Bronisław
APW O/Grodzisk Maz. digitalizacja i indeksacja PTG/APW
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Popkowicz_Bronisław

Również przyłączam się do podziękowań całemu Zespołowi indeksującemu Rembertów. Od siebie szczególne podziękowania kieruję do Eli Ćwiklińskiej, która osobiście pomagając mi przy fotografowaniu ksiąg Rembertowa w AP GM jednocześnie wywierała presję, aby sfotografować wszystkie zaległości przyczyniając się w znacznym stopniu do tego sukcesu. Dla nas wszystkich jest to przykład, że dobra współpraca Zespołu może zaowocować wykonaniem tak wspaniałego dzieła. Zindeksować całkowicie prawie 100 lat, to jest coś!!! Jeszcze raz gratuluję i dziękuję
. Kto następny?
Bronisław
Bronisław
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
a jakie roczniki w APW O Grodzisk z ASC Serock są polskojęzyczne?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Popkowicz_Bronisław

W odpowiedzi Pani ukrytej pod nickiem "Pomponik"
Jak wynika z informacji, które można przeczytać na stronie http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... y_id=83576 w AP GM znajduje się stosunkowo niewielki zakres roczników ksiąg USC z Serocka, bo obejmujący lata 1874-1909. Jest to zakres lat niestety po rosyjsku. Czy Twoja znajomość języka rosyjskiego jest przeszkodą nie do przezwyciężenia? A może znajdą się inni chętni do współpracy lub pomocy
?
Pozdrawiam
Bronisław
Jak wynika z informacji, które można przeczytać na stronie http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... y_id=83576 w AP GM znajduje się stosunkowo niewielki zakres roczników ksiąg USC z Serocka, bo obejmujący lata 1874-1909. Jest to zakres lat niestety po rosyjsku. Czy Twoja znajomość języka rosyjskiego jest przeszkodą nie do przezwyciężenia? A może znajdą się inni chętni do współpracy lub pomocy
Pozdrawiam
Bronisław
Dzieki za sybka odpowiedz.
Niestety, bylam wychowana zagranica i tylko znam jezki polski (i to nie zabardzo dobrze) i angielski. Wczesniej sie nie zglaszalam do indeksacji metryk bo sie opiekowalam ojcem (zmar 2011 r).
Chetnie bym pomogla w indeksacji polskich metryk np (parafia Umien ale to napewno bede musiala napisac w innym watku).
Pozdrawiam,
Pomponik
Niestety, bylam wychowana zagranica i tylko znam jezki polski (i to nie zabardzo dobrze) i angielski. Wczesniej sie nie zglaszalam do indeksacji metryk bo sie opiekowalam ojcem (zmar 2011 r).
Chetnie bym pomogla w indeksacji polskich metryk np (parafia Umien ale to napewno bede musiala napisac w innym watku).
Pozdrawiam,
Pomponik
-
Barbara_Kubcka

Witam.Popkowicz_Bronisław pisze:W odpowiedzi Pani ukrytej pod nickiem "Pomponik"
Jak wynika z informacji, które można przeczytać na stronie http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... y_id=83576 w AP GM znajduje się stosunkowo niewielki zakres roczników ksiąg USC z Serocka, bo obejmujący lata 1874-1909. Jest to zakres lat niestety po rosyjsku. Czy Twoja znajomość języka rosyjskiego jest przeszkodą nie do przezwyciężenia? A może znajdą się inni chętni do współpracy lub pomocy?
Pozdrawiam
Bronisław
Podejmę się indeksacji parafii Serock za wyżej podane lata.
Pozdrawiam
Barbara Kubacka
- Popkowicz_Bronisław

-
Nowocin_Beata

-
Tomek_Bogiel

Witam
Przekazałem do adminów komplet indeksów zespołu 1245Brzozów UMZ-1890-1905, czyli całośc aktów dostępnych w AP w Grodzisku. Indeksacja i weryfikacja Katarzyna Cieślak, Stanisław Jażdżyk i Tomasz Bogiel. Myślę , że w genetece bedą niedługo , co do metryk - nie wiem, zdaje się , że projekt po prostu nie działa.
Zapraszam do indeksacji kolejnych parafii.
Pozdrawiam Tomek
Przekazałem do adminów komplet indeksów zespołu 1245Brzozów UMZ-1890-1905, czyli całośc aktów dostępnych w AP w Grodzisku. Indeksacja i weryfikacja Katarzyna Cieślak, Stanisław Jażdżyk i Tomasz Bogiel. Myślę , że w genetece bedą niedługo , co do metryk - nie wiem, zdaje się , że projekt po prostu nie działa.
Zapraszam do indeksacji kolejnych parafii.
Pozdrawiam Tomek
-
ela_cwiklinska

