Rodzina Bochniarz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

ilona_b

Rodzina Bochniarz

Post autor: ilona_b »

T: RODZINA BOCHNIARZ
dzien dobry,

dwa lata temu rozpoczelam proby odnalezienia jakichkolwiek informacji o moich przodkach. dotarlam do informacji o praprapradziadku Jakubie, mieszkajacym w Barcicach. stamtad wywodzi sie moja rodzina i jakas jej czesc tam zostala.
wiem, ze sporo osob o tym nazwisku mieszka tez w okolicach Lublina. poszukuje informacji na temat pochodzenia tej wlasnie galezi, gdyz podejrzewam, ze rodzenstwo Jakuba, o ktorym nigdzie nie moge znalezc ani slowa, przemiescilo sie do tej czesci Polski.

chcialabym nawiazac kontakt z kims, kto chcialby pomoc mi w poszukiwaniach i posiada jakiekolwiek informacje, gdyz dotychczasowe proby wspolpracy spelzly na niczym...bede wdzieczna za wszelki nawizany kontakt i dobra wole.
pozdrawiam

ilona bochniarz pochadzaca z Dziewiętlic, ostatnio mieszkajac w Paryżu

P.S.posiadam kilka dokumentow z poczatkow XX wieku, na ktorych znajduja sie imiona osob przsiedlonych do polski z miedzy innymi z wegier, sa to wlasnie rozni Bochniarzowie. niestety nie wiem gdzie te osoby pozniej sie podzialy, gdyz ksiegi wieczyste z parafii w barcicach byly nieczytelne.
ilona_b

małe sprostowanie:

praprapradziadek to Jan Bochniarz, Jakub to jego syn, wątpię żeby był on jego jedynym synem. Jakub urodził się w 1870 roku, daty urodzenia Jana nie znam.

Wiem, że kilka osób o nazwisku Bochniarz emigrowało do Ameryki w różnych odstępach czasowych, najczęściej były to osoby zamieszkujące okolice Barcic.
ilona_b

informacja jest nadal aktualna! bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.
ilona
Beata_Ziemba

Post autor: Beata_Ziemba »

Witam,
moim prapradziadkiem jest również Jan Bochniarz (ur. w Suchodołach w 1823 roku) był synem Grzegorza i Elżbiety.
Córką Jana Bochniarz i Katarzyny (zd. Majcher) była Anna (moja prababka) ur. w Tworyczowie w 1867r. i ona mogłaby być siostrą Pani przodka Jakuba ur. w 1870 r.

Jeśli posiada Pani dokumenty w których możemy potwierdzić chociaż część tych danych - byłby to dla nas miła informacja.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Znałam Bochniarza z Tarnobrzega.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
J1anka

Sympatyk
Adept

Post autor: J1anka »

Witam
A czy nazwisko Bochna też jest w kręgu Pani zainteresowań? Bo właśnie taka odmiana nazwiska występuje w Wielkopolsce.

Pozdrawaiam
Anna
Pozdrawiam
Anna

Szukam informacji na temat Andrzeja i Karola Kalińskich oraz osób o nazwisku Balasiewicz, Balasewytsch, Balasewitsch, Balasewits, Баласевич, Balasevich
rinat

Bochniarz

Post autor: rinat »

Dzień dobry.
Ja nie dawno odkryłam, że rodzicami mojej nieznanej mi niestety babci Heleny Dudy byli Józef i Zofia Bochniarz z Łodzi. Niestety słuch po mojej babci zaginął jeszcze jak moja mama była mała i nie znam w ogóle tej części rodziny. Poszukiwania trwają.

Pozdrawiam rinat
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”