Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt:
-
Piotr_Juszczyk

-
piotrowski79

- Brozek_Oskar

Mnie także się wydaje że indekscja powinna być możliwa z tych 2 źródeł do wyboru tj. z poprzedniej wersji http://cwiklinski.genbaza.pl oraz z metryki.genbaza. Uważam że pierwsze źródło materiałów do indeksacji było przyjaźniejsze dla indeksujących.
Choć nie krytykuje tutaj powstania nowego serwisu, bo jest on całkiem ciekawy.
Choć nie krytykuje tutaj powstania nowego serwisu, bo jest on całkiem ciekawy.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Rysiak_Lukasz
- sponikowski

Łukaszu - było stronę wcześniej:
pozdrawiam - SławekĆwikliński_Leszek pisze:Przepraszam indeksujących ale w związku z otwarciem GENBAZY i udostępnieniem ksiąg na adresie:
http://metryki.genbaza.pl/
logowanie przy użyciu haseł takich samych jak na stronie http://genpol.com/
został zamknięty dostęp przez adres http://cwiklinski.genbaza.pl
Za utrudnienia przepraszamy i życzymy przyjemnego indeksowania z nowej strony.
pozdrowienia
Leszek
-
Eugeniusz65
Witam!
W końcu udało mi się zalogować na nowo na Genpolu (zapomniałem nie używanego dawno hasła), otworzyłem nowym hasłem Genbazę i co? Nic. Albo mam za wolne łącze, może coś robię nie tak, jak trzeba, bo zamiast zdjęć otwiera się tylko pole narzędziowe, a zdjęć jak nie ma, tak nie ma...
POMOCY!
Popieram poprzedników piszących, że wcześniejsze rozwiązanie było znacznie lepsze!
Pozdrawiam
Eugeniusz
W końcu udało mi się zalogować na nowo na Genpolu (zapomniałem nie używanego dawno hasła), otworzyłem nowym hasłem Genbazę i co? Nic. Albo mam za wolne łącze, może coś robię nie tak, jak trzeba, bo zamiast zdjęć otwiera się tylko pole narzędziowe, a zdjęć jak nie ma, tak nie ma...
POMOCY!
Popieram poprzedników piszących, że wcześniejsze rozwiązanie było znacznie lepsze!
Pozdrawiam
Eugeniusz
- sponikowski

Ten wątek (też) był gdzieś na początku tematuEugeniusz65 pisze:Witam!
POMOCY!
Pozdrawiam
Eugeniusz
Jeśli używasz przeglądarki Explorer to "kapota" (chociaż ponoć trzeba "coś" pozmieniać w ustawieniach - ja pozmieniałem i nic). Dla potrzeby więc i spokojności lepiej pobrać sobie i zainstalować przeglądarkę "Mozilla Firefox"
pozdrawiam - Sławek
- Kornelia_Major

- Kontakt:
[quote="Ludwik_Olczyk"]Czy jest już może Skrzynno do zindeksowania? Ta parafia do roku 1873 też była w Kielcach.
Skrzynno będzie do fotografowania w A.P. Kielce..
Kończymy już fotografowanie w A.D. Kielce i przenosimy się do A.P.Kielce. Czy zamierzasz indeksować Skrzynno ?
Pozdrawiam , Kornelia Major
Skrzynno będzie do fotografowania w A.P. Kielce..
Kończymy już fotografowanie w A.D. Kielce i przenosimy się do A.P.Kielce. Czy zamierzasz indeksować Skrzynno ?
Pozdrawiam , Kornelia Major
-
Piotr_Juszczyk

Wedle wykazu w AD Kielce był do sfotografowania Wzdół. Czy będzie on sfotografowany w najbliższych dniach? Widzę AD koniec a Wzdołu nie ma.
Ponadto indeskowałem Wolicę, były tam następujące braki:
Urodzenia Małżeństwa Zgony
1784 księga, brak stron 22-23 (strony są, brak zdjęć)
--------1812 1812
1814 1814 1814
1815 1815 1815
1822 1822 1822
--------1826 1828, brakuje 1 zdjęcia, akty nr 23-26
---------------1864
Ponadto indeskowałem Wolicę, były tam następujące braki:
Urodzenia Małżeństwa Zgony
1784 księga, brak stron 22-23 (strony są, brak zdjęć)
--------1812 1812
1814 1814 1814
1815 1815 1815
1822 1822 1822
--------1826 1828, brakuje 1 zdjęcia, akty nr 23-26
---------------1864
-
Eugeniusz65
Dzięki Sławku!
Niestety, potwierdzam odczucia osób, które stwierdziły, że poprzedni sposób udostępniania zdjęć był zdecydowanie wygodniejszy i umożliwiał szybszą pracę podczas indeksacji. Może da się coś z tym zrobić? Na przykład: Genbaza jako światny sposób udostępniania zdjęć osobom posługującym się gotowymi indeksami w poszukiwaniu przodków, ale stara baza dla osób indeksujących.
Eugeniusz
Niestety, potwierdzam odczucia osób, które stwierdziły, że poprzedni sposób udostępniania zdjęć był zdecydowanie wygodniejszy i umożliwiał szybszą pracę podczas indeksacji. Może da się coś z tym zrobić? Na przykład: Genbaza jako światny sposób udostępniania zdjęć osobom posługującym się gotowymi indeksami w poszukiwaniu przodków, ale stara baza dla osób indeksujących.
Eugeniusz
-
piotrowski79