam nowe koligacje. Bruno należy do tychże. Jeśli chodzi o wyznanie to na pewno rzymskokatolickie ( podpieram się informacjami na temat brata Fryderyka, których mam dużo więcej )
Grób rzeczywiście jest charakterystyczny, cały czas szukam podobnych wzorów. Może się uda jeśli oczywiście przetrwał do dzisiejszego dnia ( nie mam pojęcia kto mógłby się nim opiekować ).
Na pewno skorzystam z podpowiedzi na temat Stowarzyszenia Księgowych.
Dzięki,
Bartosz
Poszukuję grobu ze zdjęcia
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Szymański_Wojciech

Pozwolę sobie na kolejną podpowiedź. Miejscowość Podbrodzie, d. pow. święciański, gdzie był aresztowany Bruno (mieszkał tam i pracował?), zajmuje w sieci duzo miejsca. Sa w niej również strony z KONTAKTEM. Mieszka tam nadal ludność polska i nie od rzeczy byłoby zadanie pytania, czy nie zapisał się On jakoś w tradycji tej miejscowości? Np. jako buchalter jakiegoś przedsiębiorstwa budowlanego (podobno sporo tam budowano w latach 30-tych XX wieku).Bartos pisze:No tak , dane z Indeksu Represjonowanych i Memoriału już przetrawiłem,
jeśli chodzi o związki rodziny z Galicją to są one bardzo silne. Nazwisko jest rzadkie i występuje na ściśle określonym terenie. Mimo to po latach odkrywam nowe koligacje. Bruno należy do tychże. Jeśli chodzi o wyznanie to na pewno rzymskokatolickie ( podpieram się informacjami na temat brata Fryderyka, których mam dużo więcej )
Grób rzeczywiście jest charakterystyczny, cały czas szukam podobnych wzorów. Może się uda jeśli oczywiście przetrwał do dzisiejszego dnia ( nie mam pojęcia kto mógłby się nim opiekować ).
Na pewno skorzystam z podpowiedzi na temat Stowarzyszenia Księgowych.
Dzięki,
Bartosz
W. Szymański
-
Muraszko_Tamara