Archiwum Państwowe w Płocku - indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Piotr_Romanowski

Witam.
Jeśli ktoś chciałby zacząć indeksować jakąś parafię z zasobu AP w Płocku to mogę zrobić zdjęcia i przesłać.
Poza tym posiadam trochę sumariuszy z obszaru diecezji płockiej z przełomu XVIII i XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
PS. w trakcie indeksacji jest parafia Gozdowo a parafia Blichowo została już umieszczona na stronie AP w Płocku
Jeśli ktoś chciałby zacząć indeksować jakąś parafię z zasobu AP w Płocku to mogę zrobić zdjęcia i przesłać.
Poza tym posiadam trochę sumariuszy z obszaru diecezji płockiej z przełomu XVIII i XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
PS. w trakcie indeksacji jest parafia Gozdowo a parafia Blichowo została już umieszczona na stronie AP w Płocku
Witam
Chętnie zindeksuję parafię Czermno.
Pozdrawiam Halina
Chętnie zindeksuję parafię Czermno.
Pozdrawiam Halina
-
Tomek_Bogiel

witaj
Twoja propozycja dotyczy zdjęc spisów rocznych, czy całych ksiąg? Jestem zainteresowany parafiami z okolic Gąbina tj. Grabie, Czermno, Słubice, Strzemeszno i inne. Zyck zrobiłem ze spisow rocznych, ale bardzo chętnie zrobiłbym go w formacie metryki.
Pozdrawiam Tomek
Twoja propozycja dotyczy zdjęc spisów rocznych, czy całych ksiąg? Jestem zainteresowany parafiami z okolic Gąbina tj. Grabie, Czermno, Słubice, Strzemeszno i inne. Zyck zrobiłem ze spisow rocznych, ale bardzo chętnie zrobiłbym go w formacie metryki.
Pozdrawiam Tomek
- agnieszka5995

Ja bylabym zainteresowana parafiami z powiatu gostyninskiego na przyklad j Białotarsk i Sokołów. Pozdrawiam Agnieszka
Ostatnio zmieniony ndz 14 paź 2012, 01:40 przez agnieszka5995, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Re: Archiwum Państwowe w Płocku - indeksacja
Witam Piotrze!Piotr_Romanowski pisze: Poza tym posiadam trochę sumariuszy z obszaru diecezji płockiej z przełomu XVIII i XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
Czy możesz podać o które parfie chodzi?
Pozdrawiam.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Re: Archiwum Państwowe w Płocku - indeksacja
Chetnie zindeksuje parafie Łukomie. Raczej jezyk polski. Nie wazne czy U, Z, M i ile.
pzdr
misty69
PS
http://diecezjaplocka.pl/index.php?akcj ... e&p_id=201
pzdr
misty69
PS
http://diecezjaplocka.pl/index.php?akcj ... e&p_id=201
-
Wiśniewski_Adam

Piotr_Romanowski napisał:
Pozdrawiam Piotrek
Indeksacja parafii Pomiechowo przed 1808 rokiem i uzupełnienie braków roczników w księgach z AP Grodzisk.
Sumariusz z parafii Pomiechowo - parafia moich przodków
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam Piotrek
Indeksacja parafii Pomiechowo przed 1808 rokiem i uzupełnienie braków roczników w księgach z AP Grodzisk.
Sumariusz z parafii Pomiechowo - parafia moich przodków
Pozdrawiam
Adam
-
Michał_Golubiński

-
Piotr_Romanowski

Witam.
Jeśli chodzi o parafie z zasobu AP Płock to miałem na myśli indeksację z aktów.
Podaję wykaz sumariuszy, które posiadam:
Baboszewo
Drobin
Gralewo
Rogotwórsk
Rogowo
Jeżewo
Unieck
Łęg
Skołatowo
Sarbiewo
Raciąż
Niedzbórz
Trzepowo
Gójsk
Bonisław
Gozdowo
Woźniki
Ciachcin
Zagroba
Bielsk
Kurowo
Ligowo
Karnkowo
Proboszczewice k. Płocka
W większości są od połowy XVIIIw do 1808 roku ale trafiają się z końca XVIIw
Jeśli chodzi o parafie z zasobu AP Płock to miałem na myśli indeksację z aktów.
Podaję wykaz sumariuszy, które posiadam:
Baboszewo
Drobin
Gralewo
Rogotwórsk
Rogowo
Jeżewo
Unieck
Łęg
Skołatowo
Sarbiewo
Raciąż
Niedzbórz
Trzepowo
Gójsk
Bonisław
Gozdowo
Woźniki
Ciachcin
Zagroba
Bielsk
Kurowo
Ligowo
Karnkowo
Proboszczewice k. Płocka
W większości są od połowy XVIIIw do 1808 roku ale trafiają się z końca XVIIw
-
Michał_Golubiński

W takim razie jeśli z aktów to na pierwszy ogień wolałbym Białotarsk coś z lat 1808-1840.
Jeśli chodzi o suminariusze to część z nich jak np Karnkowo za lata 1770-1808 jest opracowane na stronie:
http://www.szpejankowski.eu/
Nie wiem natomiast czy pochodzi z Ap czy AD. Zgony które opracowałem są w genetece.
Pozdrawiam
Michał Golubiński
Jeśli chodzi o suminariusze to część z nich jak np Karnkowo za lata 1770-1808 jest opracowane na stronie:
Nie wiem natomiast czy pochodzi z Ap czy AD. Zgony które opracowałem są w genetece.
Pozdrawiam
Michał Golubiński
- agnieszka5995

Białotarsk
Dzien dobry,
chetnie przylacze sie do indeksacji Bialotarska, najlepiej lata 1825-1830. Pozdrawiam Agnieszka
[ takim razie jeśli z aktów to na pierwszy ogień wolałbym Białotarsk coś z lat 1808-1840.
Pozdrawiam
Michał Golubiński[/quote]
chetnie przylacze sie do indeksacji Bialotarska, najlepiej lata 1825-1830. Pozdrawiam Agnieszka
[ takim razie jeśli z aktów to na pierwszy ogień wolałbym Białotarsk coś z lat 1808-1840.
Pozdrawiam
Michał Golubiński[/quote]
Białotarsk
Witam!
Trzepowo z sumariuszy zindeksowałam jakiś czas temu, jest na genetece. Chętnie podejmę sie indeksacji parafii Radziwie lata 1808- 1825 i 1910-1911.
Pozdrawiam Grażyna
Trzepowo z sumariuszy zindeksowałam jakiś czas temu, jest na genetece. Chętnie podejmę sie indeksacji parafii Radziwie lata 1808- 1825 i 1910-1911.
Pozdrawiam Grażyna
-
teresaklosinska
Białotarsk
Witam!
Podejmę się indeksacji Raciąża. Będzie to moja "premiera" więc proszę o współpracę.
Pozdrawiam. Teresa
Podejmę się indeksacji Raciąża. Będzie to moja "premiera" więc proszę o współpracę.
Pozdrawiam. Teresa
- osaczony30

- Kontakt:
Białotarsk
Witam
Podejmę się indeksacji parafii Rogowo
Pozdrawiam
Darek
Podejmę się indeksacji parafii Rogowo
Pozdrawiam
Darek