[b]T: "Poszukuje Przodkow oraz rodziny?" [/b]
Poszukuje przodkow oraz dalszej rodziny pokrewnionej z nizej wymienionymi.
moj pradziadek i prababcia ;
Wawrzyniec Krych zona Jadwiga Krych zd.Ciesielska dalszych danych brak ?
moj dziadek ;
Kazimierz Krych s.Wawrzynca i Jadwigi ur.02.03.1902r. Ostrog jego zona
Krystyna Krych zd.Zielinska ur.15.08.1909 prawdopodobnie Rowne dalszych danych brak ?
rodzenstwo dziadka:
- Franciszka Borduna zd.Krych brak danych
- Maria Zygmuntowicz-Wolny zd.Krych bd.
- Helena Michalczuk zd.Krych bd.
Jezeli jest ktos w stanie mi pomoc w ustaleniu danych oraz dalszych powiazan rodzinnych to bardzo prosze a zarazem z gory dziekuje.
Pozdrawiam Kazek
Krych - poszukuje przodkow oraz rodziny
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Krych - poszukuje przodkow oraz rodziny
Ostatnio zmieniony śr 15 paź 2008, 12:23 przez 1kazek, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuje Przodkow oraz rodziny?
Witaj, po pierwsze będzie ciężko po samych nazwiskach odszukać przodków chyba że ktoś o takich nazwiskach jest uczestnikiem forum i przeczyta to ogłoszenie,po drugie nie podałeś żadnej miejscowości skąd się wywodzą przodkowie bo wtedy być można ich szukać w parafialnych księgach urodzin lub w bazach danych ELA i w archiwach.Próbuj dać ogłoszenie do tablicy ogłoszeń w GenPolu to może ktoś przeczyta.Z samych nazwisk jeszcze nic nie wynika .Powodzenia Jan
Jan C.jr
Witaj, sprawdzen w parafiach juz dokonywalem tj.w Ostrog i Rownem jak mi Ksiadz Dziekan odpisal,ze w parafi jest brak jakich kolwiek akt do 1945r.prawdopodobnie wszystkie archiwa z tamtych lat sa przeniesione do AGAD w Warszawie. Ale jak sadze powinny jeszcze istniec jakies mogily na miejscowych cmentarzach.Z tego co mi wiadomo prawdopodobnie pradziadek na ziemi Wolynskiej sie osiedlil jako Pilsudczyk ( dostal ziemie ) ale na jakich zasadach i za co zego niewiem.Natomiast moja babcia z tego co mi wiadomo prawdopodobnie pochodzila z Rownego. Pozdrawiam Kazek
Witaj zaloguj się do forgenu są tam wykazy które mogą cię interesować .-Osadnicy wojskowi i cywilni kresów Wschodnich oraz
-Cmentarze ukrainy woj.tarnopolskie
-cmentarze woj.staniławowskiego
-cmentarze ukrainy woj lwowskie część wschodnia ,są tam wykazy i nazwiska daj zapytanie na poszczególny temat i podaj nazwisko może coś tam znajdziesz.Jan
-Cmentarze ukrainy woj.tarnopolskie
-cmentarze woj.staniławowskiego
-cmentarze ukrainy woj lwowskie część wschodnia ,są tam wykazy i nazwiska daj zapytanie na poszczególny temat i podaj nazwisko może coś tam znajdziesz.Jan
Jan C.jr