Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
ambrozja100

Pozdrawiam serdecznie fotografujących - czekam z utęsknieniem na indeksację Lipska ( całość ksiąg metrykalnych - jako , że jestem pracoholik - w szybkim czasie zindeksuję). Mam nadzieję, że to już niedługo - coś chyba w zasobach kieleckiego AP się znajdzie. Pozdrawiam Danuta Skowroń
danutaskowron@wp.pl
danutaskowron@wp.pl
- Michał_Zieliński

- Brozek_Oskar

Witam,mziel pisze:Witam, czy metryki z parafii Książnice Wielkie są może w planach digitalizacji?
Pozdrawiam,
Michał
Książnice Wielkie z AD Kielce są już na Genbazie gotowe do indeksowania.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
-
Ostrowski-Jerzy

- Kontakt:
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.czyli zaczęła już Pani fotografować w AP Kielce?![]()
![]()
Skrzynna nie widzę na liście z AD Kielce
Czyli kiedy można się spodziewać mniej więcej Odrowąża?
Tak już fotografuję w A.P. Kielce.
Już Ci kiedyś napisałam,że będziemy fotografować najpierw księgi metrykalne z parafii Kielce wdłg. alfabetu, a potem " teren "
Odrowąż nie wiem kiedy , ale termin odległy.
Witam.ambrozja100 pisze:Pozdrawiam serdecznie fotografujących - czekam z utęsknieniem na indeksację Lipska ( całość ksiąg metrykalnych - jako , że jestem pracoholik - w szybkim czasie zindeksuję). Mam nadzieję, że to już niedługo - coś chyba w zasobach kieleckiego AP się znajdzie...
Tak - Lipsko będzie , ale trzeba trochę poczekac.
Witam.mziel pisze:Witam, czy metryki z parafii Książnice Wielkie są może w planach digitalizacji? ...
Książnice Wielkie czekają na indeksację.. Kto to zindeksuje ?]
Proszę o informację na adres : genealodzy.kielce@op.pl
Witam.Ostrowski-Jerzy pisze: ... prośba do Korneli lub Leszka aby w genbazie w wykazie parafi kieleckich poprawic nazwe parafi Smardzewice na właściwą Smardzowice. Smardzowice są w AD a Smardzewice w AP i dopiero bedą fotografowane. ...
Jurku - chyba poprawimy sprawdziłam : w A.D. Księgi opisane Smardzowice, a i w treści metryk ksiądz ( pisarz i tp ) też zapisuje Smardzowice.
Pozdrawiam, Kornelia
-
Marynicz_Marcin

Pani Kornelio!
Mnie cieszy sam fakt rozpoczęcia fotografowania w AP - jest Pani niesamowita i błyskawiczna
A co do tego Odrowąża, to jak odległy czas?
Może w międzyczasie dałoby rade sfotografować ?
We dwóch damy radę zindeksować pewnie dość szybko, tym bardziej, że wakacje za pasem, więc bedzie można nockę czasem zarwać
Mnie cieszy sam fakt rozpoczęcia fotografowania w AP - jest Pani niesamowita i błyskawiczna
We dwóch damy radę zindeksować pewnie dość szybko, tym bardziej, że wakacje za pasem, więc bedzie można nockę czasem zarwać
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
- Kornelia_Major

- Kontakt:
- Brozek_Oskar

A ja chciałbym się zapytać bo nie dostałem odpowiedzi kiedy będą uzupełniane braki kart z AD i kiedy zamierzacie dokonać uzupełnień tj. np. Mstyczów (brakuje ksiąg, a sporo fotografii jest nieczytelnych, albo rozmazanych), Wrocieryż, Złotniki?
Ciężko mi to pojąć bo skoro zaczęliście już AP Kielce, to niewiem co z pozostałościami i kiedy będzie termin ich realizacji w AD...
Pozdrawiam, Oskar
Ciężko mi to pojąć bo skoro zaczęliście już AP Kielce, to niewiem co z pozostałościami i kiedy będzie termin ich realizacji w AD...
Pozdrawiam, Oskar
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Kornelia_Major

- Kontakt:
No skoro zamierzasz nudzić się w wakacje to rzeczywiście postaram się, abyś miał zajęcie przy indeksacji. Do wakacji jak piszesz w " międzyczasie" postaram się sfotografować metrykalia parafii Odrowąż.Marynicz_Marcin pisze:Pani Kornelio!
'pozdrawiam, Kornelia
-
Marynicz_Marcin

Może nie koniecznie nudzićKornelia_Major pisze: No skoro zamierzasz nudzić się w wakacje to rzeczywiście postaram się, abyś miał zajęcie przy indeksacji. Do wakacji jak piszesz w " międzyczasie" postaram się sfotografować metrykalia parafii Odrowąż.
'pozdrawiam, Kornelia
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- Brozek_Oskar

Czyli do geneteki i metryk wysyłamy indeksy gdzie w miejscach, w których nie ma karty piszemy "BRAK KARTY" i ktoś to w dalekiej przyszłości zauważy i uzupełni, tak mam to rozumieć?
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt: