Koprzywnica, parafia św.Floriana
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=3550&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
Różański - potrzebne jakiekolwiek informacje z tej parafii o nazwisku Różański
prosze o pomoc
kiedys Dariusz teraz Derek
prosze o pomoc
kiedys Dariusz teraz Derek
Ostatnio zmieniony pt 03 lip 2020, 19:07 przez -DMR-, łącznie zmieniany 1 raz.
-
poldecorwin

Poszukuje informacji o Wesolowskich i Martynskich a takze Zalweskich z Koprzywnicy.
-
dobrychemik

Akta z parafii św. Floriana w Koprzywnicy nieopodal Tarnobrzega są już zdigitalizowane i zindeksowane. Bardzo proszę o jakiś odnośnik do strony, na której można uzyskać dostęp do tych akt. Rozpracowuję nazwisko PRĘGA - dość popularne w Koprzywnicy i okolicy.
Czy ktoś ma powiązania z Podczaskimi z Koprzywnicy?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
dobrychemik

Błędy w indeksowaniu
Dziękuję za odpowiedź.
A przy okazji: czy fotografie z Koprzywnicy są ogólnodostępne, czy też tylko dla wybrańców? Bardzo zależy mi na uzyskaniu dostępu doń i będę niezwykle wdzięczny za umożliwienie mi przejrzenia tych akt. Co gorsza indeky koprzywnickich danych zawierają liczne błędy, więc korzystanie z obecnej ich postaci jest utrudnione i niepewne.
OM
A przy okazji: czy fotografie z Koprzywnicy są ogólnodostępne, czy też tylko dla wybrańców? Bardzo zależy mi na uzyskaniu dostępu doń i będę niezwykle wdzięczny za umożliwienie mi przejrzenia tych akt. Co gorsza indeky koprzywnickich danych zawierają liczne błędy, więc korzystanie z obecnej ich postaci jest utrudnione i niepewne.
OM
-
Sroczyński_Włodzimierz

Błędy w indeksowaniu
a to już nie za bardzo jest przy okazji:)
nie mam najmniejszego pojęcia, a tytuł wątku nie musi skusić do zajrzenia doń tj tych co mogliby udzielić odpowiedzi
nie mam najmniejszego pojęcia, a tytuł wątku nie musi skusić do zajrzenia doń tj tych co mogliby udzielić odpowiedzi
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- sponikowski

Re: Błędy w indeksowaniu
mnie skusiło
Pomyłki przy indeksacji mogą zdarzyć się każdemu więc na wszelki wypadek (skoro jest taka możliwość) "na piechotę" przeglądam metryki z tej parafii. Oczywiście błędy i omyłki nie są jedynym powodem, dla których przeglądam księgi. Warto to zrobić z prostej przyczyny - w metrykach innych osób można przecież również znaleźć informacje o interesujących Cię osobach, a tych w indeksach z Geneteki nie znajdzie.
pozdrawiam - Sławek
ps. jakie nazwiska Cię interesują... może mamy niektóre wspólne? (Lichoccy o której wspominasz w jednym z postów również pojawiają się w moim drzewie)
Księgi z Koprzywnicy są w Genbazie i są ogólnodostępne. Jednak aby móc je przeglądać musisz mieć założone konto na GenPol i dopiero przy wykorzystaniu loginu oraz hasła z Genpol logować się na stronie: http://metryki.genbaza.pl/dobrychemik pisze:Dziękuję za odpowiedź.
...czy fotografie z Koprzywnicy są ogólnodostępne, czy też tylko dla wybrańców?
OM
Pomyłki przy indeksacji mogą zdarzyć się każdemu więc na wszelki wypadek (skoro jest taka możliwość) "na piechotę" przeglądam metryki z tej parafii. Oczywiście błędy i omyłki nie są jedynym powodem, dla których przeglądam księgi. Warto to zrobić z prostej przyczyny - w metrykach innych osób można przecież również znaleźć informacje o interesujących Cię osobach, a tych w indeksach z Geneteki nie znajdzie.
pozdrawiam - Sławek
ps. jakie nazwiska Cię interesują... może mamy niektóre wspólne? (Lichoccy o której wspominasz w jednym z postów również pojawiają się w moim drzewie)
-
dobrychemik

Bardzo dziękuję za poinstruowanie jak dotrzeć do fotografii.
Z okolic Tarnobrzega interesują mnie przede wszystkim nazwiska Pręga i Wiącek/Więcek, a przypuszczalnie również Pękala (błędnie indeksowane jako Pękalski/a), Łukaski/a (błędnie indeksowane jako Lichocki/a), Papka, Łucka, Skrzypczak.
Z okolic Tarnobrzega interesują mnie przede wszystkim nazwiska Pręga i Wiącek/Więcek, a przypuszczalnie również Pękala (błędnie indeksowane jako Pękalski/a), Łukaski/a (błędnie indeksowane jako Lichocki/a), Papka, Łucka, Skrzypczak.
- sponikowski

W metrykach z Koprzywnicy jest sporo Papków. Pękała też na pewno jest w Koprzywnicy. Pręga jakoś nie rzuciło mi się w oczy (jednak tak dokładnie zdołałem przejrzeć zaledwie 4 roczniki tj od 1810r do 1814r). Co do Wiącków, czy interesują Cię, ci od "Jędrusiów"?
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam,
Czy ktoś przeglądając księgi z koprzywnicy natknął się może na nazwisko Dąbek?
- sponikowski

do 1820r nie rzuciło się mi w oczy... co nie znaczy, że nie ma - po prostu nie zwracałem uwagipalians pisze:Witam,
mam lakoniczne, ale jednak informacje o "pewnym" Wesołowskim z Koprzywnicy. Nazwisko to nosił granatowy policjant współpracujący z podziemiem podczas II WŚ. W razie dalszych pytań proszę o PW.poldecorwin pisze:Poszukuje informacji o Wesolowskich i Martynskich a takze Zalweskich z Koprzywnicy.
pozdrawiam - Sławek
odswiezam watek odnosnie tejze parafii. Czy wiadome jest Panstwu i tym ktorzy indeksowali, gdzie sa wczesniejsze ksiegi? Sama ksiega z 1810 roku rozpoczyna sie dopiero od sierpnia. Brakuje danych ze stycznia do lipca. Ktos cos?
kiedys Dariusz, teraz Derek
kiedys Dariusz, teraz Derek
-
Sroczyński_Włodzimierz

wtedy tam był wprowadzony obowiązek prowadzenia ASC?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila: