Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
W takim razie może te księgi:
Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Łagiewnikach koło Łodzi ?
Wygląda na to, że powinny być po polsku.
Pozdrawiam
Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Łagiewnikach koło Łodzi ?
Wygląda na to, że powinny być po polsku.
Pozdrawiam
Poszukuję aktu urodzenia dziadka Cesława Domżalskiego oraz aktu ślubu jego rodziców
miejscowość Krośnice, parafia Lekowo
Nie zauważyłam, że nie ma podpisu.
Coś źle ustawiłam.
Ania
Coś źle ustawiłam.
Ania
Poszukuję aktu urodzenia dziadka Cesława Domżalskiego oraz aktu ślubu jego rodziców
Indeksacja parafii Brodnia c.d.
W miesiącu październiku do AP powinny dotrzeć z USC Pęczniew, ASC parafii Brodnia z lat 1906-1911. Chętnie je zindeksuję, jak również podejmę się indeksacji z kopii cyfrowych z lat 1856-1865. Zainteresowany jestem też pozostałymi latami, jeżeli takie kopie się pojawią. Co prawda Monika zindeksowała już małżeństwa z lat 1856-1886, ale warto byłoby je uzupełnić do formatu metryk. Mielibyśmy wtedy całą Brodnię zindeksowaną i zdigitalizowaną.
Pozdrawiam
Zbigniew
W miesiącu październiku do AP powinny dotrzeć z USC Pęczniew, ASC parafii Brodnia z lat 1906-1911. Chętnie je zindeksuję, jak również podejmę się indeksacji z kopii cyfrowych z lat 1856-1865. Zainteresowany jestem też pozostałymi latami, jeżeli takie kopie się pojawią. Co prawda Monika zindeksowała już małżeństwa z lat 1856-1886, ale warto byłoby je uzupełnić do formatu metryk. Mielibyśmy wtedy całą Brodnię zindeksowaną i zdigitalizowaną.
Pozdrawiam
Zbigniew
Witam
W sprawie skanów z Brodni postaram się dowiedzieć w tym tygodniu kiedy będą do indeksacji natomiast jeśli chodzi o księgi to jak tylko pojawią się w archiwum to zrobię zdjęcia.
poszukujemy chętnych do indeksacji ASC Brzeziny oraz Łowicz Kolegiata ze skanów AP Łódź
W sprawie skanów z Brodni postaram się dowiedzieć w tym tygodniu kiedy będą do indeksacji natomiast jeśli chodzi o księgi to jak tylko pojawią się w archiwum to zrobię zdjęcia.
poszukujemy chętnych do indeksacji ASC Brzeziny oraz Łowicz Kolegiata ze skanów AP Łódź
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
- dorocik133

Dorota
na Stronie TGCP jest historia łódzkich parafii
http://www.tgcp.pl/index.php?option=com ... down&id=42
na Stronie TGCP jest historia łódzkich parafii
http://www.tgcp.pl/index.php?option=com ... down&id=42
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
- dorocik133

Według Słownika Geograifcznego Królestwa Polskiego Julianów należał do parafii Chojny (Tom III, str 622, Julianów, nr. 17),dorocik133 pisze:gdzie mogł być zgłaszany zgon osoby zmarłej na Julianowie?
Pozdrawiam
Dorota
Ale czy chodzi Ci o współczesne osiedle Julianów znajdujące się w dzielnicy Bałuty? Jeśli tak, to Bałuty należały do parafii Najświętszej Marii Panny na Placu Kościelnym.
Pozdrawiam,
Ola
-
Bryś_Martyna

Witam.
Mam pytanie, może głupie, ale dla mnie bardzo ważne. Przeglądałam Genbazę, akta z Rudy (AP Łódź), ostatnie roczniki (po rosyjsku i dlatego nie umiem rozczytać) i tam w skorowidzu np. urodzonych, są numery po lewej i prawej stronie imienia i nazwiska. Najpierw myślałam, że któryś z nich to numer aktu, ale ani jeden, ani drugi nim nie jest. Proszę o pomoc, co mogą oznaczać.
Pozdrawiam
Martyna
Mam pytanie, może głupie, ale dla mnie bardzo ważne. Przeglądałam Genbazę, akta z Rudy (AP Łódź), ostatnie roczniki (po rosyjsku i dlatego nie umiem rozczytać) i tam w skorowidzu np. urodzonych, są numery po lewej i prawej stronie imienia i nazwiska. Najpierw myślałam, że któryś z nich to numer aktu, ale ani jeden, ani drugi nim nie jest. Proszę o pomoc, co mogą oznaczać.
Pozdrawiam
Martyna
-
Bryś_Martyna

Pozdrawiam
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.