Biś -pochodzenie nazwiska
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Biś -pochodzenie nazwiska
dopiero zaczynam budować moje drzewo genealogiczne i nie wiem za bardzo jak szukać i gdzie, na pewno jedna z gałęzi pochodzi z parafii Kalej, okolice Częstochowy, Blachownia;
jest też wątek,że Biś pochodzi z Niemiec od nazwiska Bish; kto podpowie?
co dalej? 
B I Ś -pochodzenie nazwiska
mozesz szukac na GenPol.com lub na stronie ornatowski.pl , przodek.pl i kartografia.pl zycze powodzenia
- Ewa_Szczodruch

-
Piotrowska-Balwierz
Hej Krysiu,
Mój dziadek pochodzi właśnie z okolic Częstochowy i wspominał "Blachownię". Wiem, że miał tam naprawdę sporo rodzeństwa i niektórzy z nich żyją do dziś. Trzy lata temu zabrałem go tam żeby spotkał się z rodzeństwem i odwiedziliśmy trójkę żyjących. Jeżeli udało Ci się uzyskać nowe informacje od tego czasu, daj znać.
Mój dziadek pochodzi właśnie z okolic Częstochowy i wspominał "Blachownię". Wiem, że miał tam naprawdę sporo rodzeństwa i niektórzy z nich żyją do dziś. Trzy lata temu zabrałem go tam żeby spotkał się z rodzeństwem i odwiedziliśmy trójkę żyjących. Jeżeli udało Ci się uzyskać nowe informacje od tego czasu, daj znać.
Pozdrawiam,
Tomasz Biś
Tomasz Biś
@ tombi
Autorka tematu krysia69 ostatnio byla na forum w 2012 roku
Abu zwiększyć szanse kontaktu, wyślij do niej PW zaznaczając koniecznie "powiadom meilem" (na dole w PW)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Autorka tematu krysia69 ostatnio byla na forum w 2012 roku
Abu zwiększyć szanse kontaktu, wyślij do niej PW zaznaczając koniecznie "powiadom meilem" (na dole w PW)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice