Szukam "Drobna szlachta dawniej i dzis"
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Strzalkowska_Anna

Szukam "Drobna szlachta dawniej i dzis"
Witam
chodzi mi o spis okolic szlacheckich na Litwie w diecezji wileńskiej z 1784 r. ktory podobno jest w książce " Drobna szlachta dawniej i dziś", w artykule J. Maroszka, s. 38-48.
z gory dziekuje za pomoc.
anna.zass@utoronto.ca
chodzi mi o spis okolic szlacheckich na Litwie w diecezji wileńskiej z 1784 r. ktory podobno jest w książce " Drobna szlachta dawniej i dziś", w artykule J. Maroszka, s. 38-48.
z gory dziekuje za pomoc.
anna.zass@utoronto.ca
-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
-
Kromplewski_Franciszek

- Podziękował: 2 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Szanowy KrzysztofieSokolnicki_Krzysztof pisze:Dzień dobry Pani Anno, posiadam ten tytuł. Proszę napisać co Panią konkretnie interesuje.
Bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska Krumplis .Wiem , ze to był mój przodek- bojar własciciel ziemski w Diecezji Wileńskiej pow. Brasław parafia Widze . Niestety nie wiem jaki miał herb i czy był zapisany w rejestrze szlachty
Z wyrazami szacunku
Franciszek Kromplewski
-
Zambrzycka_Jadwiga

-
Muraszko_Tamara

-
Zambrzycka_Jadwiga

-
Muraszko_Tamara

-
Zambrzycka_Jadwiga

-
Muraszko_Tamara

-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
Dzień dobry Państwu, chcę tylko powiedzieć, że książka ta nie zawiera żadnego spisu nazwisk. Oczywiście występują w niej opisane różne osoby z nazwiska i imienia, ale aby takowe odszukać musiałbym ponad trzystu stronicową książkę przeglądać pod kontem każdego nazwiska kartka po kartce. W książce jest tabela z wymienionymi Dekanatami/Parafiami i miejscowościami szlacheckimi w Diecezji Wileńskiej w 1784 r.
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
-
Zambrzycka_Jadwiga

-
Muraszko_Tamara

-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
Krzysztofie
Chciałbym prosić o - w miarę możliwości - sprawdzenie występowania w książce miejscowości: Nacuniszki / Naciumiszki lub o podobnej nazwie. Był to zaścianek w parafii Bujwidze, ok 1820 r. znika on z ksiąg tej parafii. Może być wymieniony w tabeli o której wspominałeś, lub ew. w artykule J. Maroszka, s. 38-48.
Dzięki za pomoc!
Chciałbym prosić o - w miarę możliwości - sprawdzenie występowania w książce miejscowości: Nacuniszki / Naciumiszki lub o podobnej nazwie. Był to zaścianek w parafii Bujwidze, ok 1820 r. znika on z ksiąg tej parafii. Może być wymieniony w tabeli o której wspominałeś, lub ew. w artykule J. Maroszka, s. 38-48.
Dzięki za pomoc!
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki