Dziedzic

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

myonick

Dziedzic

Post autor: myonick »

Witam szukam pomocy w sprawie mojego Dziedzic rodzinę. Mój dziadek, Józef Dziedzic, był ze wsi beczyn. Jego rodzicami byli Jan Dziedzic i Maria Badura. Miał dwóch młodszych braci Jakuba i Piotra. Wierzę, że pozostali w Polsce. Jego starsi bracia Franciszek i Antoni wyemigrował do Stanów Zjednoczonych, wraz z Józefem.
Beczyn znajduje się w prowincji Małopolski.Rodzina uczestniczyli kościół w Paszkówce.
Szukam wszelkich informacji dotyczących Dziedzic Rodzinę.

Przepraszam, jeśli tłumaczenie zawiera błędy, użyłem goolge tłumacza.
Dziękuję za poświęcony czas
Mary
Sawicki_Julian

Sympatyk

nazwisko: Dziedzic

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Mary, wiem ze do dzisiaj jest takie nazwisko Dziedzic w Daleszycach, to niedaleko Kielc ; pozdrawiam - Julian
Pawłowski_Henryk

Sympatyk

Post autor: Pawłowski_Henryk »

nazwisko popularne w powiecie sądeckim, min. w Księdze Sądowej Wiejskiej Klucza Strzeszyckiego
adrianm

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: adrianm »

Moja babcia jest z domu Dziedzic. Pochodzi ze wsi Wiśniowa, powiat staszowski, województwo świętokrzyskie.
Awatar użytkownika
pgozd200

Sympatyk

Post autor: pgozd200 »

Moja pppbabcia Salomea Goździk zd. Dziedzic córka Łukasza i Marianny zd. Świątkowska, urodzona w 1823 w Starej Wsi, parafia Kołbiel.

pozdrawiam

Piotr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”