Sierpc
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kaniewski_Eugeniusz

Sierpc
W swoich wędrówkach w poszukiwaniu przodków po kądzieli przywędrowałem
z Warszawy przez Drobin do Sierpca. Z aktu małżeństwa otrzymanego z AP Płock mojego prapradziadka Daniela Domżalskiego wynika że urodził się w około 1811 roku w Sierpcu z małżenstwa Józefa Domżalskiego i Estery Pawlickiej.Mam pytanie,czy ktoś z Panstwa posiada indeksy lub sumariusze z tego okresu czasu dotyczące parafii Sierpc.
Za wszelką pomoc będę bardzo zobowiązany.
Pozdrawiam Eugeniusz
z Warszawy przez Drobin do Sierpca. Z aktu małżeństwa otrzymanego z AP Płock mojego prapradziadka Daniela Domżalskiego wynika że urodził się w około 1811 roku w Sierpcu z małżenstwa Józefa Domżalskiego i Estery Pawlickiej.Mam pytanie,czy ktoś z Panstwa posiada indeksy lub sumariusze z tego okresu czasu dotyczące parafii Sierpc.
Za wszelką pomoc będę bardzo zobowiązany.
Pozdrawiam Eugeniusz
-
Piotr_Romanowski

Sierpc
Jeśli nie będzie tego w AP Płock to powinno być w Archiwum Diecezjalnym w Płocku.
Poszukam. Proszę sprawdzać w wątku "AP w Płocku - pomogę"; tam zamieszczam wyniki poszukiwań
piotrek
Poszukam. Proszę sprawdzać w wątku "AP w Płocku - pomogę"; tam zamieszczam wyniki poszukiwań
piotrek
Sierpc
Witam,
A gdyby gdzieś w tych dokumentach przewinęło się nazwisko Trzuskowsk -i/a to ja z kolei byłabym wdzięczna za informację.
Pozrawiam
Monika
A gdyby gdzieś w tych dokumentach przewinęło się nazwisko Trzuskowsk -i/a to ja z kolei byłabym wdzięczna za informację.
Pozrawiam
Monika
-
Kaniewski_Eugeniusz

Sierpc
Panie Piotrze!
Serdecznie panu dziękuje,moje poszukiwania po mieczu również zmierzają do AP Plock,
ale już nie będę nadużywał panskiej uprzejmości.
Bardzo dziękuję!
Eugeniusz
Serdecznie panu dziękuje,moje poszukiwania po mieczu również zmierzają do AP Plock,
ale już nie będę nadużywał panskiej uprzejmości.
Bardzo dziękuję!
Eugeniusz
-
Piotr_Romanowski

Re: Sierpc
MonikaS7 pisze:Witam,
Pozrawiam
Monika
Proszę o podanie konkretnej daty
Witam,
moja prababcia Gertruda Trzuskowska urodziła się 23.04.1882 . w Karolewie, parafia Sierpc. Jej matką była Aniela Trzuskowska ur. ok. 1856 (jak wynika z aktu urodzenia Gertrudy) i właśnie jej szukam. Niestety nie mam pewności czy też urodziła się w tej parafii, dlatego szukam trochę po omacku. Aniela była panną, a w 1893 urodziła w tej samej parafii jeszcze jedną ale martwą córkę.
Pozdrawiam
Monika
moja prababcia Gertruda Trzuskowska urodziła się 23.04.1882 . w Karolewie, parafia Sierpc. Jej matką była Aniela Trzuskowska ur. ok. 1856 (jak wynika z aktu urodzenia Gertrudy) i właśnie jej szukam. Niestety nie mam pewności czy też urodziła się w tej parafii, dlatego szukam trochę po omacku. Aniela była panną, a w 1893 urodziła w tej samej parafii jeszcze jedną ale martwą córkę.
Pozdrawiam
Monika
-
Piotr_Romanowski

Powinienem wyniki poszukiwań podać najpóźniej w środę.
Wyniki zamieszczam w wątku "Archiwum Państwowe w Płocku -pomogę"
Wyniki zamieszczam w wątku "Archiwum Państwowe w Płocku -pomogę"
- Kostkowski

Sierpc, Gdzie szukać aktu małżeństwa rok 1872?
Czy tylko w AP w Płocku czy może jeszcze gdzieś jest dostępny?
W wyszukiwarce jest akt 10 Henryk Kostkowski i Julianna niepewnego nazwiska.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... rdertable=[[2,%22desc%22]]&searchtable=&rpp1=0&rpp2=50
W wyszukiwarce jest akt 10 Henryk Kostkowski i Julianna niepewnego nazwiska.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... rdertable=[[2,%22desc%22]]&searchtable=&rpp1=0&rpp2=50
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Władysław Edward Kostkowski
-
Steamroller_Fly

Gdzie szukać aktu małżeństwa z par. Sierpc rok 1872?
Skontaktuj się z osobą indeksującą - skądś te dane wzięła 
Radek
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Re: Gdzie szukać aktu małżeństwa z par. Sierpc rok 1872?
Wystarczy przejrzeć forum, jest to projekt prowadzony przez Piotra_Romanowskiego http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... rpc#354777Steamroller_Fly pisze:Skontaktuj się z osobą indeksującą - skądś te dane wzięła
W grudniu 2016 Piotr napisał
Jeszcze Archiwum Diecezjalne w Płocku ma księgi z tego okresu.Piotr_Romanowski pisze:W trakcie indeksacji jest Gąbin, Gostynin i Sierpc. Gdyby ktoś chciał choć troszkę pomóc - zapraszam
____
Krystyna
-
Steamroller_Fly

Re: Gdzie szukać aktu małżeństwa z par. Sierpc rok 1872?
Piotrek fotografuje głównie indeksy, więc za wiele się z tego nie dowie. Ale może....
Można też poprosić kogoś o sfotografowanie aktu podczas wizyty w AP bądź czekać na kolejną partię skanów na SZWA.
Ewentualnie napisać do AP, zapłacić i przyślą skan
Można też poprosić kogoś o sfotografowanie aktu podczas wizyty w AP bądź czekać na kolejną partię skanów na SZWA.
Ewentualnie napisać do AP, zapłacić i przyślą skan
Radek