Mikrofilmy Mormonów -CHR, FamilySearch
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Archiwum Mormonów - prośba o pomoc
Dobry wieczór,
jeśli ktoś się wybiera do Centrum Historii Rodziny w Warszawie to informuję (bo dzisiaj się dowiedziałam), że w tym roku będzie przerwa wakacyjna od 11 sierpnia do 2 września.
Pozdrawiam
Monika
jeśli ktoś się wybiera do Centrum Historii Rodziny w Warszawie to informuję (bo dzisiaj się dowiedziałam), że w tym roku będzie przerwa wakacyjna od 11 sierpnia do 2 września.
Pozdrawiam
Monika
Re: Pytanie dotyczące dodania parafii
pozdrawiam Janusz BarciszewskiMaciej_Buczkowski pisze:"Numery mikrofilmów zapisać i posługiwać się nimi przy składaniu zamówień u Mormonów."
Pewnie bardziej zaawansowani poszukiwacze gruchną śmiechem ale mimo to odważę się zapytać:
1. jak składa się zamówienia u Mormonów?
2. I ile to kosztuje?
3. Gdzie można przeglądać zamówiony mikrofilm.
Pozdrawiam
Maciej Buczkowski
Re: Pytanie dotyczące dodania parafii
Należy założyć konto na FamilySearch, strona (https://www.familysearch.org/). Tam też zamawia się mikrofilmy. Koszt jednego mikrofilmu to kilkanaście złotych. Czas oczekiwania zazwyczaj 5-6 togodni. Mikrofilmy można przeglądać w jednym z dwóch ośrodków Mormonów w Polce (Warszawa i Wrocław) po uprzedniej rezerwacji czytnika -- więcej na stronie http://www.mormoni.pl/skontaktuj-sie-z- ... dziny.html.
Pozdrawiam - jackun
Pozdrawiam - jackun
JanuszBa pisze:pozdrawiam Janusz BarciszewskiMaciej_Buczkowski pisze:"Numery mikrofilmów zapisać i posługiwać się nimi przy składaniu zamówień u Mormonów."
Pewnie bardziej zaawansowani poszukiwacze gruchną śmiechem ale mimo to odważę się zapytać:
1. jak składa się zamówienia u Mormonów?
2. I ile to kosztuje?
3. Gdzie można przeglądać zamówiony mikrofilm.
Pozdrawiam
Maciej Buczkowski
- Diabołek81

Witam
Czy ja dobrze widzę? Cena sprowadzenia jednego mikrofilmu 24 złote. A dopiero co było chyba 14 zł za sztukę.
Pozdrawiam
Piotrek
Czy ja dobrze widzę? Cena sprowadzenia jednego mikrofilmu 24 złote. A dopiero co było chyba 14 zł za sztukę.
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
ceny poszly w gore; w usa juz od kilku miesiecy placimy wiecej
bylo $5, od lutego jest $7.50
bylo $5, od lutego jest $7.50
Ostatnio zmieniony czw 11 paź 2012, 16:51 przez kasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
- agnieszka5995

Witam
na stronie familysearch.org jest rozróżnienie dla tego samego mikrofilmu,
Short-term Microfilm Loan (?) zł15.00
a
Extended Microfilm Loan (?) zł37.50.
czy jest to jest różnica w zawartości/jakości,
czy short-term to 90 dni dostępności, a extended to następne 90 ?
na stronie familysearch.org jest rozróżnienie dla tego samego mikrofilmu,
Short-term Microfilm Loan (?) zł15.00
a
Extended Microfilm Loan (?) zł37.50.
czy jest to jest różnica w zawartości/jakości,
czy short-term to 90 dni dostępności, a extended to następne 90 ?
pozdrawiam
Przemysław Chełstowski
poszukuję śladów Antosiewiczów, Chełstowskich, Chojnowskich, Funków, Klimeckich, Kuleszów, Lutrzykowskich, Nasiadko, Skarżyńskich
Przemysław Chełstowski
poszukuję śladów Antosiewiczów, Chełstowskich, Chojnowskich, Funków, Klimeckich, Kuleszów, Lutrzykowskich, Nasiadko, Skarżyńskich
WItam
Short - 90 dni
Extended - bez daty zwrotu - czyli bezterminowo. Odsyłają jak im powiesz że już nie potrzebujesz.
Short - 90 dni
Extended - bez daty zwrotu - czyli bezterminowo. Odsyłają jak im powiesz że już nie potrzebujesz.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
- Pietraszun_K

witamDiabołek81 pisze:Witam
Pozdrawiam
Piotrek
zamawiałem na stronie Mormonów 19/11/12 - Short-term Microfilm Loan, płaciłem 15.00 zł. za film i już część jest w W-wie - dzis dostałem maila. Czy dalej z dostępem do czytników jest problem? Nie spodziewałem się tak szybkiej przesyłki. Skąd wziąłeś cenę 24 PLN?
pzdr, Konrad
PS czy jest gdzieś miejsce na umieszczenie nr zamówionych mikrofilmów - może koś jest też zaiteresowany tymi samymi parafiami
- Kaczmarek_Aneta

Ten będzie odpowiedni:Pietraszun_K pisze: PS czy jest gdzieś miejsce na umieszczenie nr zamówionych mikrofilmów - może koś jest też zaiteresowany tymi samymi parafiami
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... rt-0.phtml
Pozdrawiam
Aneta
- Kaczmarek_Aneta

Przemku
jak prześledzisz historię różnych wątków, konkluzja będzie podobna - zwykle wywiązuje się dyskusja, która trzyma się tematu, skręca na boczne tory, albo zupełnie z nich wypada. Takie są prawa forum.
Jeśli to ma być stricte repozytorium, to nie powinien być to kolejny wątek, tylko odrębne miejsce, ale to już leży w gestii Administratora strony.
Pozdrawiam
Aneta
jak prześledzisz historię różnych wątków, konkluzja będzie podobna - zwykle wywiązuje się dyskusja, która trzyma się tematu, skręca na boczne tory, albo zupełnie z nich wypada. Takie są prawa forum.
Jeśli to ma być stricte repozytorium, to nie powinien być to kolejny wątek, tylko odrębne miejsce, ale to już leży w gestii Administratora strony.
Pozdrawiam
Aneta
-
LucjaZatorska

- Kontakt:
- beatabistram

no patrz, a w Niemczech place 8€
czy teraz moze nawet juz troche wiecej
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata.
P.S
Ważne!!! : Proszę edytować pierwszy post i w temacie dopisywać: ok. Dotyczy tylko działu tłumaczeń.
http://www.moremaiorum.pl/odczytywac-ni ... uby-zgony/
P.S
Ważne!!! : Proszę edytować pierwszy post i w temacie dopisywać: ok. Dotyczy tylko działu tłumaczeń.
http://www.moremaiorum.pl/odczytywac-ni ... uby-zgony/