Nowa książka o genealogii (komentarz)
Moderator: maria.j.nie
- Komentarze

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=228&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
- Szybka_Zbigniew

Można też przeczytać o książce na stronie Wydawnictwa Literackiego http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka.php?ID=1831
- Fronczak_Waldemar

Na zachętę powiem, że czyta się ją doskonale. Napisana ładną polszczyzną, z dużym zacięciem i dowcipem. Miejscami skłania do refleksji, miejscami powoduje wybuchy śmiechu.
Dla genealogów jest szczególnie cenna, bo stanowi doskonały przykład, jak można opisać historię rodziny, aby była ona czytelna również dla osób nie opanowanych naszym bakcylem.
Autor wybrał z bogatej historii swojej rodziny, kilka barwnych postaci i opowiedział o ich epizodach życia wplatając je w historię Galicji i Krakowa. Spotkamy tam też wiele osób znanych z kart historii. Odkryjemy zaskakujące połączenia i sploty wydarzeń.
Książka stanowi jeszcze jeden pomysł na ubranie w słowa naszych wieloletnich poszukiwań.
Jednym słowem zapraszam wszystkich genealogów do księgarń 20 listopada.

Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak
Dla genealogów jest szczególnie cenna, bo stanowi doskonały przykład, jak można opisać historię rodziny, aby była ona czytelna również dla osób nie opanowanych naszym bakcylem.
Autor wybrał z bogatej historii swojej rodziny, kilka barwnych postaci i opowiedział o ich epizodach życia wplatając je w historię Galicji i Krakowa. Spotkamy tam też wiele osób znanych z kart historii. Odkryjemy zaskakujące połączenia i sploty wydarzeń.
Książka stanowi jeszcze jeden pomysł na ubranie w słowa naszych wieloletnich poszukiwań.
Jednym słowem zapraszam wszystkich genealogów do księgarń 20 listopada.

Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak
- Grochowicki_Andrzej

Dobrze pamiętamy program w TV z udziałem Jerzego Stuhra i Twoim Waldku!
Prawdę mówiąc, to po tym programie czekałem na jakąś publikację o rodzinie Jerzego Stuhra.
Dobrze, że ta książka została napisana ... Gratulacje dla obu Panów, bo myślę, że i Ty masz
w niej jakiś wkład
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
Prawdę mówiąc, to po tym programie czekałem na jakąś publikację o rodzinie Jerzego Stuhra.
Dobrze, że ta książka została napisana ... Gratulacje dla obu Panów, bo myślę, że i Ty masz
w niej jakiś wkład
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
- Szybka_Zbigniew

Wprowadzeniem do nowej książki Jerzego Stuhra może być artykuł, który ukazał się w „Przekroju”. Można przeczytać na stronie: www.przekroj.pl/ludzie_sylwetki_artykul ... ml?print=1
Miłej lektury.
Pozdrawiam i zapraszam do lektury.
Zbigniew Szybka
Miłej lektury.
Pozdrawiam i zapraszam do lektury.
Zbigniew Szybka
- Szybka_Zbigniew

O książce i rodzinie Stuhrów pisze też „Viva” www.polki.pl/viva_artykul,10011310.html ... _page_no=2
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Fronczak_Waldemar