Nazwisko: Jurowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12637&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Jurowski_Rafał

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurowski_Rafał »

Witam,

Poszukuję informacji o nazwisku Jurowski na terenach całej Polski, szczególnie w miejscach wymienionych poniżej oraz innych na których być może Państwo się z nim zetknęli:

1. ogólnie Grodzieńszczyzna (Białoruś) - Grodno, Jurewicze i okolice parafii Jeziory, Kamionka

2. okolice Różana (Boruty)

3. Rzeczyca Ziemiańska, Lubartów, Lublin, Tomaszów Lubelski

3. Łask, Barycz, Działoszyn

4. Kozy, okolice Bielska Białej.

5. Wielkopolska - Wronki, Wieleń, Płock

6. Rymanów - obecne województwo podkarpackie

7. Lwów, Trembowola, Tyśmienica - woj. stanisławowskie, lwowskie

Zaznaczam, że internet i bazy internetowe zostały już przeze mnie w przeszukane.
Być może znają Państwo osoby noszące to nazwisko a ja jeszcze do nich nie dotarłem ?
Za wszelkie informacje o tych żyjących jak i o tych Jurowskich znalezionych w metrykach będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Rafał Jurowski

Moja strona www.jurowscy.pl
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witaj , przypomniałem sobie Rafał ze Twoi Jurowscy mogą być w tej książce co pisałem w tym wątku ; Herbarz polski od średniowiecza do XX wieku i Marek może Ci w niej poszukać twego nazwiska tylko tam zajrzeć trzeba ; pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
Jurowski_Rafał

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurowski_Rafał »

Witaj,

Dzięki za informacje, postaram się dopytać.
Mam tylko obawy że herbarze wyczerpały już swoją wiedzę na temat mojego rodu, zresztą i tak były raczej ubogie w informacje o nim . Chodź nigdy nie wiadomo, można się mile zaskoczyć. Teraz pozostały w zasadzie metryki no i kontakty z ludźmi którzy są spokrewnieni z rodziną Jurowskich. Szczególnie zależy mi na kontaktach z ludźmi. Tak więc jakby ktoś miał kontakt do jakiegoś Jurowskiego/Jurowskiej mieszkających gdzieś w kraju lub poza nim a pochodzącym z terenów które podałem to bardzo proszę o przekazania kontaktu. Oczywiście będę bardzo rad gdy ktoś mi przekaże informacje na jakąś namierzoną metrykę

Pozdrawiam
Rafał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”