Moćkun, Gajewska(i), Walicka(i)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
*Anna**

Moćkun, Gajewska(i), Walicka(i)

Post autor: *Anna** »

Witam, poszukuję wszelkich informacji o tych nazwiskach. Okolice gdzie zamieszkiwaki to Suwałki miejscowość Bakałarzewo (ż w metryce). Jeśli słyszałeś takie nazwiska napisz proszę. Z góry dziękuję
Awatar użytkownika
MajaWojdalski

Sympatyk
Nowicjusz

Moćkun,Gajewska(ski),Walicka(cki)

Post autor: MajaWojdalski »

Mam Walicka w drzewie ale z okolic Lipiec Reymontowski k Skierniewic.
Awatar użytkownika
*Anna**

Wiktoria Walicka to moja prababcia jeśli to coś pomoże to pochodziła z rodziny szlacheckiej. Miała pięcioro dzieci. Trzy córki dwóch synów.
Awatar użytkownika
MajaWojdalski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MajaWojdalski »

Pani Anno,
Moja pra-pra-babka, Antonina Walicka wyszla za Piotra Starca ok 1850r - parafia Makow, powiat skierniewicki. Miala corke Malgorzate ur. 1857. Nic o pochodzeniu Antoniny nie wiem. Zakladam pochodzenie chlopskie, choc Antoniny corka , moja prababka umiala pisac, czytac i grala na fortepianie (?). Ma pani jakies informacje o Antoninie, lub o Walickich z okolic Makowa i Lipiec Reymontowskich?

Maja
Awatar użytkownika
*Anna**

Witam Pani Maju
Sprawdziłam dokładnie wszystkie metryki jakie posiadam i nie ma w nich imienia Antonina. Czytałam kiedyś, że nazwisko Walicki nosiła jedna rodzina która była rozproszona po okolicy ( nie wiem czy to prawda ). Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Post autor: Fedorczyk »

Witam!
Nazwisko Gajewski występuje w parafii Kamionna od początku IXX wieku. Występuje też w moim drzewie z tej parafii.
Pozdrawiam Zbyszek.
------------------------------------------------------------------
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk

Post autor: Grazyna_Gabi »

Ochotnicza Straz Pozarna w Bakałarzewie - jej historia (sporo nazwisk).
J.rosyjski
Str. 99
http://www.informacjaeuropejska.pl/pliki/MLE_IV_RU.pdf
Gajewski Piotr na zdjeciu 1927,
Gajewski Ksawery
Gajewski Tadeusz

Grazyna
Awatar użytkownika
*Anna**

Witam.
Bardzo dziękuję za informację, jestem w trakcie czytania ( nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe ale jakoś daję radę). Super stronka.

Szukam też informacji o moich pradziadkach Jan i Ewa Marszałek z domu Muczek mieszkali w miejscowości Lipowiec powiat Jaworów ( Ukraina ). Jeśli natrafi Pani na jaką kolwiek wzmiankę to bardzo proszę o informację.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam Anna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”