Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

ambrozja100

Sympatyk
Adept

Post autor: ambrozja100 »

Pozdrawiam serdecznie fotografujących - czekam z utęsknieniem na indeksację Lipska ( całość ksiąg metrykalnych - jako , że jestem pracoholik - w szybkim czasie zindeksuję). Mam nadzieję, że to już niedługo - coś chyba w zasobach kieleckiego AP się znajdzie. Pozdrawiam Danuta Skowroń

danutaskowron@wp.pl
Awatar użytkownika
Michał_Zieliński

Zarząd PTG
Legenda

Post autor: Michał_Zieliński »

Witam, czy metryki z parafii Książnice Wielkie są może w planach digitalizacji?

Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

mziel pisze:Witam, czy metryki z parafii Książnice Wielkie są może w planach digitalizacji?

Pozdrawiam,
Michał
Witam,

Książnice Wielkie z AD Kielce są już na Genbazie gotowe do indeksowania.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Ostrowski-Jerzy

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Ostrowski-Jerzy »

Witam Serdecznie!

prośba do Korneli lub Leszka aby w genbazie w wykazie parafi kieleckich poprawic nazwe parafi Smardzewice na właściwą Smardzowice. Smardzowice są w AD a Smardzewice w AP i dopiero bedą fotografowane . Pozdrawiam Jerzy Ostrowski
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Kornelia_Major »

czyli zaczęła już Pani fotografować w AP Kielce? :D :D
Skrzynna nie widzę na liście z AD Kielce :D
Czyli kiedy można się spodziewać mniej więcej Odrowąża? :D
Witam.
Tak już fotografuję w A.P. Kielce.

Już Ci kiedyś napisałam,że będziemy fotografować najpierw księgi metrykalne z parafii Kielce wdłg. alfabetu, a potem " teren "
Odrowąż nie wiem kiedy , ale termin odległy.
ambrozja100 pisze:Pozdrawiam serdecznie fotografujących - czekam z utęsknieniem na indeksację Lipska ( całość ksiąg metrykalnych - jako , że jestem pracoholik - w szybkim czasie zindeksuję). Mam nadzieję, że to już niedługo - coś chyba w zasobach kieleckiego AP się znajdzie...
Witam.
Tak - Lipsko będzie , ale trzeba trochę poczekac.
mziel pisze:Witam, czy metryki z parafii Książnice Wielkie są może w planach digitalizacji? ...
Witam.

Książnice Wielkie czekają na indeksację.. Kto to zindeksuje ?]
Proszę o informację na adres : genealodzy.kielce@op.pl
Ostrowski-Jerzy pisze: ... prośba do Korneli lub Leszka aby w genbazie w wykazie parafi kieleckich poprawic nazwe parafi Smardzewice na właściwą Smardzowice. Smardzowice są w AD a Smardzewice w AP i dopiero bedą fotografowane. ...
Witam.

Jurku - chyba poprawimy sprawdziłam : w A.D. Księgi opisane Smardzowice, a i w treści metryk ksiądz ( pisarz i tp ) też zapisuje Smardzowice.

Pozdrawiam, Kornelia
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Pani Kornelio!
Mnie cieszy sam fakt rozpoczęcia fotografowania w AP - jest Pani niesamowita i błyskawiczna :)

A co do tego Odrowąża, to jak odległy czas?
Może w międzyczasie dałoby rade sfotografować ? :)
We dwóch damy radę zindeksować pewnie dość szybko, tym bardziej, że wakacje za pasem, więc bedzie można nockę czasem zarwać :D
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
eliza1952

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: eliza1952 »

Kornelia
chyba Jurek ma rację w genbazie podana jest nazwa Smardzewice a powinna być jak sama piszesz Smardzowice
pozdrawiam serdecznie
Eliza

poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

eliza1952 pisze:Kornelia
chyba Jurek ma rację w genbazie podana jest nazwa Smardzewice a powinna być jak sama piszesz Smardzowice
Dzięki Eliza.
Rzeczywiście Leszkowi zamiast o napisało się e. Ale wiemy o co chodzi .

Pozdrawiam, Kornelia
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

A ja chciałbym się zapytać bo nie dostałem odpowiedzi kiedy będą uzupełniane braki kart z AD i kiedy zamierzacie dokonać uzupełnień tj. np. Mstyczów (brakuje ksiąg, a sporo fotografii jest nieczytelnych, albo rozmazanych), Wrocieryż, Złotniki?

Ciężko mi to pojąć bo skoro zaczęliście już AP Kielce, to niewiem co z pozostałościami i kiedy będzie termin ich realizacji w AD...

Pozdrawiam, Oskar :)
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Marynicz_Marcin pisze:Pani Kornelio!
Mnie cieszy sam fakt rozpoczęcia fotografowania w AP - jest Pani niesamowita i błyskawiczna :)

A co do tego Odrowąża, to jak odległy czas?
Może w międzyczasie dałoby rade sfotografować ? :)
We dwóch damy radę zindeksować pewnie dość szybko, tym bardziej, że wakacje za pasem, więc bedzie można nockę czasem zarwać :D
No skoro zamierzasz nudzić się w wakacje to rzeczywiście postaram się, abyś miał zajęcie przy indeksacji. Do wakacji jak piszesz w " międzyczasie" postaram się sfotografować metrykalia parafii Odrowąż.

'pozdrawiam, Kornelia
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Kornelia_Major pisze: No skoro zamierzasz nudzić się w wakacje to rzeczywiście postaram się, abyś miał zajęcie przy indeksacji. Do wakacji jak piszesz w " międzyczasie" postaram się sfotografować metrykalia parafii Odrowąż.

'pozdrawiam, Kornelia
Może nie koniecznie nudzić :D , ale na prawie 3 pierwsze tygodnie wakacji nic nie zaplanowałem (oprócz wyjazdów nad jezioro w miarę pogody 8) ). W tamtym roku wyjechałem na trzy tygodnie do rodziny - trzy tygodnie w domu :) "Idealnie" trafiłem na pogodę. Ale co do Odrowąża, to już nie mogę się doczekać i dziękuję ! :) :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

Brozek_Oskar pisze:A ja chciałbym się zapytać bo nie dostałem odpowiedzi kiedy będą uzupełniane braki kart z AD
Pozdrawiam, Oskar :)
Uzupełnimy gdy przyjdzie na to czas. Zbieramy od indeksujących uwagi,
a to może potrwać nawet kilka lat.

pozdrowienia

Leszek
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Czyli do geneteki i metryk wysyłamy indeksy gdzie w miejscach, w których nie ma karty piszemy "BRAK KARTY" i ktoś to w dalekiej przyszłości zauważy i uzupełni, tak mam to rozumieć?
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

Brozek_Oskar pisze:Czyli do geneteki i metryk wysyłamy indeksy gdzie w miejscach, w których nie ma karty piszemy "BRAK KARTY" ?
Narazie nie mamy innego wyjścia. Braki proszę zgłaszać do prowadzących indeksacje.

pozdrowienia

Leszek
Ludwik_Olczyk

Nieaktywny
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Ludwik_Olczyk »

Ja się cieszę, że jest to Skrzynno. I czekam kiedy tylko można się będzie zabrać za te akty.

Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”