Szczepkowski Alfons

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

anka101

Szczepkowski Alfons

Post autor: anka101 »

Temat : "szczepkowski alfons"

witam przeprazam jestem tutaj nowa i nielatwo mi sie z tym wszystkim polapac ,niewiem czy dobrze zamieszczam swoje posty....
szukam pradziadka ale jedenyne co wiem to jego imie i nazwisko :( szczepkowski alfons.....wiem ze parafia do ltorej nalezal miesici sie w janowcu kościelnym ,,,i tylko tyle wiem ,ze niemcy go zabrali tyle pamieta moja babcia....niezan nawet daty jego narodzin ani kedy go zabrali wydaje mi sie ze bylo to w latach 1938-1945 bo wspaminala ze byla wtedy mala ,jeszcze jedno wiem ze do jej ciotek przyszedl telegram o smieci ojca ale one go wtedy wyrzucily i to wszystko ,....moze ma ktos pomysl jak to ugrysc? ....za wszelkie wskazowki bede wdzieczna ...
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witaj Anno!

Czy wiesz, jak nazywała się prababcia (imię i nazwisko rodowe), żona pradziadka Alfonsa Szczepkowskiego i kiedy urodziło się najstarsze dziecko tej pary? Może uda się odnaleźć ich akt ślubu.

Pozdrawiam.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
anka101

Post autor: anka101 »

hm...prababcia zofia ale nazwiska panienskiego niewiem musialabym babcie zapytac :( najstarsze dziecko tej pary to jest moja babcia ur.07.01.1934 w mławie....ale jak i gdzie mam tego szukac ....:(
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witaj Anno!

Rzecz absolutnie podstawowa: wypytaj babcię o wszystko i dokładnie to zapisz. Nie odkładaj na później, bo może się zdarzyć, że nie będziesz mieć już takiej okazji. Wiedza nestorów rodziny jest nieoceniona. Napisz, gdy ustalisz te informacje (bliżsi i dalsi krewni, miejsca, daty, parafie).

Pozdrawiam .

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”