Nazwisko: Marczuk
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8637&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Kasprowicz

Posiadam informacje na temat rodziny Marczuk z Horodla.
Ja poszukuję informacji o Janie Marczuk ur 1906 r miejsce urodzenia Żalutyn zginoł w Dachau 1945 r. Mieszkał w Warszawie do 1939 r. i jego krewnych.
Poszukuję jego informacji również o rodzeństwie.
Pozdr Agnieszka.
Pozdr Agnieszka.
-
Madała_Andrzej
Moja prababcia Weronika zd. Marczuk (córka Józefa i Ewy z Dorociuków) ur. 6 stycznia 1882 najprawdopodobniej w Zawalowie (dawne z 1975r. woj. zamojskie) zm. w 1969 r. w Zawalowie, żona Stanisława Madały, matka Stanisława (mojego dziadka), Władysława i Bolesława oraz córek Józefy i Władysławy (zmarłych w dzieciństwie),
pozdr Andrzej
pozdr Andrzej
-
maciejanik
Marczuk
Szukam rodziny Marczuków z okolic miejscowości Jabłonna Lacka.
Stanisław i Anna z domu Tararuj. Rodzice Wacława Marczuka ur. 1899 w Jabłonnie zm. 1942 w Auschwitz oraz Czesławy zmarłej w Jabłonnie jako dziecko, daty nie pamiętam.
Stanisław i Anna z domu Tararuj. Rodzice Wacława Marczuka ur. 1899 w Jabłonnie zm. 1942 w Auschwitz oraz Czesławy zmarłej w Jabłonnie jako dziecko, daty nie pamiętam.
Re: Nazwisko: Marczuk
Czy nie jest błędnie zapisane miejsce urodzenia Jana, może to Zalutyń. Jeśli tak to podaję link do aktu urodzeniaalgaa pisze:Ja poszukuję informacji o Janie Marczuk ur 1906 r miejsce urodzenia Żalutyn zginoł w Dachau 1945 r. Mieszkał w Warszawie do 1939 r. i jego krewnych.
Pozdr Agnieszka.
149/1906
http://szukajwarchiwach.pl/35/1897/0/2. ... NRNoH-Ckbw
Pozdrawiam
Krynia