Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.

Post autor: l.chybowski »

Anetta_72 pisze:[...]
Przepraszam że mi się nie udało.
Anetta.
PS. Czy te linki które podałeś u Ciebie otwierają się i wyświetlają coś innego niż to co Ci napisałam?
Witaj Anetto
Nie masz za co przepraszać. Bardzo dziękuję, że próbowałaś mi pomóc.
Ja jak klikam na te linki to otwiera mi się startowa strona mojej rodziny.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

sponikowski pisze:Witaj Leszku! Może jest inny sposób na ten problem... Ja też nie posiadam konta premium jednak korzystam ze "Smart Matches". Jeśli tylko w/w przodkowie są w Twoim drzewie, to w przypadku ich pojawienia się w drzewie innej osoby od razu wyskoczy Ci powiązanie i informacja o administratorze tego drzewa. Potem musisz kliknąć na "zobacz podobieństwa", a następnie na "przegląd podobieństw". Po wejściu w "przegląd podobieństw" przy administratorze drzewa z którym porównujesz podobieństwa powinna być zakładka "kontakt". Po kliknięciu na nią automatycznie rozwija Ci się pole do napisania wiadomości do tej osoby. Mam nadzieję, że pomogłem (?)
pozdrawiam - Sławek
Witaj Sławku
Próbowałem już tak wcześniej. Przy próbie kliknięcia na "kontakt" wyskakuje info o konieczności unowocześnienia do wersji PREMIUM.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Dobry wieczór
Tak myślę, że może jakby na chwilę do drzewa wszczepić kilka osób tj. owego Władysława Chybowskiego (1854-1924) jego żonę Małgorzatę Chybowską zd. Stępczyńską i trzech ich synów: Edwarda Chybowskiego (1888-1949), Bohdana (1894-1980) i Bronisława (1890-1968) to by się pokazały nowe inteligentne porównania, w tym to ze strony Jacka Jaworskiego, gdzie są podani przodkowie Władysława. Tylko czy ktoś będzie chciał spróbować? Nie śmiem prosić o coś takiego, jeśli ktokolwiek z Państwa by zechciał spróbować tego sposobu będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie
Leszek
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

Post autor: sponikowski »

do odważnych świat należy!!! przyznam, że dzisiaj z nudów wprowadziłem 4 x pra i dostałem trafienie mimo, że jak wspominałem nie mam konta premium :) potem już tylko napisałem wiadomość (i czekam cierpliwie)
pozdrawiam
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

Cześć Leszku,
wysłałam Ci jeszcze wiadomość na priva. Jak przeczytasz to mi odpisz.
Pozdrawiam,
Anetta.
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

leszku! wprowadziłem twoich przodków do swojego drzewa i wyszło mi powiązanie o którym mówisz jednak osoba będąca adminem witryny ma najprawdopodobniej zablokowany kontakt dla kont niepremiowanych :(
Mam nadzieję, że Anetta ma dla Ciebie lepsze wieści
pozdrawiam
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

sponikowski pisze:leszku! wprowadziłem twoich przodków do swojego drzewa i wyszło mi powiązanie o którym mówisz jednak osoba będąca adminem witryny ma najprawdopodobniej zablokowany kontakt dla kont niepremiowanych :(
Mam nadzieję, że Anetta ma dla Ciebie lepsze wieści
pozdrawiam
Dzięki mimo wszystko. Wyskoczyło mi Twoje drzewo i Anetty też. W takim razie czekam, może będzie trochę szcześcia i się uda.
:)
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Cześć raz jeszcze,
no więc byłam troszkę niegrzeczna i wysłałam wiadomość do p. Jacka Jaworskiego. Teraz pozostaje czekać czy raczy mi odpowiedzieć :)
Pozdrawiam,
Anetta.
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Anetta_72 pisze:Cześć Leszku,
wysłałam Ci jeszcze wiadomość na priva. Jak przeczytasz to mi odpisz.
Pozdrawiam,
Anetta.
Tak dziękuję. Odczytałem i odpisałem :)
Pozdrawiam
Leszek
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Anetta_72 pisze:Cześć raz jeszcze,
no więc byłam troszkę niegrzeczna i wysłałam wiadomość do p. Jacka Jaworskiego. Teraz pozostaje czekać czy raczy mi odpowiedzieć :)
Pozdrawiam,
Anetta.
Czyli mimo konta Premium od razu nie widać drzewa?
Dziękuję Ci bardzo. Mam nadzieję, że Pan Jacek się odezwie.
Pozdrawiam
Leszek
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

3mam kciuki :)
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Leszku to wygląda mniej więcej tak że albo jest informacja że strona jest niedostępna dla postronnych i trzeba mieć zaproszenie, albo jeśli nawet widać osoby "stykające" w drzewach to już jeśli chodzi o osoby w górę albo w dół jest informacja taka >nieznane< Chybowski na przykład (choć akurat tutaj występuje wariant pierwszy). Czyli i tak nie mozna odczytać dodatkowych informacji. To kwestia obostrzeń jakie postawił administrator witryny. Miejmy nadzieję że Jacek zagląda często na swoją witrynę i zauważy wiadomość :)
Jak to zrobi dam Ci znać.
Anetta.
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Dzień dobry
Anetto bardzo dziękuję za odpowiedź i za pomoc.
Mam nadzieję, że p. Jacek odpowie.
Pozdrawiam
Leszek
adam1974

Sympatyk

Post autor: adam1974 »

witam ,mam pytanie jak teraz mozna wejsc w MyHeritage w poszukiwanie przodkow bo teraz sie wszystko zmienilo i nie umiem znalezc takiej opcji Kto mi pomoze pozdrawiam
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

Sam nie spodziewałem się, że będę w tej samej sytuacji co Leszek :) Dziś "dostałem" trafienie i mam dokładnie ten sam problem - nie mogę wysłać wiadomości z konta niepremiowanego :(
Anetta_72 - czy mógłbym liczyć na Twoją pomoc? Podaj mi na PW jakie namiary potrzebujesz...

pozdrawiam - Sławek
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”