Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Piotr_Juszczyk

W tym momencie ja tylko odpowiadam na post Kornelii. Zresztą sam nie zamierzam ciągnąć dalej tej niemiłej dla mnie sytuacji.
Żeby nie było jestem pełen uznania dla każdego kto wkłada masę pracy za darmo dla innych. Tym samym dla Kornelii, Maćka i wszystkich którzy tutaj masę godzin poświęcają na pracę dla innych.
Żeby nie było jestem pełen uznania dla każdego kto wkłada masę pracy za darmo dla innych. Tym samym dla Kornelii, Maćka i wszystkich którzy tutaj masę godzin poświęcają na pracę dla innych.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Dziękuję . Miłej niedzieli życzę i pozdrawiam- KorneliaPiotr_Juszczyk pisze:W tym momencie ja tylko odpowiadam na post Kornelii. Zresztą sam nie zamierzam ciągnąć dalej tej niemiłej dla mnie sytuacji.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.Petrax pisze:Kornelio, czy przewidziane jest jeszcze dokończenie fotografowania w AD Kielce? Chodzi mi przede wszystkim o parafię Zagnańsk, której podjąłbym się indeksacji po ukończeniu Tumlina.
A.D. Kielce skończyliśmy fotografować w maju. Jeszcze będą uzupełnienia i poprawki, ale wszystkie parafie już są sfotografowane.
Zdjęcia akt metrykalnych parafii Zagnańsk , Zagość i Złotniki są
przygotowywane do indeksacji.
Oczywiście Zagnańsk będzie dla Ciebie tylko zgłoś nam się na :
swietogen.kielce@op.pl
Pozdrawiam, Kornelia
Witam,
Kornelio Kochana,
korzystając z faktu, że jeszcze jesteś z nami a nie na urlopie, pozwolę sobie zadać pytanie, które 25.06.2012 zadałam w wątku GenBaza. Być może był to nieodpowiedni wątek, gdyż nie mam odpowiedzi.
A chodzi o:
W GenBazie>AD Kielce>Imielno, brak jest księgi nr 21 tj. urodzeń od 1831 do 1838.
Czy należy rozumieć, że ta księga nie istnieje, czy to maleńkie przeoczenie?
Bardzo zależy mi na tej właśnie księdze z tej parafii. Ani przed ani po.
Czy ona istnieje???
Pozdrawiam Kornelię i cały zespół KIELECKI. Dzięki Wam za ogrom pracy.
Pozdrawiam
Bożenna
Kornelio Kochana,
korzystając z faktu, że jeszcze jesteś z nami a nie na urlopie, pozwolę sobie zadać pytanie, które 25.06.2012 zadałam w wątku GenBaza. Być może był to nieodpowiedni wątek, gdyż nie mam odpowiedzi.
A chodzi o:
W GenBazie>AD Kielce>Imielno, brak jest księgi nr 21 tj. urodzeń od 1831 do 1838.
Czy ona istnieje???
Pozdrawiam
Bożenna
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witaj Bożenno.ozanka pisze:Witam,
Kornelio Kochana,
A chodzi o:
Czy ona istnieje???
Pozdrawiam
Bożenna
Dziękuję za info o ks.21 z Imielna. Dziękuję też za miłe słowa.
Rzeczywiście pominięta przy fotografowaniu. Postaram się jeszcze w lipcu to uzupełnic.
Serdecznie pozdrawiam, Kornelia
Ostatnio zmieniony czw 12 lip 2012, 23:07 przez Kornelia_Major, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm,
Kornelia jak zawsze na miejscu i kompetentnie. Dzięki KOCHANA KORNELIO.
Wiele razy podkreślałam swój podziw dla Ciebie i TWOJEGO zespołu: Leszka, Kereta, Ewy i innych. Dziękuję!
Chętnie bym się przyłączyła do Was do akcji AP Kielce, tylko z noclegami krucho a dojazd codzienny raczej niemożliwy.
A za tę brakującą księgę z Imielna, wielkie, wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Bożenna
Wiele razy podkreślałam swój podziw dla Ciebie i TWOJEGO zespołu: Leszka, Kereta, Ewy i innych. Dziękuję!
Chętnie bym się przyłączyła do Was do akcji AP Kielce, tylko z noclegami krucho a dojazd codzienny raczej niemożliwy.
Pozdrawiam
Bożenna
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.ozanka pisze:Hmmm,
Pozdrawiam
Bożenna
Ależ opczywiście możesz się do nas przyłączyć. Z noclegiem też nie będzie kłopotu. Zapraszamy.
Serdecznie pozdrawiam, Kornelia
A ja się bardzo chętnie podejmę indeksacji Chełmiec (kościół pod wezwaniem św. Marii Magdaleny i Mikołaja). Jeśli księgi zostaną sfotografowane, proszę o kontakt na adres: mmm.rutkowska@gmail.com. Zrobię to z wielką przyjemnością.
Posiadam też własnoręcznie sporządzony indeks z parafii Odrowąż z lat 1797-1857 (miejscowości, które obecnie należą do parafii Odrowąż, bez Bliżyna, Niekłania, etc.).
Posiadam też własnoręcznie sporządzony indeks z parafii Odrowąż z lat 1797-1857 (miejscowości, które obecnie należą do parafii Odrowąż, bez Bliżyna, Niekłania, etc.).
-
GRAZYNECZKAAA

- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.misio666 pisze:A ja się bardzo chętnie podejmę indeksacji Chełmiec (kościół pod wezwaniem św. Marii Magdaleny i Mikołaja). Jeśli księgi zostaną sfotografowane, proszę o kontakt na adres: mmm.rutkowska@gmail.com. Zrobię to z wielką przyjemnością.
Chełmce są już gotowe do indeksowania. Proszę zgłoś się na adres :
swietogen.kielce@op.pl
Pozdrawiam, Kornelia Major
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.griszka50 pisze:Dzień Dobry!
Chciałem uprzejmie poinformować że, indeksuję Młodzawy; chrzty i zgony od początku, do 1797r.
Poszę o wpis na listę indeksowanych parafii.
Z pozdrowieniami. Grzegorz Zielonka
Zgłoś to na adres : swietogen.kielce@op.pl
musimy odnotować twój IP
Pozdrawiam, Kornelia Major
- Kornelia_Major

- Kontakt: