Już mniej więcej od roku przeglądam stronę www.genealodzy i chyba nadszedł moment aby napisać pierwszy post z prośbą o pomoc.
Cały czas odwlekam od siebie myśl zajęcia się genealogią mojej babci Maria zd. Mizera ochrzczonej w kościele w Wojniczu dawne woj. tarnowskie - z tego względu przez dłuższy czas i na chyba wszystkie możliwe sposoby przeszukiwałem Internet by dowiedzieć się jakie księgi się zachowały w tejże parafii. Sprawdzałem, w bazie PRADZIAD i SEZAM, w zasobach genpolu, pisałem kilka razy do Archiwum Diecezji Tarnowskiej (i nie dostałem odpowiedzi, jak to zwykle z nimi bywa), na stronie parafii też nic nie znalazłem. Dlatego mam prośbę, jeśli ktoś orientuje się jakie uchowały się tam księgi, względnie jakie są w Archiwum w Tarnowie, proszę o kontakt. Tak samo nie mogę znaleźć nigdzie informacji o USC Wojnicz, a przecież do 1934r. było to miasto (od 01.01.2007 jest ponownie), więc nierealny wydaje mi się brak ksiąg USC (wyłączając straty wojenne).
pozdrawiam: Michał
Parafia Wojnicz - potrzebuję pomocy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kwaśniewski_Michał

- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Parafia Wojnicz - potrzebuję pomocy
Najlepiej zadzwonić do parafii i do USC. Numer telefonu parafii jest w Katalogu Zasobów Metrykalnych. http://www.genealodzy.pl/modules.php?op ... ch=Wojnicz
-
Kwaśniewski_Michał