Archiwum Państwowe Oddział w Pułtusku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Vasquez

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Vasquez »

Napisałem :) Podałem jeszcze dwie inne, pobliskie parafie - gdzie to mogło być (oprócz Andrzejewa - Zaręby Kościelne i Czyżew). Zobaczymy, jaki będzie odzew.
Pozdrawiam,

Karol.
Vasquez

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Vasquez »

Witam serdecznie,

Okazuje się, że ostatnia wiadomość w tym temacie jest mojego autorstwa. :) Niestety, Archiwum Państwowe w Pułtusku nie odpisało mi na żadnego z dwóch e-maili (z 17.01. i 1.02.) - i chyba już nie odpiszą... nie wiem dlaczego. Czy ktoś może wie o co chodzi - czy archiwum nie działa (?), czy zmienili e-maila ( apw.pultusk@warszawa.ap.gov.pl ) - bo pierwszy raz nie odpisał mi nikt z jakiegokolwiek Archiwum, a pisaliście, że w Pułtusku lubią szybko załatwiać takie sprawy. :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

EDIT:
Przypomnę mą prośbę:
Witam serdecznie,

Mam prośbę, jeśli ewentualnie ktoś będzie się wybierał do oddziału AP w Pułtusku. Chodzi o jeden akt z konkretną datą, z jednego zespołu, mianowicie:

251/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Andrzejewie powiat Ostrów Mazowiecka

Chodzi mi o sprawdzenie, czy w tej parafii nie urodził się przypadkiem Leopold Dąbkowski, dnia - zapewne 17 lutego 1834r (mój przodek).

Bardzo proszę o kontakt, jeśli ktoś będzie mógł mi w tym względzie pomóc.

Z góry dziękuję!
Pozdrawiam,

Karol.
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

Dziwna sprawa...
Ja w okresie tygodnia - ok. dwa tygodnie temu - załatwiłem tam skany wielu aktów - bez problemu, przyjemnie w obejściu i wszystko na maila.
Może się przypomnij?
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
karysko

Pomoc w archiwum

Post autor: karysko »

Witam.
Jestem pierwszy raz na tym forum. Chciałbym też pierwszy raz uzyskać informacje z Archiwum w Pułtusku w sposób mailowy . Mam pytanie do osób, które korzystały już z archiwum. Czy należy się w jakiś sposób rejestrować w Archiwum w Pułtusku i w jakiej formie informacje można uzyskać ?

Pozdrawiam.
Potomek rodu Skoniecznych
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Pomoc w archiwum

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

zależy jakie informacje
kwerendę mailem można zlecić - owszem
kopie także mailem zamówić i mailem w większości przypadków otrzymać

regulamin i zasady te same dla wszystkich oddziałów APW
http://warszawa.ap.gov.pl/intro.html
terminy -różne

pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

Pomoc w archiwum

Post autor: sponikowski »

Tak jak napisał Włodzimierz. Najlepiej jednak zadzwonić i zapytać... również o przybliżone terminy realizacji.

pozdrawiam - Sławek
rjancz

Sympatyk
Adept

Pomoc w archiwum

Post autor: rjancz »

Witam,

Potrzebował bym pomocy w skorzystaniu z ksiąg meldunkowych Ostrowi Mazowieckiej które są w AP Pułtusk. Jakie informacje mogą w nich się znajdować? :)

Pozdrawiam,
Rafał
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
Chris19Pl

Sympatyk

Prosze o pomoc

Post autor: Chris19Pl »

Witam wszystkich
Chciałbym się spytać gdzie mogą być akta małżeństwa Wojciecha Gotowca z Józefą Śliwą pobrali się w parafii Klembów.
Prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Prosze o pomoc

Marszycki

Sympatyk

Prosze o pomoc

Post autor: Marszycki »

Witam
Mam pytanie dot.parafii Zambski.Chodzi mi o małżeństwa z 1873 / sa od 1874/roku oraz zgony z 1889 roku /luka w tabeli wykazanych lat/
Czy jest szansa na te księgi w poczekalni lub genbazie?
Stefan
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Prosze o pomoc

Post autor: Skrzypczak_Bogumiła »

Stefan - zgony 1889 i śluby 1873 są w Genetece - osobiście je udostępniłam ; indeksowane ze skorowidza - akta jak Ci już tłumaczyłam są w AD w Płocku

http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol

http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... gt&lang=po
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Marszycki

Sympatyk

Prosze o pomoc

Post autor: Marszycki »

Tak,tak.Juz widzę gdzie co jest.Niestety wszystko co mnie interesuje / 3 akty/ jest w AD.Szkoda ze to co jest w Gen.to ze skorowidzów bo ściągnięcie aktów uzaleznione jest od imion rodziców których niestety skorowidze nie zawiarają.
Muszę szukać pomocy u osoby która będzie tam na miejscu.
Stefan
nowak

Sympatyk
Legenda

Poszukuję pomocy w AP Pułtusk

Post autor: nowak »

Bardzo proszę osoby odwiedzające AP w Pułtusku o pomoc w uzyskaniu aktu zgonu z parafii Dzierżenin akt nr 53 z roku 1909 - Stanisław Gołębiewski, proszę chociaż o sprawdzenie czy w tym akcie jest napisane nazwisko żony lub kogoś z rodziny. Za pomoc bardzo dziękuję Grażyna :lol:
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

jak poniżej
Ostatnio zmieniony pn 30 cze 2014, 21:12 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Białobrzeski_Marek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Białobrzeski_Marek »

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =51-54.jpg

proszę bardzo, Pułtusk przyjechał do Ciebie szybciej niż Ty byś przyjechała do Pułtuska :D

Stanisława Gołębiewski zmarł 19 sierpnia 1909 r. we wsi Obręb w wieku 62 lat, był synem Andrzeja i Marianny z Wierzbickich małżonków Gołębiewskich, zostawił po sobie żonę Antoninę z Kulaszewskich, urodził się we wsi Zatory, a mieszkał we wspomnianym wyżej Obrębie. Pochowany na cmentarzu parafialnym w Dzierżeninie, jak łatwo się domyślić.

Marek
Ostatnio zmieniony pn 30 cze 2014, 21:20 przez Białobrzeski_Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”