Przysiółek Zajeziorze
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Przysiółek Zajeziorze
Kochani. W jakiej parafii mogło być to
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zajeziorze ... rpackie%29
w roku 1822,3?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zajeziorze ... rpackie%29
w roku 1822,3?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Przysiółek Zajeziorze
Zaleszany, strzelam, ale nie ma pewnie innej możliwości.
http://www.fajnewczasy.pl/mapa/kepie_zaleszanskie
Ł.
http://www.fajnewczasy.pl/mapa/kepie_zaleszanskie
Ł.
Ostatnio zmieniony pn 17 wrz 2012, 19:08 przez Łucja, łącznie zmieniany 1 raz.
Przysiółek Zajeziorze
Właśnie napisałam do nich.
))
Pozdrowienia. Jola Kozak
Przysiółek Zajeziorze
Z Grębowem nie mam nic wspólnego. Najstarsza wieść to Kobylany (1819), potem Zajeziorze/Zajezierze. Potem Wnorów, Łoniów, Zawidza, Świniary.... długo długo nic i parafia Momina.
Pozdrowienia. Jola Kozak
wg Tabeli miast, wsi i osad Królestwa Polskiego z 1827r t.II
jedno Zajeziorze jest wymienione jako miejscowość w ówczesnym województwie i powiecie sandomierskim w parafii Samborzec,
natomiast druga miejscowość o takiej nazwie jest także w ówczesnym województwie sandomierskim, ale w powiecie kozienickim i podlegała parafii Sieciechowo (teraz Sieciechów)
jedno Zajeziorze jest wymienione jako miejscowość w ówczesnym województwie i powiecie sandomierskim w parafii Samborzec,
natomiast druga miejscowość o takiej nazwie jest także w ówczesnym województwie sandomierskim, ale w powiecie kozienickim i podlegała parafii Sieciechowo (teraz Sieciechów)
Krzysztof
Kochana jesteś Dorota. Bardzo Ci jednak dziękuję. Już znalazłam to właśnie Zajeziorze. To jest to koło Samborca właśnie. Na Genpolu są opublikowane prawie wszystkie interesujące mnie metryki. Z wyjątkiem - oczywiście - najważniejszej. 
Zaparłam się i dziś polecę po indeksach wszystkich ksiąg z Łoniowa, Samborca, Koprzywnicy i Opatowa.
Byłabym natomiast bardzo wdzięczna gdybyś, którymś razem będąc na tamtejszym cmentarzu, poodnajdowała mi Podczaskich. Tych starych do 1900 roku.
Nie spieszy mi się.
Zaparłam się i dziś polecę po indeksach wszystkich ksiąg z Łoniowa, Samborca, Koprzywnicy i Opatowa.
Byłabym natomiast bardzo wdzięczna gdybyś, którymś razem będąc na tamtejszym cmentarzu, poodnajdowała mi Podczaskich. Tych starych do 1900 roku.
Nie spieszy mi się.
Pozdrowienia. Jola Kozak