Po porównaniu kształtu ucha, nosa i głowy stawiałabym na Jana. Do Wincentego owszem jest podobny, ale ma troche inny kształt czubka nosa i mniej odstające uszy. Poza tym Jan ma krótsza szyje niz Wincenty a ten Pan z lewego zdjecia też ma nie długą szyję. I jeszcze kształt żuchwy jest inny. U Jana bardziej "obła" u Wincentego bardziej "kanciasta".
Stawiam na Jana.
Pozdrawiam
Małgorzata
Kto jest na zdjęciu?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Kto jest na zdjeciu - kolejna zagadka
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Wygląda, że Jan, nie Wincenty. Oprócz uszu i j.w. napisałała Małgorzata, kieruję się też sposobem łysienia.
Pozdrawia Małgorzata i prosi, gdybyś szukała w Oleszycach ślubu swojego Marcina Macha, zerknij też na tego drugiego, „mojego” Jana O.(ślub z Katarzyną Janiszkiewicz w 1855r).
Pozdrawia Małgorzata i prosi, gdybyś szukała w Oleszycach ślubu swojego Marcina Macha, zerknij też na tego drugiego, „mojego” Jana O.(ślub z Katarzyną Janiszkiewicz w 1855r).
- e_karczmarczyk

Dziękuję za odpowiedzi 
Małgosiu, na razie zajmuję się innymi gałęziami mojego drzewa, ale gdybym się wybierała w tamte strony, na pewno dam znać.
Małgosiu, na razie zajmuję się innymi gałęziami mojego drzewa, ale gdybym się wybierała w tamte strony, na pewno dam znać.
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina