Archiwum Państwowe w Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Czy mógłby ktoś przy okazji szukania sprawdzić w AP Łódź, czy w roku 1827, 28 nie urodziła się w Rawie Mazowieckiej Zofia Studzińska, córka Józefa i Marianny z Kuliczkowskich?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Witam!!!
Bardzo prosze o spisanie wiecej danych zawartych w genetyce z aktu
nr 16 z roku 1832 w parafii grochów jest to akt śłubu ROcha Sulkoskiego i Katarzyny Cytackiej
prosze rownież o przejrzenie jeżeli to możliwe parfaii Imielno (dawna Jemielno) lat 1820-1835 pod kątem nazwiska Cytacki - chodzi mi głównie o akt slubu Wincentego Cytackiego i Franciszki Szałańskiej
Dziekuję za jakąkolwiek pomoc
Mariusz C.
Bardzo prosze o spisanie wiecej danych zawartych w genetyce z aktu
nr 16 z roku 1832 w parafii grochów jest to akt śłubu ROcha Sulkoskiego i Katarzyny Cytackiej
prosze rownież o przejrzenie jeżeli to możliwe parfaii Imielno (dawna Jemielno) lat 1820-1835 pod kątem nazwiska Cytacki - chodzi mi głównie o akt slubu Wincentego Cytackiego i Franciszki Szałańskiej
Dziekuję za jakąkolwiek pomoc
Mariusz C.
Mariusz Cytacki
AP i AA w Łodzi -noclegi
Mam prośbę do osób, które w najbliższym czasie wybiorą się do Archiwum w Łodzi. czy może ktoś mógłby mi sprawdzić jedną rzecz.Poszukuje rodzicow mojego pradziadka Jan Mostowski ur w Trebaczew pow Pajeczno parafia Dzialoszyn w roku 1857-zm 10 04 1943. Nie wiem czy mial rodzenstwo.Jego zona Malgorzata Mostowska z domu Wojtal , corka Rocha i Agnieszki z domu Woźniak , ich dat tez nie znam i czy mieli rodzenstwo. Tomek Dziekuje
AP i AA w Łodzi -noclegi
Tomek
Parafia Działoszyn została przekazana do indeksacji.Na początek do 1825 roku .Indeksacji podjęła się Kornelia ale kiedy będzie zindeksowana trudno powiedzieć ponieważ doba ma tylko 24 godziny a Kornelia zajmuje się fotografowaniem zasobu Kieleckiego.Działoszyn jest na mikrofilmach i można zamówić sobie do archiwum w pobliżu miejsca zamieszkania i samemu przeglądać.
To ,że ponawiasz ciągle swoją prośbę to raczej nic nie przyspieszy ja jak mam do wyboru robić zdjęcia dla dobra wszystkich czy robić poszukiwania pojedynczej osobie zawsze wybiorę opcję dla dobra wszystkich.Szkoda ,że tak mało osób jest zaangażowanych w indeksację
Parafia Działoszyn została przekazana do indeksacji.Na początek do 1825 roku .Indeksacji podjęła się Kornelia ale kiedy będzie zindeksowana trudno powiedzieć ponieważ doba ma tylko 24 godziny a Kornelia zajmuje się fotografowaniem zasobu Kieleckiego.Działoszyn jest na mikrofilmach i można zamówić sobie do archiwum w pobliżu miejsca zamieszkania i samemu przeglądać.
To ,że ponawiasz ciągle swoją prośbę to raczej nic nie przyspieszy ja jak mam do wyboru robić zdjęcia dla dobra wszystkich czy robić poszukiwania pojedynczej osobie zawsze wybiorę opcję dla dobra wszystkich.Szkoda ,że tak mało osób jest zaangażowanych w indeksację
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
AP i AA w Łodzi -noclegi
Mariusz, mając numer aktu, miejsce i rok wystarczy zamówić kopię w archiwum.
Tomek, w przypadkach nagłych zawsze możesz zamówić kwerendę w AP.
Genealogia jest sztuką cierpliwości. Elizo jesteś niezwykle cierpliwą osobą.
Maja
Tomek, w przypadkach nagłych zawsze możesz zamówić kwerendę w AP.
Genealogia jest sztuką cierpliwości. Elizo jesteś niezwykle cierpliwą osobą.
Maja
AP Łódź komunikat
Na stronie AP Łódź jest komunikat
Zamknięcie pracowni naukowych
Z powodu prac remontowych pracownie naukowe będą nieczynne:
przy Pl.Wolności 1 w dniach 31.10.2012-09.11.2012
przy al. T.Kościuszki 121 w dniach 13.11.2012-30.11.2012.
Za utrudnienia przepraszamy.
Zamknięcie pracowni naukowych
Z powodu prac remontowych pracownie naukowe będą nieczynne:
przy Pl.Wolności 1 w dniach 31.10.2012-09.11.2012
przy al. T.Kościuszki 121 w dniach 13.11.2012-30.11.2012.
Za utrudnienia przepraszamy.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
AP i AA w Łodzi -noclegi
Mam prośbę o Sprawdzenie i odczytanie aktu z AP w Łodzi:
Parafia Rusiec urodzenie 1824 +/- 1 rok Franciszek Grajnert
Poszukuję również informacji o ślubie Franciszka z Antoniną Leinkauf być może wcześniej bya inna żona...? również Rusiec daty graniczne 1840-1878
z góry dziękuję Piotr
owidi@o2.pl
Parafia Rusiec urodzenie 1824 +/- 1 rok Franciszek Grajnert
Poszukuję również informacji o ślubie Franciszka z Antoniną Leinkauf być może wcześniej bya inna żona...? również Rusiec daty graniczne 1840-1878
z góry dziękuję Piotr
owidi@o2.pl
używane skróty:
Dz. D. - Dzień Dobry
Dz. - Dziękuję
-----------------------------
Dziękuję
owidi - Piotr
Dz. D. - Dzień Dobry
Dz. - Dziękuję
-----------------------------
Dziękuję
owidi - Piotr
-
Marynicz_Marcin

AP i AA w Łodzi -noclegi
Czy byłby ktoś tak pomocny, aby sfotografować dla mnie kilka indeksów z parafii Zadzim?
Chętnie zindeksuję
Chętnie zindeksuję
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
AP i AA w Łodzi -noclegi
Marcin
Mam dla Ciebie propozycję.Materiału z AP Łódź jest bardzo dużo do indeksacji są akty po polsku i po rosyjsku .
Jeśli ktoś ma problemy z rosyjskim może pomóc w indeksacji po polsku.
Zrób kilka lat jakiejś parafii a ja w zamian zrobię zdjęcia z parafii Zadzim ale dopiero po otrzymaniu indeksów
Mam dla Ciebie propozycję.Materiału z AP Łódź jest bardzo dużo do indeksacji są akty po polsku i po rosyjsku .
Jeśli ktoś ma problemy z rosyjskim może pomóc w indeksacji po polsku.
Zrób kilka lat jakiejś parafii a ja w zamian zrobię zdjęcia z parafii Zadzim ale dopiero po otrzymaniu indeksów
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
-
Marynicz_Marcin

AP i AA w Łodzi -noclegi
Pani Elizo,
Bardzo ciekawa propozycja, z której aż trzeba skorzystać!
Ok, to w takim razie proszę napisać, którą parafię mógłbym zrobić, a także które lata.
Mogę zacząć już dziś!
Bardzo ciekawa propozycja, z której aż trzeba skorzystać!
Ok, to w takim razie proszę napisać, którą parafię mógłbym zrobić, a także które lata.
Mogę zacząć już dziś!
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
AP i AA w Łodzi -noclegi
Marcin
W takim razie zobacz sobie w genbazie parafię Bielawy do tej parafii nikt się nie zgłosił jest po polsku
napisz jakie lata zrobisz
W takim razie zobacz sobie w genbazie parafię Bielawy do tej parafii nikt się nie zgłosił jest po polsku
napisz jakie lata zrobisz
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza