pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za pomoc,
Andżelika
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

J.Z.randomfailure pisze:Poszukuję rodziny, która wyemigrowała do Kanady. Dokładnie chodzi o linię Michała Żrałko, brata mojego dziadka. Z tego co mi wiadomo, wyemigrował w latach 20 z Polski do Kanady. Ożenił się z Anielą (nazwisko panieńskie nieznane) i mieli trzech synów - Tadeusza, Stanisława i Antoniego. Na zdjęciach z lat 70, które posiadamy, wiemy, że rodzina się rozrosła. Wiem, że na Ancestry.com jest lista pasażerów, w której Michał Żrałko jest wymieniony, dobrze byłoby mieć wgląd w to, co tam jest opublikowane. Oprócz tego wszelkie inne informacje będą bardzo cenne.
Pozdrawiam, J.Z.

J.Z. dodalam dwa nowe telefony.... jak cos jeszcze znajde bede dodawac do mojej poprzedniej odpowiedzi.randomfailure pisze:Dziękuję serdecznie, właśnie o ten dokument chodziło. Drzewo stworzone jest przeze mnie lub brata (niestety nie skonsultowaliśmy się wcześniej i powstały dwa), a to jedyne skromne informacje, jakie posiadaliśmy. Jeśli pojawią się jeszcze inne informacje, to będę wdzięczna.
Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze -
J. Z.

AdamiEwa pisze:Witam
Poszukujemy dziadka.
Marcin Tatara syn Józefa i Katarzyny Dec ur. 04 Sierpień 1903 r. wieś Nienadówka,
Narodowość Polak zamieszkały w 1927 roku w Mazury 27 gmina Raniżów.
W 1927 roku wyjechał do Kanady do Alberty i od tamtej pory słuch o nim zaginął.
W Polsce zostawił żonę Tatara Ewa oraz syna Tadeusz Tatara.
Z góry dziękujemy za pomoc lub informację
Pozdrawiam Adam
p.s. proszę o usunięcie poprzedniego postu z drugiego działu
Item DisplayAdamiEwa pisze:Witam
Poszukujemy dziadka.
Marcin Tatara syn Józefa i Katarzyny Dec ur. 04 Sierpień 1903 r. wieś Nienadówka,
Narodowość Polak zamieszkały w 1927 roku w Mazury 27 gmina Raniżów.
W 1927 roku wyjechał do Kanady do Alberty i od tamtej pory słuch o nim zaginął.
W Polsce zostawił żonę Tatara Ewa oraz syna Tadeusz Tatara.
Z góry dziękujemy za pomoc lub informację
Pozdrawiam Adam
p.s. proszę o usunięcie poprzedniego postu z drugiego działu