Witam, z przyjemnością informuję o ukończeniu indeksacji ostatniego bloku roczników 1869-1884 z Błonia.
Indeksacja:
Agnieszka Floriańczyk, Mama Agnieszki,
Iwona Grabska,
Anna Przybył,
Aldona Łata,
Ewelina Chilińska,
Indeksacja/weryfikacja Elżbieta Ćwiklińska & Waldemar Chorążewicz
Opracowane zostały wszystkie akty z lat 1808 -1909 z Błonia, znajdujące się AP w Grodzisku Maz.
Dziękuję wszystkim osobom, które przyczyniły się do powstania indeksów błońskich.
Pozdrawiam. Elżbieta
Indeksacja:
Agnieszka Floriańczyk, Mama Agnieszki,
Iwona Grabska,
Anna Przybył,
Aldona Łata,
Ewelina Chilińska,
Indeksacja/weryfikacja Elżbieta Ćwiklińska & Waldemar Chorążewicz
Opracowane zostały wszystkie akty z lat 1808 -1909 z Błonia, znajdujące się AP w Grodzisku Maz.
Dziękuję wszystkim osobom, które przyczyniły się do powstania indeksów błońskich.
Pozdrawiam. Elżbieta
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 7 times
-
kosinska_karolina

Witam.
Zakonczyliśmy pierwszy etap indeksacji parafii 0185 Izdebno (Izdebno Kościelne) lata 1808-1825 UMZ
Indeksowali: Małgorzata Brzostowska, Katarzyna Cocyk, Józef Kostrzewski, Monika Wałuszko, Iwona Jagielińska, Karolina Kosińska
Weryfikowali: Karolina Kosińska i Waldemar Chorążewicz
Dziękuję mojemu zespołowi. Osoby zainteresowane indeksacją zapraszam na pw.
Pozdrawiam
Karolina
Zakonczyliśmy pierwszy etap indeksacji parafii 0185 Izdebno (Izdebno Kościelne) lata 1808-1825 UMZ
Indeksowali: Małgorzata Brzostowska, Katarzyna Cocyk, Józef Kostrzewski, Monika Wałuszko, Iwona Jagielińska, Karolina Kosińska
Weryfikowali: Karolina Kosińska i Waldemar Chorążewicz
Dziękuję mojemu zespołowi. Osoby zainteresowane indeksacją zapraszam na pw.
Pozdrawiam
Karolina
Witam
Przesłane do metryk zostały zindeksowane i zweryfikowane roczniki Jazgarzewa z lat 1865-67 UMZ- indeksowała Elżbieta Misiewicz.
Rocznik 1864 UMZ indeksował Jerzy Kręcisz (M-przesłane do metryk, UZ- w tym tygodniu po weryfikacji)
Zespół szuka szefa do dalszej indeksacji oraz osób indeksujących z języka rosyjskiego.
Z przyczyn losowych muszę zrezygnować z kierowania zespołem (nie gwarantuję płynności weryfikacji - a to może być powodem zniechęcenia osób indeksujących).
Bardzo dziekuję osobom indeksującym
Grzegorz Stańczyk
Przesłane do metryk zostały zindeksowane i zweryfikowane roczniki Jazgarzewa z lat 1865-67 UMZ- indeksowała Elżbieta Misiewicz.
Rocznik 1864 UMZ indeksował Jerzy Kręcisz (M-przesłane do metryk, UZ- w tym tygodniu po weryfikacji)
Zespół szuka szefa do dalszej indeksacji oraz osób indeksujących z języka rosyjskiego.
Z przyczyn losowych muszę zrezygnować z kierowania zespołem (nie gwarantuję płynności weryfikacji - a to może być powodem zniechęcenia osób indeksujących).
Bardzo dziekuję osobom indeksującym
Grzegorz Stańczyk