Sieński / Siński, Poszukuję osób
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Dubicka_Martyna
Sieński / Siński, Poszukuję osób
Poszukuję osób o nazwisku Sieński/Siński z całej Polski. Mój pradziadek ur.1901, nazywał się Franciszek Sieński i pochodził podobno z okolic Krakowa (ale nie mam pewności co do tego), później ożenił się z Teresą Lorek i mieszkali w Bonowie, gmina Jutrosin, woj.wielkopolskie
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek informacje proszę o pomoc
Pozdrawiam
Martyna D
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek informacje proszę o pomoc
Pozdrawiam
Martyna D
-
Dubicka_Martyna
Poszukuję osób o nazwisku Sieński/Siński
Udało mi się zdobyc dodatkowe informacje: pradziadek Franciszek pochodził z Roztoki, jego rodzice to Jędrzej i Teofila
-
Sieński_Tomasz
Re: Poszukuję osób o nazwisku Sieński/Siński
Witam serdecznie.
Mój dziadek Antoni Sieński pochodził z Roztoki, podobno miał rodzeństwo, ale był od nich dużo młodszy. Osiadł w sąsiedniej wsi o nazwie Olszyny. Zmarł przed moim narodzeniem. Pradziadowi było Jędrzej, wiem od babci bo opowiadała dawno temu, więc się wszystko potwierdza.
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź, oraz serdecznie pozdrawiam
Mój dziadek Antoni Sieński pochodził z Roztoki, podobno miał rodzeństwo, ale był od nich dużo młodszy. Osiadł w sąsiedniej wsi o nazwie Olszyny. Zmarł przed moim narodzeniem. Pradziadowi było Jędrzej, wiem od babci bo opowiadała dawno temu, więc się wszystko potwierdza.
Na forum natrafiłem poprzez poszukiwania obrazu na którym widnieje sygnatura F.Sieński, a datowany jest właśnie na początek XX wieku (1905), Czy wiadomo coś że to Nasz Franciszek był malarzem ?Dubicka_Martyna pisze:Udało mi się zdobyc dodatkowe informacje: pradziadek Franciszek pochodził z Roztoki, jego rodzice to Jędrzej i Teofila
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź, oraz serdecznie pozdrawiam
-
Sieński_Tomasz
Dodam jeszcze że Teofila Sieńska pochowana została na "nowym" cmentarzu w Olszynach.
Witam!
Dużo Sieńskich jest w okolicach DŁUTOWA
Pozdrawiam
Danka
Pozdrawiam
Danka
-
Dubicka_Martyna
Nasz Franciszek nie był malarzem, poza tym urodził się w 1901 r. więc obraz z 1905 r. raczej nie będzie jego dziełem.Na forum natrafiłem poprzez poszukiwania obrazu na którym widnieje sygnatura F.Sieński, a datowany jest właśnie na początek XX wieku (1905), Czy wiadomo coś że to Nasz Franciszek był malarzem ?
A w którym roku urodził się Twój dziadek? Wiesz coś może o rodzeństwie dziadka? Niedawno dowiedziałam się, że Franciszek miał dwanaścioro rodzeństwa.
-
Dubicka_Martyna
Gdzie leży ta miejscowość?mdanka pisze:Witam!
Pozdrawiam
Danka
- Bożena_Kaźmierczak

Witam
Sieńscy XIX w w Wolborzu.
Dłutów woj łódzkie, pow. Pabianice.
Pozdrawiam
Dorota
Sieńscy XIX w w Wolborzu.
Dłutów woj łódzkie, pow. Pabianice.
Pozdrawiam
Dorota
W swoim drzewie mam również Sieńskich z Woli Błędowej - par. Bratoszewice, woj. łódzkie
Pozdrawiam,
Gosia
Pozdrawiam,
Gosia
-
Król_Barbara
Sieński Maksymilian
Poszukuję informacji o Maksymilianie Sieńskim,który poległ 1917 r. w I wojnie światowej. Jest on wymieniony wśród poległych na tablicy pamiątkowej na cmentarzu w Pępowie pow. Gostyń Wlkp. Rodzina Sieńskich mieszkała kiedyś w Zalesiu Wielkim gm.Kobylin pow. Krotoszyn.Kilka osób o tym nazwisku w najbliższej okolicy nie ma wiedzy o Maksymilianie.
Pozdrawiam.
Barbara
Pozdrawiam.
Barbara
WitajDubicka_Martyna pisze:Udało mi się zdobyc dodatkowe informacje: pradziadek Franciszek pochodził z Roztoki, jego rodzice to Jędrzej i Teofila
Wszystko czego szukasz o ile się nie mylę znajdziesz w genetece
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Jędrzej-Andrzej wcześniej miał żonę Annę Bujak i pewnie żyjących dzieci nazbiera się 12
Pozdrawiam
Renata
-
vonklinkoff