zapewne ma mnie Pani już dość (w związku z tym Odrowążem), ale:
czyli mam rozumieć, że ja jako indeksujący tą parafię dostanę także dostęp do tej bazy?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Ależ Marcin genealog musi być cierpliwy- nie mam " ciebie dość"Marynicz_Marcin pisze:Pani Kornelio,
czyli mam rozumieć, że ja jako indeksujący tą parafię dostanę także dostęp do tej bazy?
e_karczmarczyk pisze:… Oglądam właśnie księgi z Nawarzyc i widzę, że w księdze urodzeń 13_1843-1854_ur po stronach 6,7,8 następuje strona 10, a brakuje 9-tej, akurat z indeksami. Czy to jakieś niedopatrzenie przy wstawianiu zdjęć, czy też tej strony w ogóle nie ma w księdze?
Witam.Danecka pisze:… parafia Gołcza została przeze mnie całkowice zindeksowana i przekazana do p. Marcina, ostatni indeks 9.05.
W genetece jeszcze nie wszystkie dane figurują jesli chodzi o parafię Gołcza. …

Na razie mam zdjęcia - jutro znowu prawie cały dzień indeksacja.Kornelia_Major pisze:Ależ Marcin genealog musi być cierpliwy- nie mam " ciebie dość"Marynicz_Marcin pisze:Pani Kornelio,
Leszek już wyjechał z Kielc i w poniedziałek prześle Ci zdjęcia do indeksacji.
Pozdrawiam,Kornelia Major

Wszystko jest sfotografowane. W Sezamie podano roczniki.Piotr_Juszczyk pisze:Mam pytanie odnośnie Wolicy.
Wrzucone są allegaty i zgodnie z plikiem apkielce.pdf Wolica została już zindeksowana:
231 Wolica 1811-1906 ksiąg 109 0,78 sfotografowano ksiąg 116 2 229
ale w bazie pradziad ksiąg z Wolicy jest po prostu nieprzebrana ilość w AP Kielce.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Zatem czy to już wszystkie księgi, czy też po prostu allegaty były fotografowane wcześniej i reszta będzie później?
Witam.marek14 pisze:Witam P. Kornelio, byłbym chętny do zindeksowania parafii Kielczyna / język polski/ jeżeli są materiały do zindeksowania prosiłby o informację na mail ...

Nie korzystamy ze spisu Sezamu tylko z inwentarzy z A.P.Kielce.Piotr_Juszczyk pisze:Proszę wybaczyć ale dalej nie rozumiem.
w genbazie są tylko bardzo nieliczne zgony dołączone do allegat. Czy spis z sezamu odnosi się tylko do tych aktów dołączonych do allegat?

Witam.Brozek_Oskar pisze:Pani Kornelio, chyba nie zauważyła Pani mojego postu bo nie odniosła się Pani do niego.
"Zasób AD Kielce skończę prawdopodobnie w ciągu tygodnia, a jakby mi coś wypadło to do 2 tygodni maksymalnie. Niewiem ile by zajęło sfotografowanie Mierzwina z AP Kielce i kiedy to by było możliwe, ale informuję że jestem już praktycznie wolny i gotowy indeksować z AP.
Pozdrawiam serdecznie, Oskar Brożek."

Niestety tylko taki termin-Brozek_Oskar pisze:Czy to jest najbliższy możliwy termin? Niestety już we wrześniu wyjeżdżam i nie będę miał szans indeksować przynajmniej 5 lat a może i więcej. A jak już coś robię to chciałbym żeby to było solidnie zrobione w całości.
Pozdrawiam, Oskar Brożek

A.Michałowski pisze:Witam,
W Spisie ksiąg par.Mstyczów, http://genealodzy.pl/index.php?name=Web ... it&lid=921,
są wymienione księgi zmarłych z l.1826-1853, 1854-1864, oraz 1791-1797(śluby i zmarli).Czy są one przewidziane do digitalizacji,w Genbazie ich nie ma.
Pozdrawiam,
Aleksander.