Nazwisko: Romanowski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=13487&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Gość
Poszukuję osób, z którymi mogę mieć wspónych przodków. Mieszkali oni na terenie poniższych parafii
parafie podwarszawskie: Borzęcin, Ożarów, Żbików, Stare Babice
parafie podpłońskie: Orszymowo, Wrona, Radzymin, Nowy Dwór Maz.
parafie Gozdowo i Goleszyn - okolice Sierpca
parafie Mokowo i Tłuchowo - okolice Dobrzynia n. Wisłą
parafie podwarszawskie: Borzęcin, Ożarów, Żbików, Stare Babice
parafie podpłońskie: Orszymowo, Wrona, Radzymin, Nowy Dwór Maz.
parafie Gozdowo i Goleszyn - okolice Sierpca
parafie Mokowo i Tłuchowo - okolice Dobrzynia n. Wisłą
Witam,
Moi Romanowscy do roku 1850 sa spisywani w parafii Łaskarzew ale ich przodkowie pochodzili najprawdopodobniej z Wołynia.
Proszę o jakieś nazwiska i daty.
pozdrawiam
Moi Romanowscy do roku 1850 sa spisywani w parafii Łaskarzew ale ich przodkowie pochodzili najprawdopodobniej z Wołynia.
pozdrawiam
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
-
Piotr_Romanowski

Re: Nazwisko: Romanowski
[quote="kola16"]Witam,
jeśli chodzi o imiona to Ludwik Romanowski który rejestrował swoje dzieci po parafiach podwarszawskich. Na razie ustaliłem kilka imion: Tadeusz, Leopold, Michał, Szymon.
jeśli chodzi o imiona to Ludwik Romanowski który rejestrował swoje dzieci po parafiach podwarszawskich. Na razie ustaliłem kilka imion: Tadeusz, Leopold, Michał, Szymon.
Witam,
Narazie mi znane to:
Wojciech i Antonina zd. Józwicka Romanowscy
ich dzieci:
Konstancja,Pola,Palemon i Onufry
pozdrawiam
Narazie mi znane to:
Wojciech i Antonina zd. Józwicka Romanowscy
ich dzieci:
Konstancja,Pola,Palemon i Onufry
pozdrawiam
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Mikołaj Korgol-Sowiński
-
Piotr_Romanowski

Znalazłem też gniazdo moich Romanowskich w Małej Wsi (par. Orszymowo) - pow. płocki i Proboszczewicach (par. Wrona) - pow. płoński
Witam, szukam metryki urodzenia Michała Romanowskiego(około 1842), jego syn Bronisław urodził się w 1878 roku w Krajkowie parafia Zagroba.Pozdrawiam.