Archiwum Państwowe w Siedlcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Żarecka_Augustyn_Krystyna

Witam.
Czy ktoś z genealogów wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum Państwowego w Siedlcach?Chodzi o odszukanie danych w konkretnych latach i żródle.
Pozdrawiam Zbyszek.
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
Czy ktoś z genealogów wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum Państwowego w Siedlcach?Chodzi o odszukanie danych w konkretnych latach i żródle.
Pozdrawiam Zbyszek.
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
16 VII - 17 VIII archiwum w Siedlcach jest nieczynne.
http://www.ap.c0.pl/
http://www.ap.c0.pl/
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
Witam,
Mam prośbę do osób odwiedzających AP w Siedlcach i ewentualnie planujących przeglądać księgi z parafii Wiśniew obecnie gmina Jakubów powiat Mińsk Mazowiecki.
Poszukuję aktu ślubu Jana Gańko z Kazimierą Bankiewicz - wyliczyłam, że ślub ten mógł być w latach między 1894 a 1899.
Za wszelkie informację z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Aga Ch.
Mam prośbę do osób odwiedzających AP w Siedlcach i ewentualnie planujących przeglądać księgi z parafii Wiśniew obecnie gmina Jakubów powiat Mińsk Mazowiecki.
Poszukuję aktu ślubu Jana Gańko z Kazimierą Bankiewicz - wyliczyłam, że ślub ten mógł być w latach między 1894 a 1899.
Pozdrawiam
Aga Ch.
AP Siedlce
Witam,
Czy któryś z szanownych forumowiczów wybiera się w najbliższym czasie(w dalszym również? do AP siedlce, nie mam jak dojechac, a chciałbym cos sprawdzic.
pozdrawiam
Mikołaj
Czy któryś z szanownych forumowiczów wybiera się w najbliższym czasie(w dalszym również? do AP siedlce, nie mam jak dojechac, a chciałbym cos sprawdzic.
pozdrawiam
Mikołaj
Witam,
Pozdrawiam
Aga Ch.
Pozdrawiam
Aga Ch.
Witam,
Pozdrawiam
Aga Ch.
Pozdrawiam
Aga Ch.
- agata_agar

- A.Michałowski

-
Skibiński_Tomasz

-
apogorzelska

Witam,
Czy zamawiał ktoś ostatnio jakieś dokumenty w AP w Siedlcach? Nie zamawiałam u nich już prawie rok, wcześniej robiłam to dość często. Zamówiłam 4 metryki, z podaniem konkretnej daty, zasobu i w 2 przypadkach z podaniem konkretnego numeru aktu. Dziś dostałam odpowiedź i poza oczywistymi kosztami kopii muszę zapłacić 30zł za pół godziny poszukiwań. Trochę mnie to zdziwiło, nigdy przy wskazaniu konkretnych dat (a nawet zdarzały się zakresy 3-4 letnie) nie płaciłam za poszukiwania
Zastanawiam się, od kiedy zaczęli pobierać dodatkowe opłaty ?
Czy zamawiał ktoś ostatnio jakieś dokumenty w AP w Siedlcach? Nie zamawiałam u nich już prawie rok, wcześniej robiłam to dość często. Zamówiłam 4 metryki, z podaniem konkretnej daty, zasobu i w 2 przypadkach z podaniem konkretnego numeru aktu. Dziś dostałam odpowiedź i poza oczywistymi kosztami kopii muszę zapłacić 30zł za pół godziny poszukiwań. Trochę mnie to zdziwiło, nigdy przy wskazaniu konkretnych dat (a nawet zdarzały się zakresy 3-4 letnie) nie płaciłam za poszukiwania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
-
Szymański_Wojciech

Obawiam się, że się ta dawna bezinteresowna uprzejmość już "ne vrati"! Ja też od kilku lat korzystam z usług tegoż Archiwum (przeważnie z dokładnym wskazaniem aktu) i mam dobra opinię o ich poziomie. Ostatnio nastapiła w nich jakaś reorganizacja, spowodowana - jak podejrzewam - lawinowym wzrostem zamówień. Skany są przesyłane pocztą elektroniczną, a nie tradycyjną (jak było do niedawna). Na fali tych zmian najwidoczniej przyjęto praktykę pobierania niewielkich kwot za kwerendę, nawet o tak ograniczonym zakresie jak sygnalizowana powyżej.apogorzelska pisze:Witam,
Czy zamawiał ktoś ostatnio jakieś dokumenty w AP w Siedlcach? Nie zamawiałam u nich już prawie rok, wcześniej robiłam to dość często. Zamówiłam 4 metryki, z podaniem konkretnej daty, zasobu i w 2 przypadkach z podaniem konkretnego numeru aktu. Dziś dostałam odpowiedź i poza oczywistymi kosztami kopii muszę zapłacić 30zł za pół godziny poszukiwań. Trochę mnie to zdziwiło, nigdy przy wskazaniu konkretnych dat (a nawet zdarzały się zakresy 3-4 letnie) nie płaciłam za poszukiwaniaZastanawiam się, od kiedy zaczęli pobierać dodatkowe opłaty ?
Wojciech Szymański
-
Stopiński_Paweł
--------------------------------------------------------------------------------
Witam,
AP w Siedlaach udostępniło on line księgi Naczelnika Wojennego Oddziału Siedleckiego 1864 1865.
http://www.ap.c0.pl/index.php?option=co ... &Itemid=37
Zawarte są w niej dane źródłowe dla osób przez władze carskie za udział lub pomaganie w Powstaniu Styczniowym.
Lista tych osób dostępna jest na stronie LTG pod adresem
http://ltg.pl/index.php?option=com_cont ... &Itemid=73
Pozdrawiam Gabriel
Witam,
AP w Siedlaach udostępniło on line księgi Naczelnika Wojennego Oddziału Siedleckiego 1864 1865.
http://www.ap.c0.pl/index.php?option=co ... &Itemid=37
Zawarte są w niej dane źródłowe dla osób przez władze carskie za udział lub pomaganie w Powstaniu Styczniowym.
Lista tych osób dostępna jest na stronie LTG pod adresem
http://ltg.pl/index.php?option=com_cont ... &Itemid=73
Pozdrawiam Gabriel