Przeglądarki oferują możliwość powiększenia tekstu i obrazków na stronie. Przeważnie ta opcja znajduje się w menu "Widok -> Powiększenie". Warto zapamiętać tę poradę ponieważ działa on na wszystkich dobrze skonstruowanych stronach internetowych.
Obraz strony możesz powiększać za pomocą klawiszy CTRL + , pomniejszać CTRL -, resetować wielkość CTRL 0.
Zmiana wielkości tekstu na stronie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
Można dodać że jeśli posiada się myszkę z "kółeczkiem" to ten sam efekt powiększania/zmniejszania można uzyskać poprzez
przytrzymanie CTRL - kręcenie kółeczkiem
dla mnie osobiście bardzo wygodne
przytrzymanie CTRL - kręcenie kółeczkiem
dla mnie osobiście bardzo wygodne
- Skrzypczak_Bogumiła

Witam.
Mario mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Po awarii laptopa musiałam na nowo pobrać Mozillę i wiele innych programów.Po zalogowaniu na Genealogach wszystko mam pisane drobnym maczkiem nie wiem co zrobiłam nie tak - nie czytam postów na forum bo ich nie widzę .
Przed awarią też używałam Mozilii i było ok.
Czy możesz mi coś podpiwiedzieć.
Mario mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Po awarii laptopa musiałam na nowo pobrać Mozillę i wiele innych programów.Po zalogowaniu na Genealogach wszystko mam pisane drobnym maczkiem nie wiem co zrobiłam nie tak - nie czytam postów na forum bo ich nie widzę .
Przed awarią też używałam Mozilii i było ok.
Czy możesz mi coś podpiwiedzieć.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
-
Piotr_Juszczyk

- maria.j.nie

Powiększanie, zmniejszanie tekstu
Witam
• Klawiatura:
- > By powiększyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ + ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze [Ctrl] i [+]).
- > By pomniejszyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ - ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze [Ctrl] i [-]).
- > Aby zresetować rozmiar tekstu do wielkości pierwotnej, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ 0 ].
• Mysz: Jeśli mysz ma kółko przewijania, naciśnij klawisz [Ctrl] i przewijaj kółkiem w górę, by powiększyć, w dół, by pomniejszyć rozmiar tekstu.
O zmianie rozmiaru wyświetlanego tekstu oraz jak korzystać z funkcji powiększania, zmniejszania tekstu napisalam
też w wątku
Wyszukiwarki na Genealodzy.pl ( oraz szukaj w Tematach.. ) http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-15031.phtml
Pozdrawiam serdecznie Maria
• Klawiatura:
- > By powiększyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ + ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze [Ctrl] i [+]).
- > By pomniejszyć rozmiar tekstu, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ - ] (jednocześnie wcisnąć
klawisze [Ctrl] i [-]).
- > Aby zresetować rozmiar tekstu do wielkości pierwotnej, naciśnij klawisze [Ctrl] + [ 0 ].
• Mysz: Jeśli mysz ma kółko przewijania, naciśnij klawisz [Ctrl] i przewijaj kółkiem w górę, by powiększyć, w dół, by pomniejszyć rozmiar tekstu.
O zmianie rozmiaru wyświetlanego tekstu oraz jak korzystać z funkcji powiększania, zmniejszania tekstu napisalam
Wyszukiwarki na Genealodzy.pl ( oraz szukaj w Tematach.. ) http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-15031.phtml
Pozdrawiam serdecznie Maria
-
Jacek_Antoni
Prośba do admina
Witam,
czy literki w serwisie mogłyby być nieco większe? Niektórzy mają słaby wzrok i są problemy z czytaniem
Jacek A
czy literki w serwisie mogłyby być nieco większe? Niektórzy mają słaby wzrok i są problemy z czytaniem
Jacek A