Syn Jerzego Braun'a z Australi poszukuje danych o przodkach. Ja tylko obiecałem pomoc (lista obcojęzyczna). Informacji zbyt wiele nie ma. Poniżej to co udało się uzyskać:
Jerzegy uro się 21-09-1911 (wg informacji rodzinnych) w Warszawie. Miał siostrę Stefanię - miejsce i data urodzneia nieznane. Jego ojciec - Herman Braun (data ur. nieznana) Matka nieznana.
Siostra Ojca - prawdopodobnie Róża, która poślubiła Aleksandra Dubińskiego (nie wiadomo kiedy i gdzie) - mieli syna Bogdana urodzonego na Sumatrze w 1914. Dubińscy (Dubinsky's) są również znani jako Van Eyck w Ameryce. Aleksander Isack Dubinski był lekarzem w Ameryce, ale również praktykował w Rzymie.
Jerzy Braun studiował we Francji, ale wrócił do Polski, kiedy zaczęła się wojna, żeby pomóc rodzinie. Większość jego rodziny zginęła w Getcie (niewiele z 40 osób przeżyło), ale rodzina uważa, że Herman zmarł przed wojną, ale jego żona zginęła próbując ocalić córkę. Jerzy prawdopodobnie uczęszczał do "Kreczmar High School) w Warszwie 1920-1922.
Herman Braun był prawdopodobnie dyrektorem w zamożnej firmie ..(he was in timber , wealthy company director) w Warszawie.
Może ktoś niechcący natknął się kiedyś na wymienione tu osoby, albo podałby wskazówki gdzie szukać, żeby pomóc .... Sam nie mam żadnych osób pochodzenia żydowskiego w drzewie...więc tak na prawie nic na ten temat nie wiem
Pozdrawiam
Bogdan Kajkowski (jak się podjąłem próby pomocy.... jeszcze nie wiedziałem, że siostra Hermana Brauna miała syna Bogdana......)