Wrociszew
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
dla Stefana,
dnia 10 kwietnia 1801 roku,
ochrzcilem dziecko imionami Ezechiel Walter Antoni,
syna Wincentego i Rozalii Srzednickich.
Pozdrowienia,
Bozenna
dnia 10 kwietnia 1801 roku,
ochrzcilem dziecko imionami Ezechiel Walter Antoni,
syna Wincentego i Rozalii Srzednickich.
Pozdrowienia,
Bozenna
Ostatnio zmieniony wt 17 kwie 2012, 23:31 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Stefan,
Podziekuj Leszkowi, to dzieki niemu.
Bozenna
Podziekuj Leszkowi, to dzieki niemu.
Bozenna
Ostatnio zmieniony wt 17 kwie 2012, 23:32 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lubryczyński_Ireneusz

Bożenko, "Troszkę" tych przodków pochodzących z parafii Wrociszew mam w swoim wywodzie, więc niechcę Cię zadręczać:))) przeczytałem informacje, które są zamieszone w genetece po kliknięciu wykrzyknika, ale mam taki niedosyt:))) pewnie mnie rozumiesz:)))
i stad moje przypomnienie/prośba o odpowiedź. Ale wielkie dzięki raz jeszcze - pozdrawiam Irek
i stad moje przypomnienie/prośba o odpowiedź. Ale wielkie dzięki raz jeszcze - pozdrawiam Irek
-
Lubryczyński_Ireneusz

do Stefana:
przegladając księgi USC Wsola w AP w Radomiu natrafiłem na:
akt małżeństwa nr 13/1814
urodzony Wicenty Srednicki lat 41 wdowiec dóbr Garno? (niemam pewności) possesor metryka chrztu wyjęta z ksiąg kościoła sandomierskiego i sepulturo po zmarłej Świętej Pamięci i ten zadnego aktu uszanowania nie składa bo zadnego wstepnego już niema, stawiła się także urodzona panna Wiktoria de Verni lat mająca podług aktu znania w Sądzie Pokoju powiatu radomskiego (...) . być może się przyda? Irek
przegladając księgi USC Wsola w AP w Radomiu natrafiłem na:
akt małżeństwa nr 13/1814
urodzony Wicenty Srednicki lat 41 wdowiec dóbr Garno? (niemam pewności) possesor metryka chrztu wyjęta z ksiąg kościoła sandomierskiego i sepulturo po zmarłej Świętej Pamięci i ten zadnego aktu uszanowania nie składa bo zadnego wstepnego już niema, stawiła się także urodzona panna Wiktoria de Verni lat mająca podług aktu znania w Sądzie Pokoju powiatu radomskiego (...) . być może się przyda? Irek
Witaj Stefan
w poczekalni są akta
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... Wrociszew/
tylko nie wiem czy są zapowiedzi.
Pozdrawiam
Agnieszka
w poczekalni są akta
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... Wrociszew/
tylko nie wiem czy są zapowiedzi.
Pozdrawiam
Agnieszka
Zapowiedzi parafii w Wrociszewie
Witam.
Poszukuje zapowiedzi parafii w Wrociszewie z lat 1797-99.W A.A w Warszawie zapowiedzi z tych lat nie ma.Może ktos wie czy się zachowały a jak tak to gdzie ich szukać?
Stefan
Poszukuje zapowiedzi parafii w Wrociszewie z lat 1797-99.W A.A w Warszawie zapowiedzi z tych lat nie ma.Może ktos wie czy się zachowały a jak tak to gdzie ich szukać?
Stefan
-
Lubryczyński_Ireneusz

Zapowiedzi parafii w Wrociszewie
Witaj,
jakiś czas temu (żeby nienapisać kiedyś) rozmawiałem z księdzem proboszczem parafii Wrociszew i mówił że wszystkie wcześniejsze (mowa o tych sprzed 1810r.) zachowane dokumenty znajdują się w AAW na Dewajtis. Na parafii jesli dobrze pamietam znajdowały sie księgi z lat ok. 1826 i dalsze. Tak więc na parafii ich (raczej) ich niema. pozdrawiam Irek
dotyczy to oczywiście i zapowiedzi.
jakiś czas temu (żeby nienapisać kiedyś) rozmawiałem z księdzem proboszczem parafii Wrociszew i mówił że wszystkie wcześniejsze (mowa o tych sprzed 1810r.) zachowane dokumenty znajdują się w AAW na Dewajtis. Na parafii jesli dobrze pamietam znajdowały sie księgi z lat ok. 1826 i dalsze. Tak więc na parafii ich (raczej) ich niema. pozdrawiam Irek
dotyczy to oczywiście i zapowiedzi.