Zmiana wielkości tekstu na stronie

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Przeglądarki oferują możliwość powiększenia tekstu i obrazków na stronie. Przeważnie ta opcja znajduje się w menu "Widok -> Powiększenie". Warto zapamiętać tę poradę ponieważ działa on na wszystkich dobrze skonstruowanych stronach internetowych.
Obraz strony możesz powiększać za pomocą klawiszy CTRL + , pomniejszać CTRL -, resetować wielkość CTRL 0.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
szefi
Kontakt:

Post autor: szefi »

Można dodać że jeśli posiada się myszkę z "kółeczkiem" to ten sam efekt powiększania/zmniejszania można uzyskać poprzez
przytrzymanie CTRL - kręcenie kółeczkiem
dla mnie osobiście bardzo wygodne
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Post autor: Skrzypczak_Bogumiła »

Witam.
Mario mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Po awarii laptopa musiałam na nowo pobrać Mozillę i wiele innych programów.Po zalogowaniu na Genealogach wszystko mam pisane drobnym maczkiem nie wiem co zrobiłam nie tak - nie czytam postów na forum bo ich nie widzę .
Przed awarią też używałam Mozilii i było ok.
Czy możesz mi coś podpiwiedzieć.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Piotr_Juszczyk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Piotr_Juszczyk »

Ctrl i +++++
Całkiem możliwe że masz zmniejszony widok w Firefox, no chyba że dotyczy to tylko strony genealodzy.pl to wtedy powód jest inny.
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Powiększanie, zmniejszanie tekstu

Post autor: maria.j.nie »

Witam :)

Klawiatura:
- > By powiększyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ + ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze
[Ctrl] i [+]).

- > By pomniejszyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ - ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze
[Ctrl] i [-]).

- > Aby zresetować rozmiar tekstu do wielkości pierwotnej, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ 0 ].

• Mysz: Jeśli mysz ma kółko przewijania, naciśnij klawisz [Ctrl] i przewijaj kółkiem w górę, by powiększyć, w dół, by pomniejszyć rozmiar tekstu.

O zmianie rozmiaru wyświetlanego tekstu oraz jak korzystać z funkcji powiększania, zmniejszania tekstu napisalam :wink: też w wątku
Wyszukiwarki na Genealodzy.pl ( oraz szukaj w Tematach.. ) http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-15031.phtml

Pozdrawiam serdecznie Maria
Jacek_Antoni

Prośba do admina

Post autor: Jacek_Antoni »

Witam,

czy literki w serwisie mogłyby być nieco większe? Niektórzy mają słaby wzrok i są problemy z czytaniem :-)

Jacek A
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”