Nazwisko: Jurowski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12637&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Jurowski_Rafał

- Kontakt:
Witam,
Poszukuję informacji o nazwisku Jurowski na terenach całej Polski, szczególnie w miejscach wymienionych poniżej oraz innych na których być może Państwo się z nim zetknęli:
1. ogólnie Grodzieńszczyzna (Białoruś) - Grodno, Jurewicze i okolice parafii Jeziory, Kamionka
2. okolice Różana (Boruty)
3. Rzeczyca Ziemiańska, Lubartów, Lublin, Tomaszów Lubelski
3. Łask, Barycz, Działoszyn
4. Kozy, okolice Bielska Białej.
5. Wielkopolska - Wronki, Wieleń, Płock
6. Rymanów - obecne województwo podkarpackie
7. Lwów, Trembowola, Tyśmienica - woj. stanisławowskie, lwowskie
Zaznaczam, że internet i bazy internetowe zostały już przeze mnie w przeszukane.
Być może znają Państwo osoby noszące to nazwisko a ja jeszcze do nich nie dotarłem ?
Za wszelkie informacje o tych żyjących jak i o tych Jurowskich znalezionych w metrykach będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Rafał Jurowski
Moja strona www.jurowscy.pl
Poszukuję informacji o nazwisku Jurowski na terenach całej Polski, szczególnie w miejscach wymienionych poniżej oraz innych na których być może Państwo się z nim zetknęli:
1. ogólnie Grodzieńszczyzna (Białoruś) - Grodno, Jurewicze i okolice parafii Jeziory, Kamionka
2. okolice Różana (Boruty)
3. Rzeczyca Ziemiańska, Lubartów, Lublin, Tomaszów Lubelski
3. Łask, Barycz, Działoszyn
4. Kozy, okolice Bielska Białej.
5. Wielkopolska - Wronki, Wieleń, Płock
6. Rymanów - obecne województwo podkarpackie
7. Lwów, Trembowola, Tyśmienica - woj. stanisławowskie, lwowskie
Zaznaczam, że internet i bazy internetowe zostały już przeze mnie w przeszukane.
Być może znają Państwo osoby noszące to nazwisko a ja jeszcze do nich nie dotarłem ?
Za wszelkie informacje o tych żyjących jak i o tych Jurowskich znalezionych w metrykach będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Rafał Jurowski
Moja strona www.jurowscy.pl
-
Sawicki_Julian

Witaj , przypomniałem sobie Rafał ze Twoi Jurowscy mogą być w tej książce co pisałem w tym wątku ; Herbarz polski od średniowiecza do XX wieku i Marek może Ci w niej poszukać twego nazwiska tylko tam zajrzeć trzeba ; pozdrawiam - Julian
- Jurowski_Rafał

- Kontakt:
Witaj,
Dzięki za informacje, postaram się dopytać.
Mam tylko obawy że herbarze wyczerpały już swoją wiedzę na temat mojego rodu, zresztą i tak były raczej ubogie w informacje o nim . Chodź nigdy nie wiadomo, można się mile zaskoczyć. Teraz pozostały w zasadzie metryki no i kontakty z ludźmi którzy są spokrewnieni z rodziną Jurowskich. Szczególnie zależy mi na kontaktach z ludźmi. Tak więc jakby ktoś miał kontakt do jakiegoś Jurowskiego/Jurowskiej mieszkających gdzieś w kraju lub poza nim a pochodzącym z terenów które podałem to bardzo proszę o przekazania kontaktu. Oczywiście będę bardzo rad gdy ktoś mi przekaże informacje na jakąś namierzoną metrykę
Pozdrawiam
Rafał
Dzięki za informacje, postaram się dopytać.
Mam tylko obawy że herbarze wyczerpały już swoją wiedzę na temat mojego rodu, zresztą i tak były raczej ubogie w informacje o nim . Chodź nigdy nie wiadomo, można się mile zaskoczyć. Teraz pozostały w zasadzie metryki no i kontakty z ludźmi którzy są spokrewnieni z rodziną Jurowskich. Szczególnie zależy mi na kontaktach z ludźmi. Tak więc jakby ktoś miał kontakt do jakiegoś Jurowskiego/Jurowskiej mieszkających gdzieś w kraju lub poza nim a pochodzącym z terenów które podałem to bardzo proszę o przekazania kontaktu. Oczywiście będę bardzo rad gdy ktoś mi przekaże informacje na jakąś namierzoną metrykę
Pozdrawiam
Rafał